Simone's Kitchen

De magie van Google

Ik ben gek op Google. Gebruik het dagelijks voor de meest zinnige en onzinnige dingen. Soms om te checken wat past bij een bepaald ingredient, om het adres op te zoeken van bedrijf a, b of c of voor de wat meer serieuze zaken.

Ik had tot op vandaag nog niet gecheckt op het wereld wijde web wat een talus fractuur nu precies inhoud. Puur omdat ik – uit zelfbescherming – geen negatieve geluiden wilde horen. Maar ja, op gegeven moment wordt je toch een beetje nieuwsgierig en als iemand je dan ook nog zegt dat het verstandig is om je goed in te lezen, dan ga je vroeg of laat toch kijken…

En nu wilde ik dat ik het weer ongedaan kon maken. Want Google weet mij te vertellen dat een talus fractuur zelden tot nooit helemaal geneest. Dat je altijd wel pijn blijft houden en problemen bij de mobiliteit. Dat het herstel laaaaaaaang duurt en de vooruitzichten somber zijn.

Hallo…. En dan te bedenken dat ik slechts één webpagina heb bekeken. Diepgaand onderzoek heb ik nog niet ingesteld en na die ene pagina heb ik ook besloten om dat vooral niet te doen. Want wat schiet ik er mee op om te weten dat 9 op de 10 mensen er nooit helemaal van geneest ? (dit is zojuist ter plekke uit mijn duim gezogen. Fyi) Wat wordt ik er beter van als ik weet dat de prognose niet zo goed is?

Dus ik heb me voorgenomen om niet langer Google als mijn vriend te zien als het gaat om mijn enkel. Want – dames en heren – mijn enkel is een uniek exemplaar. Mijn enkel heeft nog niemand anders gehad en dat gaat ook zo blijven. Dus als ik heb besloten dat ik – vroeg of laat, kort of lang – ga genezen. Dan is dat gewoon zo.

En ik wil die positiviteit bewaren. Ik wil daarin kunnen geloven. Misschien tegen beter weten in, maar wat zeker níet helpt is om nu al die negativiteit te lezen en dan bij de pakken neer te gaan zitten “want het heeft toch geen zin”

Die ene unieke enkel, die van mij namelijk, weet het nog niet, maar gaat vreselijk hard werken om alles eruit te halen. En mocht ik uiteindelijk blijven hinken of weet ik het, dan is dat zo. Ik weet dat ik nog een hoop werk te doen heb en dat het zwaar gaat worden bij tijd en wijle, maar ik moet geloven in de kracht van mijn lichaam. Dus… dan weet je dat vast…

Heb je zelf ervaring dan hoor ik dat graag, maar liever niet de negatieve kanten. Die vind ik vanzelf wel. Tips, tricks en adviezen – mits in de positieve sfeer – zijn van harte welkom!

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

8 comments

 1. Zelf heb ik geen ervaring met een talus fractuur, maar wel wat andere dingen. Ik moet zeggen als je op google kijkt is echt alles een mega drama wat maar zelden goed komt :’) Niet te veel doen dus!

  • Nee echt niet inderdaad. Zo slecht voor je gemoedsrust! Ik heb die fout wel eens eerder gemaakt en voor je er erg in hebt zit je van die depressieve fora berichten te lezen waar niemand is genezen van x, y of z. Eeuwig pijn heeft of weet ik wat. Ik ga er niet meer naar kijken!

 2. Lieve Simone,

  Ja ik heb zeker tips voor je, only positive uiteraard. Mail me als je interesse hebt.
  Liefdevolle warme groet, ennuh if your mind think`s it will heal …it will!!

  Bianca

 3. Nooit Googlen als je stuk bent, want dan ben je binnen 2 minuten dood-gegoogled. En het ook niet geloven als ze zeggen dat het nooit meer goed komt, zeiden ze tegen mij ook, samen met Google, dat ik niet uit de rolstoel zou komen. Dus dikke neus naar Google en cross nog een rondje extra voor we hem beiden nooit meer nodig hebben. Take care!

 4. Hai Simone , inmiddels 3 jaar verder. Heel benieuwd hoe het jouw talus ‘vergaan’ is. Ik hoop op positief nieuws.
  Groet een talusfractuurtje in gips. 

  • Hè Mirjam! Het gaat hier goed. Mijn talus was verbrijzeld hè dus hoop dat die van jou dat niet is. Hij is zo goed als mogelijk hersteld. Er ontbreken wat stukjes en er zitten nog steeds 9 schroeven en een plaat in maar ik kan weer goed lopen. Niet onbeperkt overigens. Het blijft wel een zwakke plek bij mij. Het herstel heeft wel erg lang geduurd. En soms denk ik dat het nog steeds wel iets beter kan. Je kunt het zelf ook een handje meehelpen door goede voeding te eten (staat ook op de site een artikel die heet ‘voer voor je botten’)

   Hoop voor jou op een spoedig herstel maar als je nog vragen hebt hoor ik het graag! Sterkte!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.