Deze blueberry pancake is misschien wel meer een blueberry omelet. De enige ingrediënten zijn namelijk ei, blauwe bessen en een beetje kaneel en ahornsiroop. Maar hoe je het ook noemt, het is een heerlijk begin van je dag!

Blueberry omelet/pancake

Blueberry pancake

Ik noem dit evenwel een pannenkoek want omelet heeft toch meer een hartig imago. Een blueberry pancake dus. En waarom dan in hemelsnaam een Engelse term kun je je afvragen. Tja, ik vind het gewoon lekkerder in de mond liggen dan blauwe bessen pannenkoek. Maar he, als jij het zo wilt noemen dan hou ik je zeker niet tegen.

In deze blueberry pancake gaan dus alleen maar eieren, wat kaneel en blauwe bessen. Voor het zoet doe ik er ook nog een eetlepel ahornsiroop door, maar wil je dat niet gebruiken dan zou je ook een banaan erdoor kunnen doet als je het toch wat zoeter wilt maken. Het is in de basis niet heel veel anders als de makkelijkste pannenkoekjes ooit (met twee ingrediënten) behalve dat je hier wel iets meer zoetstof nodig hebt doordat de banaan ontbreekt. (tenzij je besluit die toe te voegen natuurlijk)

Makkelijk en snel

Ik ben dol op pannenkoeken. Maar een van mijn euvels is dat ik er dan vervolgens veel te veel van eet. Deze blueberry pancake kun je wel heel makkelijk portioneren. Je hoeft dus niet een hele bak met beslag te maken om dit te maken. Je kunt het precies uitmeten voor 1 of 2 personen. Gewoon minder eieren gebruiken en minder blauwe bessen. Kan niet eenvoudiger. Voorkomt die hele stapel die je dan “verplicht” op moet eten. Door de eieren vult het ook flink dus met een pannenkoek kom je de ochtend wel door.

Blueberry omelet/pancake

Blueberry pannenkoek

5 van 1 stem
GangOntbijt
Keukenpaleo

Een prima begin van de dag met deze super eenvoudige pannenkoek!
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

2 personen

Ingrediënten


  • Doe de eieren in een kom en klop deze los met een beetje zout, de kaneel en de ahornsiroop.
  • Neem een grote koekenpan en verhit hierin de kokosolie. Giet het eimengsel erin en verdeel hierover de blauwe bessen.
  • Bak de omelet tot deze gaar is. Eventueel met een deksel op de pan.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 175kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwit: 12g | Vet: 9g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudigd onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g | Transvet: 1g | Cholesterol: 327mg | Natrium: 126mg | Kalium: 182mg | Vezels: 2g | Suiker: 8g | Vitamine A: 517IU | Vitamine C: 7mg | Calcium: 59mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.