Simone's Kitchen

Pastinaak-bietsalade

Pastinaak-bietsalade | simoneskitchen.nl

Zo we beginnen het eerste recept van 2017 gewoon met een kleurbommetje… En nee geen kleurstofbommetje natuurlijk maar een pastinaak-bietsalade… Wat een kleur he… Best apart natuurlijk zo’n roze salade maar het smaakt ook nog, al vond ik de pastinaakslierten wat lastig om te eten. Die zijn een stuk stugger namelijk dan bijvoorbeeld courgette of wortelspaghetti. Dus wellicht dat ik het voor een volgende keer probeer met een grove rasp. Dat lijkt me een stuk handiger met het opeten. Ook wel fijn natuurlijk.

Dus of je nu wel of niet allerlei goede voornemens hebt voor 2017: deze salade is hoe dan ook een goed begin. Zeker na de overdaad aan oliebollen, appelflappen en wat er al zo nog meer op tafel is gekomen in de afgelopen tijd. Ik ben er even klaar mee…

Pastinaak-bietsalade | simoneskitchen.nl

Pastinaak-biet salade
Ingredienten
  • 1 rode biet gekookte in kleine blokjes gesneden
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook gepureerd
  • 1/4 tl komijnpoeder
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1/2 tl kokosolie
  • 2 pastinaak geschild en in spaghettislierten gemaakt (of grof geraspt)
  • handvol hazelnoten geroosterd
  • peterselie grof gehakt
Instructies
  1. Doe de yoghurt in het bakje van een staafmixer en voeg daar een kwart van de biet aan toe, met de knoflook, komijn, peper en zout. Draai tot een gladde saus.
  2. Verhit de olie in een grote pan of wok en voeg de pastinaak hier aan toe. Bak deze voor een paar minuten of tot ze zacht zijn. Voeg de roze saus eraan toe en de resterende biet.
  3. Verwarm het geheel even kort mee en serveer met de peterselie en de hazelnoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos