Als je me ook volgt op Simone’s Kitchen dan heb je het vast al gelezen… maar het bezoek aan het ziekenhuis afgelopen dinsdag was positief. Eindelijk wat goed nieuws! Het bot lijkt zich goed te houden en te herstellen. En hoewel de chirurg wel benadrukte dat het alsnog fout kan gaan, gaat het beter – veel beter – als verwacht.

canstockphoto10331784En dat betekent dat ik mag gaan revalideren. Eindelijk! Dus ik heb natuurlijk meteen diezelfde dag nog gebeld met de fysio of ik een afspraak kon maken en gisteren had ik mijn eerste sessie al te pakken. Ik had zelf al geprobeerd op krukken te lopen, maar zoals nu bleek deed ik dat eigenlijk verkeerd.

Even vooropgesteld dat het daarvoor niet anders had gekund omdat ik geen gewicht op rechts mocht zetten, maar nu dat wel mag wordt het leven (lees: het kruklopen) in veel opzichten een stuk makkelijker. Ik sta een heel stuk stabieler en heb gisteren dus al een beetje heen en weer gehobbeld op krukken.

Dus opdracht voor dit moment is veel met de krukken oefenen binnenshuis en daarnaast veel oefenen met mijn voeten en tenen wiebelen. Rechts is zo stijf als een plank, links gaat alweer redelijk goed. Maar goed dat is dus missie 1. Spieren sterker maken is missie 2.

Hometrainer?

Ik zit eraan te denken om een hometrainer te kopen om mijn beenspieren sterker te maken. Zwemmen zou goed zijn, maar ik ben allergisch voor chloorwater dus dat is dan een beetje ingewikkeld. En fietsen is een goed alternatief omdat je geen gewicht hoeft te zetten op je voeten en toch je spieren sterker maakt. Iemand een goede hometrainer aanbeveling?

Maar man, op krukken lopen valt echt niet mee hoor. En ik snap eindelijk wat iedereen bedoelt dat je het killing voor je handen is. Gelukkig hadden we al van die fietshandschoentjes gekocht voor de rolstoel (want ook dat is zwaar van die poezelige handjes van me) dus die kan ik mooi gebruiken.

Anyway, ik weet dat het zwaar gaat worden maar ik heb er wel “zin” in. Vind het ook doodeng moet ik erbij zeggen, want ik ben soort van bang dat mijn bot weer spontaan uit elkaar valt.

Op naar de volgende fase!

Delen is fijn!