Overnight oergranen met fruit en noten | simoneskitchen.nl

Ontbijttrend

Het is al een tijdje een soort van hip item: de overnight oats en de smoothie-bowl. Het leek me leuk om die twee gewoon eens een beetje te combineren. Ik gebruikte hiervoor de nieuwe Brinta Oergranen. In plaats van alleen havermout zitten hier maar liefst vijf soorten granen in: spelt, rogge, haver, tarwe en gerst. Lekkerder dan alleen havermout als je het aan mij vraagt, want het is steviger en lekker grof van structuur. Ook na een nachtje weken blijft het dus een lekkere bite houden. Nu zijn overnight oergranen ook leuk in een potje, maar je zag eigenlijk niet heel goed meer wat ik er nog meer in had gedaan. Aldus werd mijn overnight-Brinta-Oergranen-bowl geboren.

SPONSORED

Brinta overnight oergranen | simoneskitchen.nl

Ben je meer van de traditionele manier van serveren… Ook dat kan natuurlijk… :)[/caption] Ik combineerde mijn bowl in dit geval met alles wat ik nog in huis had en je kunt dit natuurlijk aanpassen al naar gelang de inhoud van jouw kast. Ik weekte de Brinta Oergranen in amandelmelk en liet dit een paar uurtjes staan in de koelkast. Daarna roosterde ik noten met pompoenpitten en deed dit vervolgens met kokossnippers, gedroogde abrikozen en banaan in mijn bowl. Ziet er lekker uit of niet? (en dat was het ook)

De Brinta oergranen hebben geen enkele toevoeging. Dus 0% toegevoegde suiker. Wil je toch een beetje zoet toevoegen dan kun je er wat honing overheen doen. Ik vond het niet nodig, maar die keus is aan jou natuurlijk.

Ontbijt bowl met brinta Oergranen | simoneskitchen.nl

Ik ga zeker nog wat meer experimenteren met de Brinta Oergranen dus verwacht binnenkort nog een recept langs te zien komen!

Overnight oergranen met fruit en noten | simoneskitchen.nl

Overnight bowl

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
Weektijd4 uur

1 bowl

Ingrediënten

  • 50 gram havermout of Brinta oergranen
  • 150 ml amandelmelk
  • 25 gr gedroogde abrikozen in stukjes
  • 10 gr kokossnippers
  • 25 gr gemengde noten en pompoenpitten even kort geroosterd
  • 1/2 banaan in plakjes
  • 1/4 tl kaneel
  • Optioneel: 1 el maple syrup ahornsiroop

  • Doe de havermout (of oergranen als je die gebruikt) in een leuke kom. Giet hier de amandelmelk overheen. Dek af met plastic folie. Zet in de koelkast en laat een aantal uur weken of laat het 's nachts staan.
  • Haal ’s morgens uit de koelkast en beleg met de gedroogde abrikozen, de kokossnippers, gemengde noten en de banaan. Strooi een klein beetje kaneel over de banaan en eet meteen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 538kcal | Koolhydraten: 73g | Eiwit: 14g | Vet: 25g | Verzadigd vet: 8g | Natrium: 208mg | Kalium: 886mg | Vezels: 13g | Suiker: 22g | Vitamine A: 901IU | Vitamine C: 5mg | Calcium: 237mg | Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!
Overnight bowl | simoneskitchen.nl

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met Brinta Oergranen. Alle meningen, het recept en de fotografie zijn zoals altijd van mij.

Check ook dit recept van een paella met parelgerst.

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.