Lijnzaadbrood

Stevig lijnzaadbrood

Je kunt veel dingen zeggen van paleo brood recepten maar een ding is zeker; als je dit brood maakt heb je er vervolgens voor de rest van de week – zo niet langer – genoeg aan. Ik maak het brood, laat het volledig afkoelen en snij het dan in plakken.

Ik vries deze vervolgens los per twee stuks in waarbij ik zorg dat de plakken niet op elkaar liggen maar naast elkaar. Die kleine Ikea vrieszakjes zijn er perfect voor. Past precies. Ik leg ze dan plat in de vriezer en als ik wil ontbijten (of lunchen dat kan ook) met een plak lijnzaadbrood dan doe ik ze even in de broodrooster.

Zoet of hartig

Dit lijnzaadbrood heeft verrassend veel extra smaak door de zoete aardappel en banaan die er in meegebakken worden. En doet het prima voor zowel hartig als zoet beleg. Mijn favoriet is een gekookt of gebakken eitje met wat avocado maar ik vind het ook heerlijk met een beetje amandelpasta en een banaan. Kortom, beleg het gewoon met jouw favoriete beleg! Het is wel flink stevig brood zoals ik al zei dus 1 plak vult goed en op twee plakken kun je met gemak de rest van de dag doen.

Het maken van dit lijnzaadbrood kost wel even tijd maar zoals ik al zei heb je dan ook wel voor langere tijd wat lekkers in de vriezer liggen!

Probeer ook eens deze lekkere lijnzaadcrackers!

Lijnzaadbrood

Lijnzaadbrood met zonnebloempitten

5 van 1 stem

Dit stevige brood is heerlijk als ontbijt met een gebakken eitje en wat avocado. Of beleg het met wat plakjes banaan en wat amandelpasta voor een zoetere variant.
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 1 uur 10 minuten

8 personen

Materiaal

  • Cakeblik 25 cm

Ingrediënten


  • Verwarm de oven voor op 180ËšC.
  • Doe zonnebloempitten, lijnzaad, hazelnoten, chia, vlozaad, anijs en zeezout bij elkaar in een grote kom en roer even goed door.
  • In een maatbeker doe je de olijfolie, het water en de geprakte banaan. Roer dit even door tot het gemengd is en giet dan bij de andere kom. Roer goed door tot je een stevig deeg hebt. De ingredienten nemen het water snel op dus het zal snel steviger worden. Roer de geraspte zoete aardappel er als laatste door.
  • Beleg je bakblik met een stuk bakpapier en stort hier het beslag in. Druk goed aan met de achterkant van een lepel en zet in de oven.
  • Na 20 minuten haal je je brood eruit. En keer je deze met bakblik en al om op een bakplaat. Haal vervolgens bakblik en papier eraf en zet het brood op de bakplaat terug in de oven.
  • Laat nog bakken voor ongeveer 40 minuten
  • Het brood omdraaien is geen must maar het zorgt ervoor dat de buitenkant ook goudbruin en krokant wordt en is uiteindelijk lekkerder!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.