Pastinaak-bietsalade | simoneskitchen.nl

Zo we beginnen het eerste recept van 2017 gewoon met een kleurbommetje… En nee geen kleurstofbommetje natuurlijk maar een pastinaak-bietsalade… Wat een kleur he… Best apart natuurlijk zo’n roze salade maar het smaakt ook nog, al vond ik de pastinaakslierten wat lastig om te eten. Die zijn een stuk stugger namelijk dan bijvoorbeeld courgette of wortelspaghetti. Dus wellicht dat ik het voor een volgende keer probeer met een grove rasp. Dat lijkt me een stuk handiger met het opeten. Ook wel fijn natuurlijk.

Dus of je nu wel of niet allerlei goede voornemens hebt voor 2017: deze salade is hoe dan ook een goed begin. Zeker na de overdaad aan oliebollen, appelflappen en wat er al zo nog meer op tafel is gekomen in de afgelopen tijd. Ik ben er even klaar mee…

Pastinaak-bietsalade | simoneskitchen.nl

Pastinaak-bietsalade | simoneskitchen.nl

Pastinaak-biet salade

5 van 1 stem

Decoratief klokje bereidingstijd

Ingrediënten

  • 1 rode biet gekookte in kleine blokjes gesneden
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook gepureerd
  • 1/4 tl komijnpoeder
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1/2 tl kokosolie
  • 2 pastinaak geschild en in spaghettislierten gemaakt (of grof geraspt)
  • handvol hazelnoten geroosterd
  • peterselie grof gehakt

  • Doe de yoghurt in het bakje van een staafmixer en voeg daar een kwart van de biet aan toe, met de knoflook, komijn, peper en zout. Draai tot een gladde saus.
  • Verhit de olie in een grote pan of wok en voeg de pastinaak hier aan toe. Bak deze voor een paar minuten of tot ze zacht zijn. Voeg de roze saus eraan toe en de resterende biet.
  • Verwarm het geheel even kort mee en serveer met de peterselie en de hazelnoten

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.