Overnight oergranen met geroosterde nootjes, kokos en banaan

Overnight oergranen met fruit en noten | simoneskitchen.nl

Ontbijttrend

Het is al een tijdje een soort van hip item: de overnight oats en de smoothie-bowl. Het leek me leuk om die twee gewoon eens een beetje te combineren. Ik gebruikte hiervoor de nieuwe Brinta Oergranen. In plaats van alleen havermout zitten hier maar liefst vijf soorten granen in: spelt, rogge, haver, tarwe en gerst. Lekkerder dan alleen havermout als je het aan mij vraagt, want het is steviger en lekker grof van structuur. Ook na een nachtje weken blijft het dus een lekkere bite houden. Nu zijn overnight oergranen ook leuk in een potje, maar je zag eigenlijk niet heel goed meer wat ik er nog meer in had gedaan. Aldus werd mijn overnight-Brinta-Oergranen-bowl geboren.

SPONSORED

Brinta overnight oergranen | simoneskitchen.nl

Ben je meer van de traditionele manier van serveren… Ook dat kan natuurlijk… 🙂

Ik combineerde mijn bowl in dit geval met alles wat ik nog in huis had en je kunt dit natuurlijk aanpassen al naar gelang de inhoud van jouw kast. Ik weekte de Brinta Oergranen in amandelmelk en liet dit een paar uurtjes staan in de koelkast. Daarna roosterde ik noten met pompoenpitten en deed dit vervolgens met kokossnippers, gedroogde abrikozen en banaan in mijn bowl. Ziet er lekker uit of niet? (en dat was het ook)

De Brinta Oergranen hebben geen enkele toevoeging. Dus 0% toegevoegde suiker. Wil je toch een beetje zoet toevoegen dan kun je er wat honing overheen doen. Ik vond het niet nodig, maar die keus is aan jou natuurlijk.

Ontbijt bowl met brinta Oergranen | simoneskitchen.nl

Ik ga zeker nog wat meer experimenteren met de Brinta Oergranen dus verwacht binnenkort nog een recept langs te zien komen!

Brinta Oergranen overnight bowl

Ingredients:

  • 50 gram Brinta Oergranen
  • 150 ml amandelmelk
  • 25 gr gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 10 gr kokossnippers
  • 75 gr gemengde noten en pompoenpitten, even kort geroosterd
  • 1/2 banaan, in plakjes
  • 1/4 tl kaneel
  • Optioneel: 1 el maple syrup (ahornsiroop)

Directions:

  1. Doe de Brinta Oergranen in een leuke kom. Giet hier de amandelmelk overheen. Dek af met plastic folie. Zet in de koelkast en laat een aantal uur weken of laat het 's nachts staan.
  2. Haal 's morgens uit de koelkast en beleg met de gedroogde abrikozen, de kokossnippers, gemengde noten en de banaan. Strooi een klein beetje kaneel over de banaan en eet meteen.

Overnight bowl | simoneskitchen.nl

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met Brinta Oergranen. Alle meningen, het recept en de fotografie zijn zoals altijd van mij.

Bewaren

Bewaren

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

1 comment

  1. Pingback: Oergranen banaancake | Simone's Kitchen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *