Simone's Kitchen

Dudefood Dinsdag – Eten voor Echte Mannen!

Big burger

Het komt eraan… eten en koken voor echte mannen; Dudefood Dinsdag

Ik zal gelijk maar beginnen met te zeggen dat ik een groot fan ben van de mannen van Smokey Goodness.
Wat Jord en Derk uit hun zelf gemaakte smokers en grills toveren is echt absurd lekker!
Barbecue op de mannen manier en toch vol met smaak en zelfs geraffineerde verfijndheid in de gerechten, maken deze twee mannen mijn Dude Food helden. Toen ik de rokerige smaak van een stukje slow cooked pork proefde wilde ik gelijk met een Harley de route 66 doen, met ook zo’n barbecue als aanhanger.
Wanneer je ze een keer ziet staan bij een evenement of festival, proef dan wat er van die grills komt (maakt niet uit wat) en je begrijpt wat ik bedoel. 
Lees hier ook een artikel over Smokey Goodness dat eerder is geschreven in Simone’s Kitchen.
Anyway, deze mannen inspireren mij met hun eten en de manier waarop ze met eten en producten omgaan.

Bier hoort er natuurlijk ook bij! (en ja ja ik weet dat de schuimkraag niet zo hoog hoort!)

Bier hoort er natuurlijk ook bij! (en ja ja ik weet dat de schuimkraag niet zo hoog hoort!)

Na veel zeuren, smeken, omkopen ( in de trant van: ‘Zal ik anders voor je koken, schatje?’), opruimen en vuilnisbakken buiten zetten, heb ik het eindelijk voor elkaar gekregen bij Simone.
Ik heb nu ook een Harley en gietijzeren mega barbecue in de vorm van een aanhanger… maar niet heus! Ik heb niet eens een mooie Green egg gekregen, maar wel ‘the next best thing’.
Vanaf volgende week heb ik namelijk mijn eigen kleine hoekje op Simone’s Kitchen, waarin ik helemaal los mag gaan op datgene wat mij gelukkig maakt; eten maken voor echte mannen!
Vanaf dan worden iedere dinsdag alle recepten aan de kant geschoven die ook maar een beetje in de buurt komen van gezond en slank in het algemeen en paleo of superfood in het bijzonder.
Nee, vanaf volgende week wordt iedere dinsdag de hele Kitchen van Simone over genomen door mannen, ‘manneneten’ en mannen die ‘manneneten’ maken, want vanaf volgende week is het iedere dinsdag Dude Food Dinsdag!

Dude food kip | simoneskitchen.nl

Receptjes voor bij romantische kaarsjes en gerechten die ‘ideaal zijn zo vlak voor naar de yoga’, gaan op de schop en de grillpannen en rockgitaren worden uit de mannenkasten getrokken.
Bij Dude Food Dinsdag spelen die beestjes die ’s nachts je kleding kleiner maken de hoofdrol; calorieën!

Wat kun je verwachten?

Bier, beslag, bierbeslag, vlees (liefst groot), kip (liefst de hele variant), spicey rubs, sticky marinades, aardappel, paneer, frituur, grillen, bakken, roken, hamburgers.
Ik geef recepten van voor- hoofd- of bijgerechten die ik een mannelijke uitstraling heb mee gegeven. Leuke uitdaging. Hiervoor haal ik mijn inspiratie uit recepten van over de hele wereld en producten en ingrediënten die een typische mannelijke uitstraling hebben.
Uiteraard zul je in ‘mijn’ hoekje van Simone’ Kitchen weinig nagerechten vinden, want echte mannen koken niet  met halve grammen en zilveren weegschaaltjes om vervolgens een delicaat en zoet bekje te halen.
Wanneer echte mannen behoefte hebben aan zoetigheid na het hoofdgerecht, dan zuigen ze honing… rechtstreeks uit de bij!

Ultieme hamburger | simoneskitchen.nl

Als persoonlijke extra regel heb ik voor mezelf gesteld dat de mannenrecepten die ik ga maken en bereiden wel smaakvol en soms toch ook een beetje verfijnd zijn. Dus een recept van gefrituurde snicker met mayonaise zul je hier niet gauw vinden (hoewel: een in tempura gebakken Bounty met Wasabipoeder en Kewpie mayonaise?).

Dus mannen: vanaf volgende week dinsdag iedere week Dude Food Dinsdag! Zorg dat je erbij bent om indruk te maken op je vrienden met dat wat jij uit de keuken tevoorschijn haalt in de rust van je favoriete wedstrijd.
Enne dames: meekijken mag natuurlijk, he? Of vertel je man of vriend dat hij vanaf nu geen enkel excuus meer heeft om dinsdag niet iets robuusts voor jullie te kunnen koken.

17 comments

  1. Wat een leuk idee Simone. Toevallig heeft mijn vriend vandaag ook een gastblog op Kookmeisje geschreven over een men’s dinner.

  2. Oh wordt het iets in de stijl van David van masterchef? wat een kanjer was dat, zo zonde dat we niets meer van hem zien/horen. Veel succes met de Dude Food dinsdag. leuk initiatief!!!

  3. Honing rechtstreeks uit de bij! Daar ging mijn thee! Hahahaha
    Ik heb waarschijnlijk iets meer testosteron dan gemiddeld. Ik ben nu al blij met de dinsdag!

  4. Leuk idee Tom. Ben benieuwd wat ik de komende dinsdagen ga eten…
    Voor vanavond staan er mosselen op het menu maar die moet ik wellicht moet ik de bereiding dan maar niet in het pannetje doen maar ingepakt in folie op nagloeiende BBQ kolen leggen…..dat past toch meer bij Dude Food Dinsdag? Oh ja, ik zal ze stomen in bier, haha.

    • Hoi Martijn, mosselen zo in de folie op de BBQ lijkt me dat ze droog en taai kunnen worden.
      Stomen op een mooi donker biertje, daarentegen? Goed idee…
      Enne… Ondanks dat we het over manneneten hebben… Let op dat de mosseltjes geen baarden hebben , he 😉

  5. Super idee! We hebben net zelf een nieuwe BBQ dus kom maar op met die recepten!!

  6. Leuk Tom & Simone! Ik ben benieuwd en hoop lekkere hamburger recepten want daar ben ik stiekem erg dol op 🙂 De hamburger op de 1e foto ziet er heerlijk uit!!

  7. Ik moet het toch even vragen – bedoel je dit allemaal serieus of is het met een knipoog? “Ingrediënten die een typisch mannelijke uitstraling hebben” bijvoorbeeld of “[..] echte mannen koken niet met halve grammen en zilveren weegschaaltjes [..]”. Zo ja, dan ben ik wel benieuwd waarom ingrediënten (!) een mannelijke of vrouwelijke uitstraling hebben :’) Aangezien eten voor mij persoonlijk toch vrij non-seksueel is. Anders: chapeau voor de grappige post!

    • Simone van den Berg

      He Ramona.. 😉 Ik antwoord maar even voor Tom aangezien hij even druk is met mannelijke ingrediënten zoeken.. Hahaha… Alles uiteraard met een hele dikke vette knipoog hoor! Als de ingrediënten nu ook al seksistisch gaan worden waar moet het dan heen… 😉

  8. Pfieuw, gelukkig Simone 🙂 Ik vond het al zo suf dat Albert Heijn met een “mannelijke” BBQ Allerhande kwam, ik dacht: nu wint het aan draagvlak nog ook! 😉

  9. Haha leuk geschreven! En de voorbeelden klinken al goed, dus ik ben des te benieuwder naar je recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos