Simone's Kitchen

Komkommersandwich met roomkaas

Komkommersandwich met radijs en bieslook

Komkommersandwich met roomkaas

Een klassieker onder de sandwiches is natuurlijk de komkommersandwich. Ga naar een willekeurige high tea ergens in het land en je krijgt bijna zonder uitzondering wel ergens een kleine komkommersandwich gepresenteerd.

Meestal met wit brood en dan keurig in een vierkantje gesneden. Dat kun je hier natuurlijk ook doen maar persoonlijk ben ik niet zo van het witte brood.

Het blijft altijd verschrikkelijk aan je gehemelte plakken. Heb je dat wel eens geprobeerd met zo’n komkommersandwich tijdens een high tea? Ben je toch even zoet om die sandwich weer van je gehemelte te duwen met je tong. hahah.

Met pittige radijs

In dit geval combineerde ik de sandwiches met lekker pittige radijs. De sandwich is natuurlijk vega, maar dit is ook heel erg lekker met wat extra gerookte zalm of bijvoorbeeld uitgebakken bacon.

Komkommer sandwiches

Maken

Het maken is niet echt hogere wiskunde. Het belangrijkste is het brood wat je gebruikt voor de komkommersandwich. Zuurdesem is mijn favoriet, maar gebruik elk brood wat je zelf lekker vindt.

Roosteren is trouwens ook een goed idee, mits je de sandwiches niet mee wilt nemen. Heb je het geroosterd dan wordt het taai als je het meeneemt. Dat is het lekkerste als je het meteen opeet.

De roomkaas meng ik eerst met wat vers geknipte bieslook. Vervolgens beleg ik eerste de boterhammen met een laag roomkaas, daarop komt de komkommer en radijs, dan wat sla naar keuze en dan de andere boterham erop.

Het is wel handig om die ook in te smeren met een dun laagje roomkaas zodat alles goed aan elkaar blijft plakken.

De komkommersandwich kun je vervolgens goed meenemen. Pak ze daarvoor in met speciaal papier voor sandwiches of gebruik een van die handige sandwich zakjes die je tegenwoordig kunt kopen. Die zijn herbruikbaar en afwasbaar dus ideaal als je af wilt van de plastic zakjes.

Ben je op zoek naar nog meer lekkere sandwichrecepten?

Komkommer sandwiches
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Komkommer sandwiches

Een lekker frisse sandwich om mee te nemen
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 5 min
Porties: 2 sandwiches

Ingrediënten

  • 1/2 komkommer in plakjes gesneden
  • 4 el roomkaas
  • 1 el bieslook fijngesneden
  • 4 sneden goed brood
  • Peper en zout
  • 5 stuks radijs in dunne plakjes gesneden
  • 1 handje rucola

Instructies

  • Voor het maken van de komkommer sandwiches begin je met het snijden van de komkommer in mooie dunne plakjes. Lange linten kan ook.
  • Neem vier boterhammen en leg die vast klaar
  • Meng de roomkaas met de gesneden bieslook en breng op smaak met peper en zout
  • Beleg twee boterhammen dik met de roomkaas en verdeel de komkommerplakjes en de radijsplakjes eroverheen. Eindig met wat rucola. Smeer ook aan de andere kant wat roomkaas en leg de boterhammen op elkaar
  • Serveer meteen of verpak ze voor later gebruik
Gang: Lunch
Keuken: Hollandse
Trefwoord: boterham, komkommer, lunch, sandwiches

Voedingswaarde

Calorieën: 279kcal, Koolhydraten: 35g, Eiwit: 8g, Vet: 12g, Verzadigd vet: 6g, Cholesterol: 32mg, Natrium: 488mg, Kalium: 318mg, Vezels: 5g, Suiker: 5g, Vitamine A: 808IU, Vitamine C: 6mg, Calcium: 106mg, Ijzer: 2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.