20171209 W6A4503 1

Appelsap 2.0

Ok, ok, dat is wel een hele foute titel. Over foute titels gesproken: hebben jullie de verkiezing voor het meest irritante woord van 2017 een beetje gevolgd? De winnaar is ‘genderneutraal’. En ik kan me daar wel in vinden. Het maakt me echt niet uit of je man of vrouw of iets daar tussenin wilt zijn/bent. Maar jee, dat woord! Die discussie! Pfft. Nog een hele erge: ‘shinen’. In de trant van ‘kijk hem of haar eens even ‘shinen’. Er zaten er nog wel een paar tussen waarbij je denkt ‘jaaaaaaa!’ En om eerlijk te zijn ….. 2.0 of 3.0 is eigenlijk ook wel fout. Alles is tegenwoordig een 2.0 of een 3.0. Of zijn we al bij 4.0?

Het zijn van die onzinnige discussies in een tijd waarin de wereld in brand lijkt te staan en er dus wel ergere dingen zijn om je druk over te maken. Maar het is bijna kerst dus proberen we ons te concentreren op leuke dingen. Nog een paar dagen voor ik examen moet doen. En ik heb examenstress. Hoe meer ik leer, des te minder ik lijk te weten. Of dat je wel ergens weet waar het over gaat maar dat je nét die puntjes niet op de i kunt zetten.

Maar goed, komt vast goed denk ik dan maar. En anders is er altijd een herexamen. Maar liever niet.

Alcohol kan ik even niet gebruiken op het moment want dat is niet echt bevorderlijk voor het leervermogen. Dus maakte ik van de week dit lekkere drankje. Feestelijk en toch zonder alcohol. Ik gebruik er wel biologische appelsap voor, die lekker troebele. Het lijkt een beetje op gluhwein maar dan toch net anders.. 😉

Warme appelsap met specerijen | simoneskitchen.nl

Warme appelsap met specerijen

Nog geen review
GangDrank

Wil je met kerst iets feestelijks serveren zonder alcohol? Deze appelsap met specerijen is net zo lekker (of lekkerder) dan de alcoholische variant!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 liter appelsap biologisch
  • 1 stokje kaneel
  • 1 stukje gember van ongeveer 5 cm
  • 3 kruidnagel
  • 1 steranijs
  • 1 sinaasappel schil plus beetje sap

  • Verwarm de appelsap tot kookpunt en doe alle specerijen en het sinaasappelsap en de schil erbij. Laat het geheel voor een minuutje of tien rustig doorpruttelen.
  • Laat afkoelen en drink lauw of koud. (verwijder de specerijen voor je het gaat drinken!)

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Ook een lekker kerstdrankje voor dudes? Probeer de biercocktails van Tom eens uit! Of deze caipirinha. ook altijd goed!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.