Bacon champignonburgers
Bacon champignonburger
Wie houdt er nou niet van een goede burger? Iedereen toch? Althans ik ben echt wel groot fan van een goede burger. En daar hoeft echt niet perse een broodje onder. Kan wel. Hoeft niet. Deze bacon champignonburger is heerlijk om te eten met een lekkere salade, geroosterde groente of wat je zelf maar wilt. Ik serveer het hier met zoete aardappelfrietjes, lekker veel geprakte avocado en tomaatjes.
Maken van de burgers
Om de bacon champignonburgers te maken begin je met de bacon en de champignons te pureren. Klinkt misschien een beetje gek maar dat gaat dus door het gehakt waardoor de burgers extra lekker worden.
Want ja, als je dan een burger maakt moet ie natuurlijk wel lekker zijn he… 🙂
Afgezien van de bacon en de champignons is de burger eigenlijk vrij basic. Maar geloof me die bacon en champignons doen de truc.
Het is eigenlijk grappig dat een burger toch altijd weer heel anders is dan een gehaktbal. Of ligt dat aan mij?
Ben jij ook fan van een goede burger? Check dan ook even deze bad ass gyrosburger
Bacon champignonburgers
Ingrediënten
- 6 plakken ontbijtspek
- 150 gr champignons
- 600 gr rundergehakt
- 1 tl knoflook gehakt
- 2 el bieslook
- 1 tl zout
- 1 tl peper
- Olie om te bakken
Instructies
- Meng de bacon en de champignons in een keukenmachine tot een grove pasta. Meng dit met het zout, peper en de knoflook door het gehakt heen. Vorm hier 6 hamburgers van.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers voor ongeveer 4 minuten per kant of tot goudbruin en gaar.
- Serveer de hamburgers met zoete aardappelfrietjes, veldsla, guacamole en verse tomaten.
Notities
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Wat moet ik doen met de 2 eetlepels bieslook? Staat in de ingrediënten, maar komt niet terug in de bereiding.
Die gaan door het gehakt. Zal het toevoegen aan de bereiding.