Appelmoespannenkoeken – paleo
Appelmoespannenkoeken
Je kunt je natuurlijk afvragen hoeveel pannenkoekrecepten je kunt hebben op de site. Want we hebben natuurlijk al veel, heel veel, hele lekkere gehad zoals bijvoorbeeld de bietenpannenkoekjes. Maar ik vind dat je er nooit teveel kunt hebben. En deze appelmoespannenkoeken? Die vallen in de categorie meer dan de moeite waard.
De pannenkoekjes zijn zonder iets erop eigenlijk al heel erg lekker, maar wil je ze een beetje pimpen dan is vers fruit erbij natuurlijk altijd een goed idee.
Paleo pannenkoeken
Deze appelmoespannenkoeken (goed woord voor scrabble ook) zijn paleo pannenkoeken, wat inhoudt dat ze zuivelvrij, glutenvrij en vrij van geraffineerde suiker zijn. Ik gebruikte hier amandelmeel, omdat ik dat persoonlijk vaak het allerlekkerste vind in pannenkoekjes, maar hou je daar niet van probeer deze dan eens met bijvoorbeeld chufa of cassavemeel.
Chufa
Niet iedereen is fan van de korrel in chufa maar ik vind het wel lekker. En hou je er niet van dan kun je kiezen voor de extra fijne variant. Die is minder grof gemalen en daardoor heb je geen last van de grofheid van het meel. Maar wat je ook kiest, ik weet zeker dat je dit lekkere pannenkoekjes gaat vinden.
Qua zoetstof heb ik er 1 el ahornsiroop door gedaan. Die zou je zelfs achterwege kunnen laten want door het amandelmeel en de appelmoes zijn de pannenkoekjes van zichzelf al een beetje zoet. Dus laat het weg als je het liever niet gebruikt of voeg meer toe als je houdt van hele zoete pannenkoeken.
Zoals met alle glutenvrije pannenkoeken geldt ook hier dat omdraaien met enig beleid moet gebeuren. Ze zijn wat minder stevig van structuur door het gebrek aan gluten.
Appelmoes pannenkoeken
Ingrediënten
- 3 eieren
- 150 gr appelmoes zonder suiker
- 1 el ahornsiroop
- 150 gr amandelmeel
- ½ tl bakpoeder
- ½ tl baking soda
- 1 tl kaneel
- Kokosolie om te bakken
Instructies
- Klop de eieren los met de appelmoes en de ahornsiroop. Voeg de droge bestanddelen erbij en klop tot een beslag. Het is een relatief dik beslag.
- Om de pannenkoeken te bakken verhit je een koekenpan met de kokosolie en bak hier kleine pannenkoeken van. Draai voorzichtig om en bak de andere kant.
- De pannenkoeken zijn zonder iets al lekker, maar nog lekkerder met wat honing of vers fruit
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.