Chiapudding met appel crumble
You love it or you hate it; chiapudding. In dit geval chiapudding met appel crumble. Nu vind ik alles lekker met appel crumble en zelfs deze chiapudding kan mij wel bekoren!
Chiapudding met appel crumble
Toegegeven dat de chiapudding en ik niet meteen beste vrienden waren. De allereerste keer dat ik het proefde was het flauw, smakeloos en kon ik me absoluut niet voorstellen dat iemand dat vrijwillig zou willen maken. Maar al snel kwam ik erachter dat het allemaal om de extra’s gaat. Wil je een echt lekkere chiapudding maken, dan moet je smaak toevoegen. Zoals bij deze chiapudding met appel crumble.
Is chiapudding gezond?
Het korte antwoord op deze vraag is ja. Chiazaad is een super gezond zaadje en je darmen worden er blij van. Check de post waar ik hiervoor naar link voor meer informatie over chiazaad en waarom het een goed idee is om dit af en toe in je eten toe te voegen. En prima om hier de dag mee te beginnen. Chia neemt enorm veel vocht op dus daardoor wordt het automatisch een pudding als je het even laat staan.
Smaak
Maar zoals ik al aangaf; chia is van zichzelf niet meteen heel smakelijk. Je zult er dus smaak aan toe moeten voegen. Gelukkig is dat heel eenvoudig en de specerijen en het fruit dat ik hier gebruik geeft het een soort appeltaart gevoel. Door de nootjes op de bovenkant (die pas vlak voor serveren toevoegen) heb je een appel crumble. Je kunt de chiapudding al van tevoren klaar maken en ’s nachts in de koeling bewaren zodat je ontbijt klaar is om te nuttigen op het moment dat je wakker wordt. Wel handig om de crumble nog even apart te bewaren.
Doe je die meteen op de chiapudding dan verdwijnt de knapperigheid doordat de nootjes ook het vocht opnemen. Die dus even apart houden en dan ’s morgens eroverheen strooien. Klaar!
Chiapudding met appel crumble
Ingrediënten
- 180 ml amandelmelk
- 4 el chiazaad
- ½ tl kaneel
- ½ tl ahornsiroop
- 1 appel in kleine blokjes
- ½ tl kokosolie
- ¼ tl kaneel
- 1 el ahornsiroop
Crumble
- 3 el gemengde noten gehakt
- 1 el kokosrasp
- 1 el amandelmeel
- 1 el ahornsiroop
Instructies
- Combineer amandelmelk, chia, kaneel en ahornsiroop. Laat 5 minuten staan en roer dan zodat de chiazaadjes zich niet verzamelen op de bodem.
- In de tussentijd bak je de appelstukjes in de kokosolie met kaneel en ahornsiroop voor ongeveer 10-15 minuten tot de appel zacht is. Zet apart.
- Maak de crumble door de ingrediënten te mengen.
- Maak laagjes in een glas van de chiapudding, dan de appel, dan weer chia en eindig met de crumble
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.