Fruittaart met baileys en bitterkoekjes | simoneskitchen.nlDe Pokemon gekte is nog niet over.
Vorige week vertelde ik jullie al dat mijn straat is veranderd in een hangplek voor Pokemon trainers/jagers en dat ik amper meer door mijn eigen straat kon lopen.
Wanneer er een lure op die Pokestop bij de buren gegooid wordt, lijkt onze buurstraat in Almere wel te veranderen in een Amsterdamse gracht tijdens Koningsdag.
Op die momenten stroomt mijn straat voor een half uur vol met mensen die met het rood in hun ogen en schuim op de mond in rap tempo Poke ballen op Pidgeys, Weedles en Bulbasaurs gooien.
Vandaag was weer zo’n moment dat er naar hartelust lokaas voor de Pokemons in mijn straat werd neer gegooid.

Fruittaart met bitterkoekjes en baileys | simoneskitchen.nlTerwijl jong en oud voor mijn deur gefixeerd de fictieve beestjes wegvingen, stond ik moedeloos door het raam te kijken.
Ik mompelde binnensmonds iets over wat er van de wereld moest worden, wanneer de mensheid ging samenscholen om maar zoveel mogelijk Japanse beestjes te vangen.
In Japan wordt (gelukkig) het verbod op walvisjacht steeds verder aan gescherpt, terwijl in de rest van de wereld iedere Pokemon vogelvrij verklaard is.
Hoe lang gaat het duren voor er iemand opstaat en besluit dat het zielig is om al die Pokemons in die kleine balletjes op te sluiten?
Ik voel een PvP aankomen; Partij voor de Pokemon.

20160801-MH2A1680

De Misses zag mij deemoedig uit het raam staren en riep: “Waarom probeer je anders zelf niet eens een Pokemon te vangen? Misschien ga je het wel leuk vinden.”
Ik draaide met een ruk om en siste haar toe: “De dag dat ik als Dude aan Pokemon ga beginnen, is de dag dat ik zoete taart ga bakken! Dat doet een Dude dus niet!”

Ik stormde naar buiten en duwde twee Pokejagers opzij die net een Magnetite aan het temmen waren.
De dude had even behoefte aan wat frisse lucht en hij wist zeker dat hij nooit aan dit kinderachtige spelletje mee zou gaan doen.
Op de hoek van de straat stond een geel beestje een beetje raar te zwabberen met zijn handjes. In plaats van een neus had hij een soort slurfje zoals een miereneter heeft en hij bleef mij doordringend aankijken.
Langzaam voelde ik mijn eigen wil wegdrijven en het beestje prentte mij mentaal in dat ik ook Pokemon moest gaan spelen. Ik vocht met iedere vezel van mijn lijf, maar kon het niet winnen van de hypnotiserende kracht die het gele monstertje uitstraalde.
Langzaam pakte ik mijn telefoon en richtte op het gele hypnotiserende wezentje…
Vandaag maak ik een taart met vers fruit en Baileys. Lekker voor wanneer je wilt vieren dat je weer een nieuwe Pokemon hebt gevangen. Heb trouwens ook gemerkt dat je met een punt van deze taart heel goed Pokemons kunt lokken. En wat is het toch gezellig druk met al mijn Pokemon vrienden in de straat.

Fruittaart met baileys en bitterkoekjes | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Taart van vers fruit en Baileys

Een heerlijke en feestelijke taart met een volwassen bite door wat romige Baileys aan de vulling toe te voegen.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 8 personen

Ingrediënten

 • 1 pak kant en klaar bladerdeeg op rol van die rollen die nog afgebakken moeten worden
 • 500 gr vers fruit ik heb aardbeien en bessen gebruikt, maar kersen of ander zoet fruit kan ook
 • 150 gr suiker
 • 25 gr maizena
 • 120 ml Baileys
 • 50 gr bitterkoekjes

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180°
 • Zodra de oven warm is bak je de bodem eerst blind. Druk het bladerdeeg goed in de vorm. Leg hier een stuk bakpapier op en vul dit met bakbonen of gebruik droge peulvruchten. Bak eerst 15 minuten. Haal daarna de vorm eruit, verwijder het bakpapier en de bonen en smeer in met eigeel. Bak nog eens 10 minuten.
 • Maak het fruit schoon en doe het in een steelpannetje. Breng op middelhoog vuur langzaam aan de kook en blijf regelmatig roeren, zodat het fruit niet aanbrandt. Laat het fruit een minuut of 5 op laag vuur pruttelen (wel af en toe blijven roeren).
 • Meng in een kom de suiker, maizena en Baileys tot een glad mengsel en giet dit bij het pruttelende fruit. Goed doorroeren en nog een minuut of drie zachtjes laten meekoken.
 • Giet de fruitvulling in de vorm en smeer gelijkmatig uit.Verbrokkel de bitterkoekjes tot kleine stukjes en laat ze in de taartvulling vallen.
 • Zet daarna de taartvorm voor een kleine kwartier in de oven tot het korstdeeg mooi goudbruin is van kleur.
 • Laat vervolgens de taart nog minimaal een uur afkoelen (zet maar lekker in de koelkast) en snij daarna mooie punten uit de taart. Heerlijk voor bij de koffie of als nagerecht met een mooie bol roomijs erbij.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!