Simone's Kitchen

Personal trainer… werk aan de winkel!

Ik heb het gewoon gedaan. Ik ben van de week naar de sportschool gereden en heb nu officieel een personal trainer. Klinkt al gewoon stoer van zichzelf vind je niet?

Kijk, die enkel… dat schiet niet op gewoon. Dus ik kan twee dingen doen: op mijn gat gaan zitten (want dat is het meest comfortabel) of wat meer actie ondernemen. Lijkt me duidelijk welke optie ik heb gekozen he. Haha… Ik kan natuurlijk niet alles doen, dus heel veel activiteiten vallen af, maar er blijft nog plenty over om me eens flink in het zweet te werken. Ik had heel enthousiast thuis een hometrainer gekocht met het doel om thuis flink aan de conditie te werken, maar man… dat is echt zó saai! (wil iemand nog een hometrainer kopen?)

Met als gevolg dat de hometrainer stof staat te vangen en ik alsnog niks doe. Ik heb dus duidelijk een stok achter de deur nodig, want er is best een drempel om iets te gaan doen. Ten eerste doet het zeer dus dat helpt niet mee en ten tweede heb ik nul conditie meer en ten derde ben ik een kilootje of 25 te zwaar. Ook dat helpt niet mee. Zeven maanden weinig doen is niet bevorderlijk voor je gewicht en algehele conditie.

Ik was wel benieuwd of Nicole (zo heet mijn PT) überhaupt met me aan de slag wilde gaan want ze wilde eerst van alles weten. Logisch want ik kom natuurlijk wel met een handicap. Maar na een goed gesprek gaan we dus met elkaar aan de gang. Dat begon afgelopen vrijdag met een “meetmoment”. Au… Dat was even confronterend. Mijn vetpercentage is dus 48,7%. (ideaal voor een vrouw is 25) Het vet tussen de organen is 18. Dat moet naar 12 maximaal. En mijn gewicht… nou ja, ik ga het maar gewoon vertellen: is 102 kilo… Da’s een tikkie teveel zeg maar.

Maar het belangrijkste is dat ik weer fit wil worden. Als ik nu de trap op moet merk ik dat ik in mijn linkerbeen wel kracht heb maar rechts moet ik mezelf echt erbij optrokken anders kan ik die stap niet maken.

Jammer genoeg gaat Nicole eerst nog op vakantie dus voor het echte werk moet ik nog even wachten maar ik ga in de tussentijd wel al aan de slag met mijn eetpatroon. Geloof me als ik zeg dat het echt helpt als je weet dat er iemand over je schouder meekijkt. Dan denk je wel twee keer na voor je die gevulde koek naar binnen duwt.

Het I quit sugar programma is dus officieel mislukt. Voor het geval je het je afvroeg. Niet helemaal hoor want ik limiteer de suiker wel zo veel mogelijk en ik heb alle recepten nog dus kan het oppakken als ik dat wil. En misschien doe ik dat wel als leidraad voor het voedingsplan. Ik krijg ook nog een specifiek voedingsschema voor mijn specifieke situatie dus komt allemaal goed. Op 12 augustus is de eerste fittest als uitgangspunt. Dat gaat pijn doen vrees ik. O en ik voorzie veel spierpijn in de nabije toekomst.

Maar gek genoeg heb ik er echt heel veel zin in om ermee aan de slag te gaan. We beginnen met twee (hele vroege) ochtendsessies per week. Mijn sportschool is om 6 uur open dus geen excuus om niet te gaan als ik moet werken. Na werktijd gaat hem niet worden want dat is mijn enkel dik en minder mobiel. Bovendien doet alles dan pijn en dan zit je echt niet te wachten op een trainingssessie. Hoop dat dat ook wat beter wordt met meer conditie.

Ik heb er zin in!

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

9 comments

  1. You go girl! En die 102 kilo is je gelukkig niet aan te zien, zal wel even schrikken geweest zijn. De batterijen van mijn weegschaal zijn leeg en dat houd ik maar even zo, maar gezien jouw goede en dappere aktie ga ik ook maar weer aan de wandel en het gezonde voedsel. Je kan het! x

  2. Wow wat een goed voornemen. Ga er voor, je kan het. Kan me goed voorstellen dat je een stok achter de deur nodig hebt. Enne dit klinkt misschien als ongeloofwaardig in de oren maar als je 3 keer of meer per week sport wordt het verslavend en dus echt leuk. Heel erg misschien maar ja beter leuk afzien dan niet leuk afzien toch. Ik wens je ontzettend veel succes, en een heel goed gevoel en resultaat. Go, go, go! X.

    • Ja weet ik. Ik was altijd best sportief. Spinning drie keer in de week… Heerlijk! Dus het komt vast goed al zal dat best wel even gaan duren vrees ik… Spierpijn!!!

  3. Goed van jou Simone! Je zult je vast stukken beter gaan voelen als je sport en dat zal je gewicht uiteindelijk ook ten goede komen.
    Nee, sorry, met een hometrainer kan je mij niet gelukkig maken, oersaai inderdaad.
    Zet ‘m op hè met Nicole. (Hadden ze niet een handsome type à la Arie Boomsma voor je in de aanbieding?:)

  4. Goed van je Simone! Maar afvallen is 80% voeding en slechts 20% sporten. Voor je algehele conditie is het wel prima. Na een jaar fitnessen ben ik op advies van de neuroloog en m’n manueel therapeut gestopt. Het deed niets voor mijn rug gerelateerde problemen en bovendien vond ik het niet leuk. En ik viel nauwelijks af. Het sporten verergerde de klachten. Inmiddels gaat het beter, slaap ik goed genoeg, ben ik 7 kilo afgevallen en kan aardig wandelen. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat je je niet blind moet staren op sporten en goed naar je lichaam moet luisteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.