Simone's Kitchen

Amazing Oriental – Aziatische supermarkt Almere

amazing oriental almere | simoneskitchen.nl

Nu loop ik best regelmatig te klagen over het feit dat er op food gebied weinig spannends gebeurd in Almere. Dingen die veelbelovend lijken zoals de Multi Bazaar in Almere Buiten, blijken dan een vreselijke tegenvaller te zijn (ben er al een tijd niet meer geweest dus als het opzienbarend verbeterd is hoor ik het graag!), concepten die op zich hartstikke leuk zijn lijken op de een of andere manier hier altijd moeilijk te verwezenlijken. En ik word daar best een beetje verdrietig van. Het kan toch niet zo zijn dat in een stad met een omvang van 250.000 inwoners maar een handvol food liefhebbers zitten toch?

Amazing oriental | simoneskitchen.nl

En dus moet ik nu met het schaamrood op mijn kaken bekennen dat ik tot voor kort geen flauw benul had van het feit dat er een grote Aziatische supermarkt in Almere stad zit. Er zat daar ook al een goede toko, vlak bij, maar Amazing Oriental is net wat uitgebreider en is voor mij een soort van food heaven. Betaalbaar ook wat ik zo snel heb gezien vandaag. En zit er dus al sinds oktober 2013…

Oops….

Amazing oriental | simoneskitchen.nl

Ik was niet echt op zoek naar iets, wilde alleen even een uitgebreid kijkje nemen, maar de verscheidenheid aan producten is enorm. Overzichtelijk en ruim is het ook en ingedeeld per land. Je hebt dus een sectie Thailand, India, Japan enzovoort… (en leuke kommetjes en bordjes ook nog!)

Ik heb er zelfs mijn favoriete chipotles in adobo saus kunnen vinden! Hoezeeee!!! Meteen twee blikjes meegenomen want je weet maar nooit wanneer je het weer nodig hebt. Kortom; ik ben er helemaal blij van geworden, dus ik denk ik deel het even. Voor die andere Almeerder die ook niet wist dat Amazing Oriental (het is een keten kom ik net achter met een winkel of 20 verspreid door het hele land) bij het station in Almere Stad zit… Ik zeg het maar even…

Amazing Oriental Almere

Metropolestraat 64
1315KM Almere
Tel. 036-7601630
Fax.036-7601631

Amazingoriental2

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

17 comments

 1. Jaaaa in Breda zit ie ook. Ben er al diverse keren geweest. Een walhalla!

 2. Ik kom er ook graag! De nicht van een vriendin werkt er en ik vroeg me af wat er nou in de oude supermarkt zat dus vandaar dat ik het wist! Ik weet niet altijd zo goed wat ik moet kopen en vooral wat alles nou is maar er is ook zoooveeel. Binnenkort maar weer eens langs, heb je tips voor dingen die handig zijn te kopen daar?!

  • O jee Bianca…. Zoveel! Maar het ligt aan wat je normaal kookt. Dus dat is lastig te adviseren. Soja saus hebben ze er in 1001 varianten, ze hebben er specerijen in groot verpakking, maar ook verse spullen die je niet zo snel bij de gewone supermarkt tegenkomt. Citroengras bijvoorbeeld (hebben ze ook bij de Appie maar dat zijn van die zielige stukjes en duurder ook) Kook je vaak Aziatisch?

  • Soms! Wel curry’s (echt zelf maken) waarvoor ik kruiden haal en hoisin heb ik daar gekocht net als rijstvellen, bananenchips snoep ik altijd even mee. Ik wil een keer iets met bananenblad doen!

 3. Hallo Simone,

  Zoals eerder gezegd gaan wij altijd als we in Nederland zijn naar Oriental in Delft. Ik kwam daar al toen we nog in Delft woonden en als we er nu zijn neem ik altijd hele zakken Spaanse pepers mee die ik dan invries, Hier in (Zuid) Frankrijk zijn die rode pepers lastig te krijgen en de plantjes in mijn moestuinbakken doen het om een of andere manier niet zo goed. Ik koop ook altijd sambal trassi en inderdaad groot verpakkingen met kruiden. In september kan ik weer inslaan 🙂

 4. Heerlijk! Beter laat ontdekken dan helemaal nooit 😉

 5. Zijn wij ook toen in deze geweest? Of was dat weer een andere? En een goede toko ontbeer ik hier ook. Alhoewel er in alkmaar wel een zit. Dus dat valt op,zich mee. Maar ja, klein en echt stamp en stamp vol. Wordt ik onrustig van…. Hahahah

 6. Had geen idee dat het een keten is, maar aan de naam af te leiden en aan de bovenstaande reacties denk ik dat die in Utrecht dan ook bij deze keten hoort. Betaalbaar en uitgebreid én je kunt ook online bij ze bestellen!

 7. Tof! Ze zitten ook in Delft en Den Haag zie ik, binnenkort maar eens een kijkje nemen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.