20190412 W6A9754

Samenwerking

Bijna Pasen!

Pasen betekent voor mij eigenlijk vooral het begin van de lente. Het begin van lekker naar buiten, vogeltjes die fluiten en het echte voorjaarsgevoel. Natuurlijk zit er ook een diepere betekenis achter het feest van Pasen maar, om eerlijk te zijn, is dat aan mij iets minder besteed. Ik hou het gewoon bij het voorjaarsgevoel. 🙂 Wat we wel standaard elk jaar proberen te doen is om een uitgebreid paasontbijt te maken met zijn tweetjes. En dit eenvoudige paasgerechtje kost je amper twee minuten om te maken en staat toch meteen gezellig aan de ontbijttafel.

Bubbels

Ontbijten met bubbels doen we dan weer niet echt dagelijks maar deze heerlijke cava (de Cordon Negro) van Freixenet kan best voor een keertje tijdens het ontbijt. Waarom ook niet? Wil je het nu wat minder heftig maak dan een mimosa, daar leent de cava zich heel erg goed voor. Dat is simpelweg verse sinaasappelsap met een beetje cava. Wat minder sterk en prima voor je ontbijt!

20190412 W6A9743

Hebben jullie al plannen voor je paasontbijt? Mocht je nog willen weten hoe je het perfecte eitje kookt check dan hier of kijk voor meer inspiratie voor alle paasrecepten even hier.

20190412 W6A9747
20190412 W6A9754
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Eenvoudig paasgerechtje

Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 18 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 plakjes ham
  • 4 eieren
  • 8 aspergetops

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Vet vier kleine schaaltjes in met wat olie en leg hierin het plakje ham. Het hoeft niet heel netjes in het bakje als je maar ruimte over laat voor het eitje.
  • Breek in elk bakje een eitje, bestrooi dit met wat zout en peper en doe in elk bakje twee asperges.
  • Zet de bakjes in de voorverwarmde oven en bak deze voor 15 minuten of tot het eiwit gestold is. Serveer met reepjes brood of ander lekker brood.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met Freixenet

Delen is fijn!