Simone's Kitchen

Bacon champignonburgers

Bacon champignonburger

Bacon champignonburger

Wie houdt er nou niet van een goede burger? Iedereen toch? Althans ik ben echt wel groot fan van een goede burger. En daar hoeft echt niet perse een broodje onder. Kan wel. Hoeft niet. Deze bacon champignonburger is heerlijk om te eten met een lekkere salade, geroosterde groente of wat je zelf maar wilt. Ik serveer het hier met zoete aardappelfrietjes, lekker veel geprakte avocado en tomaatjes.

Maken van de burgers

Om de bacon champignonburgers te maken begin je met de bacon en de champignons te pureren. Klinkt misschien een beetje gek maar dat gaat dus door het gehakt waardoor de burgers extra lekker worden.

Want ja, als je dan een burger maakt moet ie natuurlijk wel lekker zijn he… 🙂

Afgezien van de bacon en de champignons is de burger eigenlijk vrij basic. Maar geloof me die bacon en champignons doen de truc.

Het is eigenlijk grappig dat een burger toch altijd weer heel anders is dan een gehaktbal. Of ligt dat aan mij?

Ben jij ook fan van een goede burger? Check dan ook even deze bad ass gyrosburger

Bacon champignonburger
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Bacon champignonburgers

Voorbereidingstijd: 20 min
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 40 min
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 6 plakken ontbijtspek
  • 150 gr champignons
  • 600 gr rundergehakt
  • 1 tl knoflook gehakt
  • 2 el bieslook
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • Olie om te bakken

Om te serveren

Instructies

  • Meng de bacon en de champignons in een keukenmachine tot een grove pasta. Meng dit met het zout, peper en de knoflook door het gehakt heen. Vorm hier 6 hamburgers van.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers voor ongeveer 4 minuten per kant of tot goudbruin en gaar.
  • Serveer de hamburgers met zoete aardappelfrietjes, veldsla, guacamole en verse tomaten.

Notities

Voedingswaarde is zonder de zoete aardappelfriet en andere toppings
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: paleo
Trefwoord: champignons

Voedingswaarde

Calorieën: 353kcal, Koolhydraten: 2g, Eiwit: 21g, Vet: 29g, Verzadigd vet: 11g, Transvet: 1g, Cholesterol: 86mg, Natrium: 602mg, Kalium: 401mg, Vezels: 1g, Suiker: 1g, Vitamine A: 56IU, Vitamine C: 1mg, Calcium: 23mg, Ijzer: 2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.