Simone's Kitchen

Review Pride and Pudding

Review Pride and Pudding | simoneskitchen.nl

Een review die al lang overdue is om het zo maar eens te zeggen. Pride and Pudding van de onvolprezen Regula Ysewijn.

Pride and pudding is niet zomaar een kookboek. Het is een volledige historie van de Engelse pudding. Een boek dat twee jaar duurde door de research die Regula deed, de boeken die ze verzamelde met originele recepten en vervolgens de puddingvormen waar ze naar op zoek ging.

bookpagesflowV10

Als ik Regula een beetje ken dan is ze een perfectionist als het aankomt op dit soort details. Want de spullen die gebruikt moesten worden voor de fotografie wilde ze allemaal van Britse oorsprong hebben. Niet meteen een eenvoudige taak als je niet in Engeland woont. Al twijfel ik daar wel eens aan als ik zie hoe vaak Regula in Engeland is. Haha… Alle fotografie is uiteraard door Regula zelf gedaan. Het ontwerp van het boek heeft ze ook zelf verzorgd en de illustraties zijn van de hand van Bruno Vergauwen. Haar soulmate en een getalenteerd illustrator. Bruno maakte tevens de logo’s voor Simone’s Kitchen. Niet alleen hier op mijn blog maar ook alle etiketten en banners die we gebruiken op de markt.

bookpagesflowV4

Maar dat even terzijde. Het boek dus. Zoals gezegd niet zomaar een kookboek. Ja er staan recepten in, maar meer dan dat is het een leesboek. Een boek over een gedeelte van de Engelse historie die uitblinkt in details en een overduidelijke liefde voor het onderwerp.

plum-pud-solomon-regula-ysewijn-4198-2-edited-darker

En natuurlijk is het boek uitgegeven in twee talen. Nederlands en Engels. Ik had de Nederlandse editie eerder gekregen maar Regula vond de Engelse mooier door een probleem met het drukken van de Nederlandse versie en dus kreeg ik de Engelse ook. Nog een teken van dat perfectionisme. 🙂 Het probleem met de Nederlandse uitgave is overigens inmiddels opgelost dus die kun je met een gerust hart aanschaffen.

De Engelse uitgave is echter beduidend goedkoper bij bol dus tja, de keus is voor mij dan niet zo moeilijk.

bookpagesflowV3

Het boek is onderverdeeld in de soorten pudding die er bestaan in Engeland. Van boiled & steamed puddings tot breadpuddings, jellies, baked puddings en meer. Van elk recept staat een uitgebreide intro met herkomst en dan natuurlijk het recept met de prachtige fotografie van Regula.

Alleen voor de fotografie zou je het boek al moeten kopen, want die is prachtig.

Een musthave voor elke kookliefhebber, elke liefhebber van mooie fotografie en elke liefhebber van de Engelse keuken. Wellicht komt er binnenkort nog een recept van het boek hier online. Ik kan nog even niet kiezen welke.. 🙂

Pride and Pudding – Engelse versie

Pride and Pudding – Nederlandse versie

Alle gebruikte foto’s hier zijn van de hand van Regula.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.