Ik ben gek op Google. Gebruik het dagelijks voor de meest zinnige en onzinnige dingen. Soms om te checken wat past bij een bepaald ingredient, om het adres op te zoeken van bedrijf a, b of c of voor de wat meer serieuze zaken.

Ik had tot op vandaag nog niet gecheckt op het wereld wijde web wat een talus fractuur nu precies inhoud. Puur omdat ik – uit zelfbescherming – geen negatieve geluiden wilde horen. Maar ja, op gegeven moment wordt je toch een beetje nieuwsgierig en als iemand je dan ook nog zegt dat het verstandig is om je goed in te lezen, dan ga je vroeg of laat toch kijken…

canstockphoto16335921

En nu wilde ik dat ik het weer ongedaan kon maken. Want Google weet mij te vertellen dat een talus fractuur zelden tot nooit helemaal geneest. Dat je altijd wel pijn blijft houden en problemen bij de mobiliteit. Dat het herstel laaaaaaaang duurt en de vooruitzichten somber zijn.

Hallo…. En dan te bedenken dat ik slechts één webpagina heb bekeken. Diepgaand onderzoek heb ik nog niet ingesteld en na die ene pagina heb ik ook besloten om dat vooral niet te doen. Want wat schiet ik er mee op om te weten dat 9 op de 10 mensen er nooit helemaal van geneest ? (dit is zojuist ter plekke uit mijn duim gezogen. Fyi) Wat wordt ik er beter van als ik weet dat de prognose niet zo goed is?

Dus ik heb me voorgenomen om niet langer Google als mijn vriend te zien als het gaat om mijn enkel. Want – dames en heren – mijn enkel is een uniek exemplaar. Mijn enkel heeft nog niemand anders gehad en dat gaat ook zo blijven. Dus als ik heb besloten dat ik – vroeg of laat, kort of lang – ga genezen. Dan is dat gewoon zo.

En ik wil die positiviteit bewaren. Ik wil daarin kunnen geloven. Misschien tegen beter weten in, maar wat zeker níet helpt is om nu al die negativiteit te lezen en dan bij de pakken neer te gaan zitten “want het heeft toch geen zin”

Die ene unieke enkel, die van mij namelijk, weet het nog niet, maar gaat vreselijk hard werken om alles eruit te halen. En mocht ik uiteindelijk blijven hinken of weet ik het, dan is dat zo. Ik weet dat ik nog een hoop werk te doen heb en dat het zwaar gaat worden bij tijd en wijle, maar ik moet geloven in de kracht van mijn lichaam. Dus… dan weet je dat vast…

Heb je zelf ervaring dan hoor ik dat graag, maar liever niet de negatieve kanten. Die vind ik vanzelf wel. Tips, tricks en adviezen – mits in de positieve sfeer – zijn van harte welkom!

 

Delen is fijn!