Simone's Kitchen

Dudefood dinsdag: Spareribs a la de heer W. Eber

Dudefood spareribs | simoneskitchen.nl

Eindelijk!!!
Het is warm weer geworden. Van pure blijdschap deed ik een klein vreugdesprongetje (euh.. maar wel heel mannelijk, hoor) en rende vroeg in de ochtend al de tuin in.
Natuurlijk niet om heel enthousiast de onkruid tussen de plantjes vandaan te trekken. Nee, natuurlijk niet!
Ik stevende tussen de brandnetelbossen en wouden van heermoes door, linea recta naar de schuur. Want daar had ik hem immers een paar maanden geleden aan zijn lot over gelaten. Die grote, trouwe en warme zomervriend. Die kameraad van staal, die precies weet wat echte mannen nodig hebben bij warm weer. Mijn grote vriend Eber, Wim Eber.
Vlug haalde ik Wim naar buiten en liet hem genieten van het warme, zonnige weer.

20150630-MH2A2231
Deze grote vriend is in staat om de stoerste Dude gerechten op de lekkerste manieren te bereiden en hij geeft er ook echt zijn eigen smaak aan.
Wat vraagt hij hiervoor terug? Echt niet veel. Een zakje van het een of ander om op te roken, een beetje geduld en een rustig plekje in de tuin, bij voorkeur uit de wind.
Wim was er weer helemaal klaar voor, hij stond lekker in de schaduw en nadat ik hem een vuurtje had gegeven stond hij al snel tevreden te roken.
Ik vroeg hem of hij voor alle Dude Food fans van dit blog wel één van zijn lekkere recepten zou willen delen.
Hij deed niet moeilijk en gaf ons zijn familierecept voor gemarineerde spareribs waar je de vingers bij opeet.
Lekker en rustig aan gebraden met de hulp van meneer Eber. Zalig!

20150630-MH2A2222

Dudefood spareribs | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Spareribs naar een recept van Wim Eber

Heerlijke langzaam op de barbecue gegaarde spareribs met een zalige marinade en mopsaus van sangiovese azijn. Om het feest compleet te maken worden de spareribs bestrooid met krokant gebakken stukjes bacon.
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 3 uur
Marineren: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 10 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 mooie strengen spareribs met veel vlees (±1 kilo)
  • 3 dikke plakken bacon

Voor de marinade:

  • 5 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 ui fijn gehakt
  • 1 el thijm fijn gehakt
  • 2 el lichte basterd suiker
  • 3 el sangiovese azijn
  • 2 tl gerookt paprikapoeder piment
  • 3 el water
  • 4 el olijfolie
  • 1 el zout
  • 1 tl zwarte peper gemalen

Voor de smeersaus:

Instructies

  • Spoel de spareribs goed af onder de kraan om zo botsplinters te verwijderen. Dep hierna droog en haal aan de kant van de botjes eventueel vlies weg
  • Mix de marinade ingrediënten en doe de marinade met de spareribs in een plastic zak. Meng alles goed en zet de zak in een ovenschaal (tegen eventueel lekken) minimaal 3 uur in de koelkast. Hussel de spareribs en marinade na een uur intrekken nog een keer lekker door elkaar
  • Steek de BBQ in de hens en richt hem in voor indirect BBQ’en. Over indirect grillen is genoeg te vinden op het net, dus dat ga ik niet nog een keer vertellen. Voor een korte handleiding kijk je hier. Haal de spareribs uit de marinade en dep ze droog met keukenrol
  • Om straks de ribs lekker in te smeren gaan we een smeersaus maken. Roer op middelhoog vuur de ingrediënten voor de smeersaus door elkaar en breng dit aan de kook. Laat vervolgens voor een minuut of 15 inkoken, totdat hij iets stroperiger is, maar niet te dik
  • Als de BBQ er klaar voor is, leg je de plakken bacon en de ribbetjes erop. Leg de bacon en ribs op het deel waar je het aluminium bakje (met bier) hebt neer gezet met de vlezige kant omhoog. Gril de ribs tussen de 2 en 2½, uur bij een temperatuur van ongeveer 150°. Smeer om de 30 minuten de ribs in met de smeersaus
  • Als de ribs zo goed als gaar zijn, smeer je ze nog een keer in en draait ze voor 5 minuten met de vleeskant naar beneden rechtstreeks boven de kolen. Hak de bacon in kleine stukjes en serveer een portie ribs met een royale hand bacon kruim eroverheen.
Keuken: BBQ

Delen is fijn!

Avatar

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.