Bacon champignonburger

Bacon champignonburger

Wie houdt er nou niet van een goede burger? Iedereen toch? Althans ik ben echt wel groot fan van een goede burger. En daar hoeft echt niet perse een broodje onder. Kan wel. Hoeft niet. Deze bacon champignonburger is heerlijk om te eten met een lekkere salade, geroosterde groente of wat je zelf maar wilt. Ik serveer het hier met zoete aardappelfrietjes, lekker veel geprakte avocado en tomaatjes.

Maken van de burgers

Om de bacon champignonburgers te maken begin je met de bacon en de champignons te pureren. Klinkt misschien een beetje gek maar dat gaat dus door het gehakt waardoor de burgers extra lekker worden.

Want ja, als je dan een burger maakt moet ie natuurlijk wel lekker zijn he… 🙂

Afgezien van de bacon en de champignons is de burger eigenlijk vrij basic. Maar geloof me die bacon en champignons doen de truc.

Het is eigenlijk grappig dat een burger toch altijd weer heel anders is dan een gehaktbal. Of ligt dat aan mij?

Ben jij ook fan van een goede burger? Check dan ook even deze bad ass gyrosburger

Bacon champignonburger

Bacon champignonburgers

5 van 1 stem
GangHoofdgerecht
Keukenpaleo

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 20 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 40 minuten

6 stuks

Ingrediënten

  • 6 plakken ontbijtspek
  • 150 gr champignons
  • 600 gr rundergehakt
  • 1 tl knoflook gehakt
  • 2 el bieslook
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • Olie om te bakken

Om te serveren


  • Meng de bacon en de champignons in een keukenmachine tot een grove pasta. Meng dit met het zout, peper en de knoflook door het gehakt heen. Vorm hier 6 hamburgers van.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers voor ongeveer 4 minuten per kant of tot goudbruin en gaar.
  • Serveer de hamburgers met zoete aardappelfrietjes, veldsla, guacamole en verse tomaten.

Notities

Voedingswaarde is zonder de zoete aardappelfriet en andere toppings

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 353kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 21g | Vet: 29g | Verzadigd vet: 11g | Transvet: 1g | Cholesterol: 86mg | Natrium: 602mg | Kalium: 401mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 56IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 23mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.