Kippenbouten met spicy citrus marinade

Een lekker frisse én pittige dressing voor de kippenbouten. Ideaal om te serveren met een grote groene salade of bij geroosterde groentes.

Kippenbouten in een pittige citrusmarinade

Ok, het is natuurlijk een beetje een treurige zomer tot nog toe. Nu mijn tuin echt fantastisch mooi is geworden is het natuurlijk extra treurig dat ik er niet echt ín kan genieten. Ik zie de tuin ook als ik binnen zit dus dat is ook al heel fijn, maar het zou nog leuker zijn als ik er ook zo eens een keertje in zou kunnen barbecuen.

Deze kippenbouten kun je namelijk ook heel goed bereiden op de barbecue. Sterker nog daar worden ze alleen maar lekkerder van. Maar ja, barbecuen is momentel een tricky business.

Gelukkig kun je de kippenbouten ook gewoon bereiden in de oven. Dat is ook heel lekker, maar met een zonnetje is deze zonnige dressing natuurlijk nog lekkerder.

Lekker lang

Om de kippenbouten zo heerlijk mals en pittig te krijgen is het fijn als je ze minimaal 8 uur in de marinade laat liggen. Ik zet ze ’s morgens in de marinade, dan in de koeling en tegen de tijd dat het tijd is om te eten hoef ik ze alleen maar in de oven of op de barbecue te schuiven.

Let trouwens wel op als je de barbecue gebruikt. Door de marinade wil het nog wel eens ietsje te hard gaan. Het hoort donker te zijn, maar zwart verbrand is ook weer niet de bedoeling.

Ik vind de kippenbouten het lekkerste met een fijne salade, maar je kunt er ook geroosterde groentes bij serveren. Als het lukt met die barbecue is het ideaal om dat ook op de bbq te roosteren. Lekker glaasje koude witte wijn erbij en je hebt een top zomerse maaltijd! Nu die zon nog. Dan wordt het nog eens wat.

Kippenbouten met spicy citrus marinade
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Kippenbouten in een pittige citrus marinade

Marineren 8 uur | bereiden 45 minuten | 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Marineren: 8 uur
Totale tijd: 8 uur 45 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg kippenbouten of vleugels met vel
  • 60 ml limoensap
  • 60 ml sinaasappelsap
  • 60 ml honing
  • 80 ml olijfolie
  • 1 bosje koriander
  • 2 teentjes knoflook gepureerd
  • 1 tl oregano
  • 1 tl gemalen komijn
  • ½ tl chilivlokken
  • ½ tl zeezout
  • Om te serveren: lekkere salade

Instructies

  • Leg de kippenbouten in een ondiepe ovenschaal en zet aan de kant.
  • Doe de rest van de ingrediënten voor de marinade in de blender en draai glad.
  • Giet de marinade over de kippenbouten en dek af. Laat minimaal 8 uur marineren.
  • Zodra het klaar is verwarm je de oven tot 180˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Haal de kip uit de koeling en leg op de bakplaat
  • Bak voor 35 minuten of tot gaar en goudbruin.
  • Serveer de gebraden kippenbouten met een grote groene salade.
  • Is het mooi weer? Je kunt dit ook prima op de barbecue bereiden. Hou wel in de gaten dat de marinade snel kan verbranden.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: paleo
Trefwoord: kippenbouten

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 786kcal, Koolhydraten: 17g, Eiwit: 41g, Vet: 62g, Verzadigd vet: 14g, Meervoudigd onverzadigd vet: 11g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 32g, Transvet: 1g, Cholesterol: 245mg, Natrium: 491mg, Kalium: 602mg, Vezels: 1g, Suiker: 14g, Vitamine A: 452IU, Vitamine C: 13mg, Calcium: 39mg, Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!