matcha latte

Paleo matcha latte

Matcha is een groene thee die van oorsprong uit Japan komt. Het is een poeder en heeft een vrij unieke smaak. Op gegeven moment werd de matcha ineens super populair want het zou een soort superfood zijn. Het resultaat was dat je overal en nergens ineens matcha tegen kwam. Maar let op als je matcha koopt, want er is veel kaf onder het koren. Zoek dus even uit waar je echte matcha kunt vinden.

Bij Puur Mieke verkopen ze een matcha latte die je zo kunt gebruiken. Handig als je er zelf geen smaakmakers aan toe wilt voegen, maar het is heel eenvoudig om zelf te maken met het recept hieronder.

Bamboeklopper

Ik heb ooit een bamboeklopper gekregen die specifiek gemaakt is om matcha op te kloppen maar dat kun je natuurlijk ook doen met een gewoon kloppertje. Om deze te maken gebruikte ik amandelmelk in plaats van gewone melk en die schuimde niet zo goed. Het is met amandelmelk best apart dat sommige soorten heel goed opschuimen en andere dus helemaal niet. Gek…

Anyway, schuimend of niet, dit is een heerlijk drankje! Probeer het maar eens met het recept hieronder voor een paleo matcha latte.

De latte was overigens ook onderdeel van het Aziatische menu waar ook de gebakken tonijn en de kip-ananas bijhoorden.

matcha latte
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Matcha latte

De hoeveelheden voor deze matcha latte zijn per persoon
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 1 tl matcha groene theepoeder + heet water om te mengen
  • 175 ml amandelmelk of kokosmelk
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl ahornsiroop of meer naar smaak

Instructies

  • Het handigste werkt het mengen van de matcha met een speciale matcha bamboeklopper. Heb je die niet dan werkt een kleine garde ook.
  • Meng de matcha met een klein laagje heet water en klop tot het een schuimend mengsel vormt.
  • Voeg hier de amandelmelk (warm opgeklopt) de vanille en de ahorn aan toe.
Gang: Drank
Keuken: paleo
Trefwoord: matcha

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!