Simone's Kitchen

Gevulde rollade van zeewolf

gevulde rollade van zeewolf | simoneskitchen.nl

Rollade van zeewolf

Een heerlijk feestelijk gerecht is deze rollade van zeewolf. Het ziet er niet alleen geweldig uit, maar het is relatief eenvoudig om te maken. En hou je niet zo van vis of je vindt zeewolf te duur, vervang het dan voor kalkoenfilet of kipfilet. Pas dan natuurlijk wel de baktijd aan.

Zeewolf

Zeewolf is een van mijn favoriete vissoorten. Het is tevens een van de vissoorten die ik het eerst leerde eten. De smaak van zeewolf is namelijk niet uitgesproken ‘vissig’ wat het meteen een ideale vissoort is om met iedereen te eten. Het enige nadeel van de zeewolf is dat het een vrij dure vis is.

Check dus eerst of het verkrijgbaar is bij je visboer en wat de prijs is. Handig om dat van tevoren te checken zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Is het nou te duur dan kun je dit gerecht ook heel goed maken met kalkoen- of kipfilet. (of probeer eens een saltimbocca)

Bereiden van de vulling

Om de vulling te maken voor de rollade van zeewolf begin je met het karameliseren van de uitjes. Doe dat langzaam zodat ze de tijd krijgen om lekker zacht en zoet te worden. Eenmaal in de rollade gerold garen ze niet echt verder, dus dat moet je in de pan doen.

Je rolt de zeewolffilet in de plakken rauwe ham waardoor de vis beschermd wordt en je meteen een lekker laagje spek eromheen krijgt. Dit kan ook heel goed met ontbijtspek gedaan worden.

Rol de zeewolf op met de vulling en de plakjes rauwe ham en bind het goed vast met wat keukentouw. Je kunt de rollade van zeewolf in de pan bereiden of in de oven. De aangegeven tijden zijn voor het bereiden in de oven.

Serveer met bijvoorbeeld rode kool met appeltjes en gebakken aardappeltjes voor een compleet gerecht.

gevulde rollade van zeewolf
Print recept Pin recept
No ratings yet

Gevulde rollade van zeewolf

Variatie: vervang de zeewolffilet door kalkoenfilet, de rauwe ham door pancetta of ontbijtspek en de amandelen door pistachenoten. Let op dat de baktijden voor de kalkoen of ander vlees dat je wilt gebruiken kan variëren.
Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 35 min
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 8 zeewolffilets elk ongeveer 150 gram
  • 24 plakjes rauwe ham
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram amandelen grof gehakt
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200C.
  • Snipper de ui en knoflook fijn en fruit ze 10 minuten op zacht vuur (belangrijk ze langzaam en lang te fruiten, zo wordt de ui lekker zoet).
  • Voeg op het laatst de gehakte amandelen toe en haal het mengsel van het vuur. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Leg 3 plakjes rauwe ham iets overlappend onder elkaar op een snijplank. Leg een zeewolffilet in het midden op de plakjes ham en verdeel wat ui/notenmengsel erover.
  • Vouw de rauwe ham over de vis heen en rol op. Bind de rollade op met keukentouw.
  • Herhaal met de overige zeewolffilets. Leg de rollades in een ovenschaal en druppel er wat (olijf)olie over. Bak de rollades in 20 minuten gaar.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Kerst
Trefwoord: rollade, visrollade, zeewolf
rollade van zeewolf | simoneskitchen.nl

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.