Welke items of welke apparaten gebruik ik het meest in mijn keuken? Een overzicht met mijn persoonlijke favorieten!

Studio keuken

Welke apparaten zijn populair?

De afgelopen week was het complete chaos in mijn keuken. Overal, maar dan ook echt overal lagen dozen met ingrediënten, de woonkamer was omgebouwd  tot studio en mijn keuken, was niet langer mijn keuken. Gerecht na gerecht werd er uit gestampt en – O drama voor de lijn – ook nog allemaal superlekker. Je raadt het misschien al, het was een kookboekshoot in actie…

Het apparaten nisje... ;)
Het apparaten nisje… 😉

Zeg heb jij toevallig ook….?

Gedurende de dag gebeurde het wel meerdere malen dat me werd gevraagd : “zeg heb je toevallig dit of dat?” En met uitzondering van een magnetron (inmiddels ook in the house) en een ijsmachine (die is achtergebleven dus die heb ik nu even in bruikleen! Yay!) had ik echt letterlijk alles waar om gevraagd werd…

Dat deed me realiseren hoe belachelijk veel spullen we in de keuken hebben staan, liggen en hangen. En ja omdat onze keuken erg intensief gebruikt wordt betekent dat ook dat we bijna alles wel gebruiken. Het leek me leuk om eens op rijtje te zetten welke items ik zelf allemaal het meest gebruik in de keuken (doe ik er volgende keer een in de categorie welke ik heb gekocht en niet gebruik.. Haha)

Messen kunnen we natuurlijk niet buiten!
Messen kunnen we natuurlijk niet buiten!

Wat zijn mijn 10 meest gebruikte items in de keuken?

Pollepels

Met stip op één staat denk ik de trouwe pollepel. Ja die had je niet aan zien komen he… Haha.. Geen fancy equipment (die komen heus ook nog) maar gewoon een ordinaire pollepel. Ik heb ze in alle soorten en maten en vervang ze ook geregeld want ik roer er alles mee om… Wat moet een mens zonder pollepel?

Magimix

En daar komt fancy equipment nummer 1, mijn trouwe Magimix. Dit is de Magimix 3200, ooit gekocht jaren geleden en nog geen seconde spijt van gehad. Het ding hakt, chopt, raspt, mengt en is er een stuk sneller in als ik ooit met de hand zou kunnen. Het is best een duur ding. Volgens mij toen 250 euro, maar elke cent waard.

Microplane

De raspen van microplane. Echt de beste raspen die er zijn. Ik heb er drie en gok maar zo dat ik er nog wel een paar bij wil (lees je even mee schat? Kadootjes idee…:) Ik kocht mijn eerste ooit in Italië (vraag me niet waarom). Wij hebben de lange smalle variant met plastic heft. De beste rasp voor schil en alle fijne rasp klusjes.

Messen

Ja messen natuurlijk. O misschien had dat wel nummer een moeten zijn…  Messen, echt goede messen zijn natuurlijk volledig onmisbaar in de keuken. Kijk maar naar mijn onderhoudende video over snijden… Whahaha..

KitchenAid

Mijn Kitchen Aid. Ook weer een fikse investering al heb ik de mijne (ik heb een classic) ooit voor slechts 250 euro op de kop getikt bij de Makro. Speciale aanbieding. Schijnen ze vaker te hebben dus als je het ziet, meteen heenrijden want ze zijn op voor je er erg in hebt.

Staafmixer

Mijn staafmixer. Misschien nog wel belangrijker als mijn Magimix want deze is kleiner dus makkelijker schoon te maken en uitermate handig voor alles. Mayonaise maken, soep pureren, pesto maken en ga zo nog maar even door. Ik kan niet zonder (of in ieder geval wil ik niet zonder)

Aardappelschilmesjes

Aardappelschil mesjes. Ik heb er véél. Dat moet ook want ik ben ze altijd kwijt. Waarschijnlijk omdat we zo zoveel gebruiken want het zijn de ideale mesjes voor kleine klusjes…

Pannen

Pannen. Nou ja dat is ook weer een duidelijk verhaal natuurlijk. Zonder pan kookt het zo lullig.. Onze kookpannen zijn van BK en de koekenpannen zijn variabel. Sinds kort ben ik fan van de groene pannen van Puur Mieke. Variërend van mini tot mega. Van heel licht tot heel zwaar ( eh we hebben iets van negen koekenpannen realiseer ik me nu… En ja hoor, gebruiken we ook allemaal. Alhoewel niet allemaal tegelijk…

Snijplanken

Snijplanken. Ook die hebben we in meerdere soorten en materialen. Ik ben niet zo dat ik voor elke levensmiddelengroep een andere kleur heb, maar kip gaat altijd op een andere plank, evenals vis en ander vlees. De rest heeft een algemene plank. Ik hou van grote zware snijplanken. Van hout. Plastic vind ik vreselijk… Ik heb ze wel, maar alleen voor het vlees en de vis dus.

Mengkommen en mengbakjes

Mengbakken. Ook hier kan je er nooit genoeg van hebben. Ik heb meestal metalen mengbakken en een paar van plastic. En een oneindig aantal kleine bakjes. We hebben een hele stapel kleine plastic bakjes voor het snijwerk in te bewaren. Ideaal!

gereedschap1

Wat gebruik jij het meest in de keuken?

Tijdens het opsommen kwam ik al snel tot de ontdekking dat de volgorde geheel willekeurig is. En dat tien eigenlijk te weinig is, maar goed…. Je moet keuzes maken in het leven he. 

Zoals gezegd; ik ga binnenkort ook eens een lijstje maken met al die dingen die ik ooit heb aangeschaft en die ik echt nooit gebruik. Ik kan er zo wel een paar bedenken maar of het er net zoveel zijn… Dat durf ik niet te zeggen!

Wat is het apparaat, gadget of ‘ding’ dat jij het meest gebruikt in de keuken?

Delen is fijn!