Gezond brood van Jamie | simoneskitchen.nl

Ik weet eigenlijk niet helemaal goed waarom ik het zo fascinerend vind om brood te bakken wat eigenlijk geen brood is. Zo maakte ik al een keer courgette brood, tomatenbrood, recent het superbrood van Sarah Britton en nu deze van Jamie Oliver. Tot nu toe is mijn favoriet nog steeds die van Sarah. Die vond ik namelijk echt een topper. Deze is lekker en zeker geroosterd is het een prima broodje, maar nou ja, vind die andere dan net wat lekkerder.

Jamie vertelt in zijn boek Superfood dat je het brood vier dagen kunt bewaren en dan zo kunt eten en daarna nog een paar dagen kunt roosteren maar dat vind ik wel heel enthousiast.

20160206-MH2A7910

Ik gebruikte het brood over een periode van drie dagen en dat vond ik lang zat. Het wordt toch wat droger en het is natuurlijk al droger en compacter als “normaal” brood, maar het is zeker lekker. Ik zag bij Maura hetzelfde brood voorbij komen en zij at het met avocado en een gepocheerd eitje… Dus ja, dat moest ik ook even doen want dat zag er zooooo lekker uit. Maura zette het stukken beter op de foto.. Haha… Ik kreeg ruzie met mijn gepocheerde eitje, die gleed steeds van de avocado af en het resultaat ziet er dus eigenlijk niet uit… 🙁

Mjah, zie het als serveersuggestie dan. (ik besmeerde het met hummus, deed er een avocado op en dan een gepocheerd eitje… Lekker!)

Gezonde broodjes van Jamie Oliver | simoneskitchen.nl

Gezond brood van Jamie | simoneskitchen.nl

Gezond brood van Jamie Oliver

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 45 minuten
totaal 1 uur

14 plakken

Ingrediënten

  • 7 gr gist
  • 4 el olijfolie
  • 250 gr kikkererwtenmeel
  • 100 gr amandelmeel
  • 50 lijnzaad
  • 100 gr gemengde zaden ik gebruikte chia, pompoen, sesamzaad, zonnebloempitten
  • 1 el verse rozemarijn
  • 4 grote eieren
  • zeezout

  • Verwarm de oven voor op 190˚C. Bekleed een cakevorm van 1,5 liter met bakpapier.
  • Vul een mengbeker met 375 ml lauwwarm water, voeg de gist en olie toe, roer door met een vork en laat 5 minuten staan.
  • Neem een grote mengkom en doe daar het kikkererwtenmeel, amandelmeel en alle zaadjes in met een beetje zeezout. Meng door en maak een kuiltje in het midden. Haal de naaldjes rozemarijn van de tak af en snij het fijn. Voeg toe aan de kom. Breek de eieren erin en klop samen, giet dan het gistmengsel erin.
  • Klop alles samen, het is meer een beslag als een deeg. Giet in het cakeblik, maak glad van boven en schuif in de oven.
  • Bak voor ongeveer 45 minuten of tot goudbruin en doorbakken (een houten prikker moet er droog uitkomen)
  • Laat afkoelen op een cakerack voor tenminste 20 minuten voor je het eet.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.