Pastinaak-bietsalade
Zo we beginnen het eerste recept van 2017 gewoon met een kleurbommetje… En nee geen kleurstofbommetje natuurlijk maar een pastinaak-bietsalade… Wat een kleur he… Best apart natuurlijk zo’n roze salade maar het smaakt ook nog, al vond ik de pastinaakslierten wat lastig om te eten. Die zijn een stuk stugger namelijk dan bijvoorbeeld courgette of wortelspaghetti. Dus wellicht dat ik het voor een volgende keer probeer met een grove rasp. Dat lijkt me een stuk handiger met het opeten. Ook wel fijn natuurlijk.
Dus of je nu wel of niet allerlei goede voornemens hebt voor 2017: deze salade is hoe dan ook een goed begin. Zeker na de overdaad aan oliebollen, appelflappen en wat er al zo nog meer op tafel is gekomen in de afgelopen tijd. Ik ben er even klaar mee…
Pastinaak-biet salade
Ingrediënten
- Doe de yoghurt in het bakje van een staafmixer en voeg daar een kwart van de biet aan toe, met de knoflook, komijn, peper en zout. Draai tot een gladde saus.
- Verhit de olie in een grote pan of wok en voeg de pastinaak hier aan toe. Bak deze voor een paar minuten of tot ze zacht zijn. Voeg de roze saus eraan toe en de resterende biet.
- Verwarm het geheel even kort mee en serveer met de peterselie en de hazelnoten
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.