Geduld is nooit mijn sterkste kant geweest. Als ik iets wil, dan wil ik het meteen. Stilzitten? Ook best lekker op zijn tijd, maar dan wel ‘on my terms’.

En dan zit je ineens – een week inmiddels alweer – in het ziekenhuis. En wordt je geduld danig op de proef gesteld. Ten eerste duurde het al vier dagen na het ongeluk voor de operatie plaats kon vinden. Maar dat is dan nog tot daar aan toe. Je weet tenslotte dat niet alles aan de kant wordt geschoven omdat jij zo nodig je enkel(s) moet breken. Dus daar kun je mee leven.

canstockphoto21212161

Maar het zit hem meer in al die kleine dingen; moet je naar het toilet bijvoorbeeld. Ben je normaal gewend om op te springen en naar de badkamer te lopen, nu moet je wachten tot iemand op de bel reageert, je vertelt wat er aan de hand is, dan lopen ze weer weg om steek en matje te halen en schuiven die onder je billen. Je doet wat je doen moet, drukt weer op dat belletje en dan maar weer wachten tot er iemand is. En repeat.

Misschien nog wel de moeilijkste is het feit dat je moet wachten tot je weet waar je aan toe bent. Vrijdag geopereerd, natuurlijk vlak voor het weekend en vreemd genoeg hebben chirurgen ook wel eens een dag vrij. Dus zul je geduld moeten hebben voor iemand je komt vertellen wat er allemaal gebeurd is en wat dat betekent in de praktijk. Maar ook: hoe lang je nog geduld moet hebben voor je weer alles kunt wat je voorheen kon.

Geduld ook om erachter te komen of dat moment überhaupt ooit gaat komen, want hoe het herstel exact verloopt is van zoveel factoren afhankelijk daar gaat geen enkele arts zijn vingers aan branden. Dus moet je ook dáár geduld hebben.

Ik probeer het maar dag voor dag te bekijken want te ver heeft toch geen zin. Ik weet dat het lang gaat duren maar probeer me maar voor te houden dat het uiteindelijk ook weer goed komt.

En ondertussen ga ik heel hard werken aan het trainen van mijn geduld. Want geduld is tenslotte een schone zaak nietwaar?

Delen is fijn!