Deze gevulde varkenshaas met bresaola was onderdeel van een van onze mystery box challenges en bleek een groot succes. Lekker met een frisse witlof salade, maar kan ook prima als onderdeel van de kersttafel.

Gevulde varkenshaas met bresaola

Gevulde varkenshaas met bresaola en olijventapenade

Hoe lang is het eigenlijk alweer geleden dat we een mystery box deden? Echt veel te lang! Voor wie het niet eerder hier langs hebben zien komen of niet bekend zijn met het concept van Masterchef. Het idee is dat je kookt met ingrediënten die iemand anders voor je heeft uitgezocht.

Bij Masterchef krijgen ze een box met ingrediënten en hebben dan een uur de tijd om iets in elkaar te draaien. Nu zijn wij geen masterchefs dus tot nu toe hebben we het altijd wat ruimer gehouden. Tom en ik hebben het een aantal keren voor elkaar gedaan. De ene keer vulde hij de box en de andere keer ik. Heel erg leuk om te doen!

Mystery box

Dit keer liep het even iets anders, want Esmee en ik hadden een kooksessie en ze was al vroeg bij ons (kwart voor acht…) en dus hadden we alle tijd om eens uitgebreid na te denken wat we wilden gaan maken. Tom zou de boodschappen doen en toen werd spontaan het idee geboren dat hij dan wel voor ons een mysterybox kon samenstellen.

Dat ging nog bijna fout want manlief kwam terug van de supermarkt maar was de mystery ingredienten vergeten.. Haha.. Gelukkig moest hij toch nog terug voor iets anders dus dat werd alsnog goedgemaakt. Hij kwam thuis met:

  • 2 zakken witlof
  • 1 varkenshaas
  • 1 blik perzik
  • 1 potje olijven
  • 1 ons bresaola

En aan ons dus de taak om daar iets van in elkaar te draaien… We mochten daarbij wel gebruik maken van standaard ingredienten die we op voorraad hadden en dus gingen de hersenen op volle toeren draaien.

We waren het er vrij snel over eens dat we de varkenshaas wilden vullen en de witlof als een salade wilden gebruiken. En de rest was eigenlijk zo in elkaar… 🙂

Het resultaat was een uitermate smakelijke varkenshaas met een lekkere salade! Leuk om varkenshaas eens op die manier klaar te maken en eigenlijk heel simpel en toch feestelijk. Inmiddels vulde ik een varkenshaas wel vaker. Het is een makkelijk stukje vlees en je hebt er in een handomdraai iets lekkers mee gemaakt. En ideaal om te vullen.

Gevulde varkenshaas met witlof salade | simoneskitchen.nl

Gevulde varkenshaas en witlofsalade

Nog geen review
GangHoofdgerecht
KeukenHollandse keuken

Heerlijke gevulde varkenshaas die makkelijk is maar ook goed geserveerd kan worden tijdens de feestdagen
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 30 minuten

3 personen

Ingrediënten

  • 1 varkenshaas
  • 1/2 potje groene olijven
  • paar zongedroogde tomaatjes op olie
  • 1 teentje knoflook fijn gehakt
  • 100 gr bresaola

Witlofsalade

  • 3 stronkjes witlof
  • handje hazelnoten
  • 4 halve perzikken

Dressing

  • 2 halve perzik
  • 2 el yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 el limoensap
  • 1 tl mosterd
  • peper
  • zout

  • Snij de varkenshaas aan de bovenkant in tot ongeveer 2/3 van de dikte. Snij hem dus niet helemaal door! Leg de varkenshaas opengeslagen op een stuk keukenfolie en doe er nog een stuk plastic folie bovenop. Sla de varkenshaas met een deegroller plat.
  • Doe de olijven (zonder pit uiteraard), de knoflook en de zongedroogde tomaatjes bij elkaar in een staafmixer bakje en draai even kort. Niet te fijn malen.
  • Beleg de platgeslagen varkenshaas eerst met plakjes bresaola en leg hierop een reepje van de olijvenvulling in het midden.
  • Vouw de varkenshaas nu zo strak mogelijk in de lengte op en bind het vast met keukentouw.
  • Verhit wat boter of olie in een koekenpan en bak de varkenshaas rustig gaar. Laat rusten voor je het aansnijd.
  • Terwijl de varkenshaas rust maak je de salade. Snij de witlof in dunne reepjes en doe in een kom. Rooster de hazelnoten kort, hak ze grof en doe bij de witlof. Hak de perzik in kleinere stukjes en doe er ook bij. Heb je nog wat plakjes van de bresaola over, snij die dan klein en doe ook bij de salade.
  • Voor de dressing doe je twee stukken perzik in de staafmixer en pureer deze. Voeg hier de yoghurt, de mayo, mosterd, peper en zout en limoensap aan toe en roer goed door. Serveer dit bij de salade en de varkenshaas

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.