Simone's Kitchen

Supermakkelijk te maken fudge voor Sinterklaas

Fudge met marsepein en pepernoten | simoneskitchen.nl

Sinterklaasfudge

De decembermaand komt alweer in zicht en dat betekent allemaal feestjes en kadootjes.
Hoewel we steeds meer Veramerikaniseren (alhoewel… misschien wordt dat de komende tijd wel iets minder met de nieuwe president die daar gekozen is), ben ik nog steeds groot fan van het Sinterklaas feest.
Ik heb warme herinneringen aan de 5 December avond met de hele familie en alle zakken vol kadootjes voor mijn neefjes, nichtjes, broertje en mezelf. Krijg er toch ieder jaar weer een warm gevoel van.
Dat het Sinterklaas feest onder vuur ligt, is natuurlijk ook nu weer super actueel.

Fudge met pepernoten

Maar goed, laten we positief blijven en eens kijken hoe we het heerlijk avondje nog heerlijker kunnen maken met een homemade fudge met pepernoten bijvoorbeeld. Pepernoten en marsepein. De fudge is heel eenvoudig om te maken en in dit geval verwerkte ik er dus pepernoten en marsepein in maar je kunt er van alles in stoppen om het nog lekkerder te maken en nog meer jouw smaak te maken.

Je kunt zelfs je eigen pepernoten erbij maken met dit eenvoudige recept voor pepernoten

Sinterklaasfudge met pepernoten en marsepein

Fudge voor Sinterklaas

Ondanks alle commotie rondom Sint en zijn Pieten, vind ik Sinterklaas nog steeds een leuk feest en het haalt bij mij warme herinneringen naar boven.
Met name de herinneringen aan al die lekkere smaken zoals chocola, amandelspijs en pepernoten.
Daarom heb ik een heerlijke chocolade sinterklaasfudge gemaakt, maar dan compleet in Sinterklaas stijl; met amandelspijs en heerlijke, crunchy kruidnootjes.

Supersimpel te maken en je gaat hier gegarandeerd indruk mee maken op jong en oud tijdens Pakjesavond, of wanneer het gewoon guur en koud is buiten en je wat lekkers bij de koffie wilt serveren.

Fijne snijplank is van Dassie Artisan

Fudge met marsepein en pepernoten | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
4.34 van 3 stemmen

Snelle fudge met spijs en pepernootjes

Heerlijke fudge met amandelspijs en kruidnootjes en ook supersimpel te maken! Trakteer de kids op een heerlijk avondje, want: wie zoet is krijgt lekkers…
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 35 min
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 200 gr witte chocola
  • 200 gr melkchocola
  • 30 gr boter
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 100 gr amandelspijs grof verbrokkeld
  • 100 gr kruidnootjes grof gehakt

Verder nodig:

  • 1 steelpannetje
  • bakvorm van 20 x 30 platte brownie bakvorm
  • bakpapier

Instructies

  • We gaan twee verschillende kleuren fudge op elkaar maken, dus je smelt de helft (15 gr) boter in een steelpannetje. Doe dit bij voorkeur au bain Marie of op direct vuur, maar dan moet je goed opletten dat het pannetje niet te heet wordt. Als de boter gesmolten is, brokkel je de melkchocola erin en laat je deze meesmelten.
  • Als de chocola gesmolten is, doe je de helft van het blikje gecondenseerde melk erbij. Blijf roeren tot de chocola helemaal gesmolten is en daarna roer je de stukjes amandelspijs erdoorheen.
  • Zet een laag bakblik klaar en bedek de binnenkant met bakpapier. Laat de randen van het papier uitsteken, zodat je de fudge straks makkelijk uit het blik kunt liften.
  • Giet het pannetje uit in het bakblik en spreid de fudge gelijkmatig uit over de bodem. Dan zet je het bakblik voor een half uurtje in de koeling zodat de fudge kan opstijven.
  • We gaan nog een keer hetzelfde doen maar dan met de witte chocola. Dus weer 15 gr boter in een schaaltje of pannetje en hier de witte chocola bij roeren. Wanneer de chocola bijna gesmolten is, giet je de rest van de gecondenseerde melk erbij en roer je er de gebrokkelde kruidnoten doorheen.
  • Ook deze giet je in het bakblik en laat het geheel opstijven in de koelkast voor een paar uur.

Bewaren

Delen is fijn!

Avatar

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.

14 comments

  1. Avatar

    Mmmmmmm! Welke maat bakvorm?

  2. Avatar

    Heerlijk! Een leuke variatie op de standaard sinterklaas recepten!

  3. Avatar

    Dat ziet er echt verrukkelijk uit! Liefs Josine

  4. Avatar

    🙂 Wanneer gaan de kruidnoten erbij?

  5. Pingback: Fudge met kruidnoten | Gezin over de Kook

  6. Pingback: Speculaas zelf maken voor Sinterklaas! | Simone's Kitchen

  7. Pingback: Zoete aardappelsoep met boerenkool en spek (paleo, whole30) |

  8. Avatar

    Ik heb het recept gemaalt voor ons nederland-taal cursus in Duitsland en de andere Cursisten waren oog heel enthusiast en hebben goed gegeten 😊
    Bedankt voor dat lekker recept.
    Maar een vraag heb ik noog, hoeveel is een blikje gecondenseerde Melk?
    Sorry voor mijn slecht nederlands
    Groetjes uit Duitsland
    Birgit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!