Supermakkelijk te maken fudge voor Sinterklaas
Sinterklaasfudge
De decembermaand komt alweer in zicht en dat betekent allemaal feestjes en kadootjes.
Hoewel we steeds meer Veramerikaniseren (alhoewel… misschien wordt dat de komende tijd wel iets minder met de nieuwe president die daar gekozen is), ben ik nog steeds groot fan van het Sinterklaas feest.
Ik heb warme herinneringen aan de 5 December avond met de hele familie en alle zakken vol kadootjes voor mijn neefjes, nichtjes, broertje en mezelf. Krijg er toch ieder jaar weer een warm gevoel van.
Dat het Sinterklaas feest onder vuur ligt, is natuurlijk ook nu weer super actueel.
Fudge met pepernoten
Maar goed, laten we positief blijven en eens kijken hoe we het heerlijk avondje nog heerlijker kunnen maken met een homemade fudge met pepernoten bijvoorbeeld. Pepernoten en marsepein. De fudge is heel eenvoudig om te maken en in dit geval verwerkte ik er dus pepernoten en marsepein in maar je kunt er van alles in stoppen om het nog lekkerder te maken en nog meer jouw smaak te maken.
Je kunt zelfs je eigen pepernoten erbij maken met dit eenvoudige recept voor pepernoten
Fudge voor Sinterklaas
Ondanks alle commotie rondom Sint en zijn Pieten, vind ik Sinterklaas nog steeds een leuk feest en het haalt bij mij warme herinneringen naar boven.
Met name de herinneringen aan al die lekkere smaken zoals chocola, amandelspijs en pepernoten.
Daarom heb ik een heerlijke chocolade sinterklaasfudge gemaakt, maar dan compleet in Sinterklaas stijl; met amandelspijs en heerlijke, crunchy kruidnootjes.
Supersimpel te maken en je gaat hier gegarandeerd indruk mee maken op jong en oud tijdens Pakjesavond, of wanneer het gewoon guur en koud is buiten en je wat lekkers bij de koffie wilt serveren.
Fijne snijplank is van Dassie Artisan
Snelle fudge met spijs en pepernootjes
Ingrediënten
- 200 gr witte chocola
- 200 gr melkchocola
- 30 gr boter
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 100 gr amandelspijs grof verbrokkeld
- 100 gr kruidnootjes grof gehakt
Verder nodig:
- 1 steelpannetje
- bakvorm van 20 x 30 platte brownie bakvorm
- bakpapier
Instructies
- We gaan twee verschillende kleuren fudge op elkaar maken, dus je smelt de helft (15 gr) boter in een steelpannetje. Doe dit bij voorkeur au bain Marie of op direct vuur, maar dan moet je goed opletten dat het pannetje niet te heet wordt. Als de boter gesmolten is, brokkel je de melkchocola erin en laat je deze meesmelten.
- Als de chocola gesmolten is, doe je de helft van het blikje gecondenseerde melk erbij. Blijf roeren tot de chocola helemaal gesmolten is en daarna roer je de stukjes amandelspijs erdoorheen.
- Zet een laag bakblik klaar en bedek de binnenkant met bakpapier. Laat de randen van het papier uitsteken, zodat je de fudge straks makkelijk uit het blik kunt liften.
- Giet het pannetje uit in het bakblik en spreid de fudge gelijkmatig uit over de bodem. Dan zet je het bakblik voor een half uurtje in de koeling zodat de fudge kan opstijven.
- We gaan nog een keer hetzelfde doen maar dan met de witte chocola. Dus weer 15 gr boter in een schaaltje of pannetje en hier de witte chocola bij roeren. Wanneer de chocola bijna gesmolten is, giet je de rest van de gecondenseerde melk erbij en roer je er de gebrokkelde kruidnoten doorheen.
- Ook deze giet je in het bakblik en laat het geheel opstijven in de koelkast voor een paar uur.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Ik heb het recept gemaalt voor ons nederland-taal cursus in Duitsland en de andere Cursisten waren oog heel enthusiast en hebben goed gegeten 😊
Bedankt voor dat lekker recept.
Maar een vraag heb ik noog, hoeveel is een blikje gecondenseerde Melk?
Sorry voor mijn slecht nederlands
Groetjes uit Duitsland
Birgit
He Birgit,
Ah leuk dat ie zo goed in de smaak is gevallen. Een standaard blikje (we hebben hier maar 1 maat geloof ik) is 400 gr.
Pingback: Zoete aardappelsoep met boerenkool en spek (paleo, whole30) |
Pingback: Speculaas zelf maken voor Sinterklaas! | Simone's Kitchen
Pingback: Fudge met kruidnoten | Gezin over de Kook
🙂 Wanneer gaan de kruidnoten erbij?
Oeps niet goed gelezen bij de witte chocolade
Ja, het recept is ook eigenlijk te simpel voor woorden. Kan me voorstellen dat je dacht: “Zo makkelijk kan het toch niet zijn? Haha… Lekker smullen maar!!
Dat ziet er echt verrukkelijk uit! Liefs Josine
Dank je wel! En, om eerlijk te zijn, hij is ook verrukkelijk!
Heerlijk! Een leuke variatie op de standaard sinterklaas recepten!
Yep. En verdikkeme ook nog eens supersimpel en razendlekker!!
Mmmmmmm! Welke maat bakvorm?
He Nigel. Wij gebruikten een bakvorm van 20 x 30 cm. Maar elke platte bakvorm lukt. Bij een grotere wordt de fudge alleen dunner en bij een kleinere dikker… 🙂