Simone's Kitchen

Zomer trifle want het is mei!

Summer trifle

Mei… Bij de maand mei denk ik meteen aan zomer, blote voeten in het gras, vogeltjes die vrolijk fluiten, (en ja hoor, ook eitjes leggen..), maar vooral lekker buiten eten. Onze tuin is bijna klaar op de kruidentuin na, waar we dit weekend aan gaan beginnen. Het is allemaal nog een beetje kaal,, maar als ik door het park bij ons aan de overkant loop zie ik dat het voorjaar nu toch echt in volle gang is.
Dat moment dat je ineens ziet dat al die kale bomen zomaar vol in het groen staan. Het is nog niet helemaal warm genoeg om de dag luierend op een kleedje in het park door te brengen maar dat is een kwestie van tijd.

summer-picnic2

We hebben natuurlijk best al een paar mooie dagen gehad met zomerse temperaturen en buiten zijn is natuurlijk niet compleet zonder lekker eten. En bij lekker eten hoort een lekker dessert… :) dus heb ik hier voor jullie een geweldig zomers dessert.
Het is het lekkerste met fruit dat goed veel zo’n heeft gehad maar je kunt het natuurlijk aanpassen al naar gelang het seizoen waarin je zit. De aardbeien beginnen nu echt door te komen (Hollandse he, niet die vieze smakeloze uit Spanje oid)
Dit dessert is het best met eigen gemaakte cake en ik stel voor een lekkere citroencake, maar in tijdnood kun je ook wel een beetje smokkelen en een lekkere cake bij de bakker halen.
Maak er gewoon een do-it-yourself desserts en zet fruit, slagroom en de cake op tafel/picknickkleed en laat je gasten zelf opscheppen.

20130702-MH2A3429

Print Print Save Save

Zomerse trifle

Ingredients:

  • Assortiment van fruit in het seizoen (gebruik wat je wilt hier; voor deze heb ik het volgende gebruikt - in de zomer gemaakt dus)
  • bramen
  • frambozen
  • rode bessen
  • perzik
  • necarines
  • blauwe bessen

Voor de frambozenroom:

  • 250 ml slagroom
  • 2 el suiker (of meer als je het zoeter wilt of minder... enz.)
  • 200 gr verse frambozen

Cake - homemade of kant en klaar

Directions:

  1. Klop de slagroom met de suiker tot je stevige room hebt. Gebruik een vork om wat van de frambozen stuk te maken en vouw deze door de room. Roer het niet te goed door want je wilt dat het een beetje een marmer effect geeft, niet egaal roze.
  2. Maak het fruit schoon en snij het eventueel in kleinere stukjes naar wens
  3. Snij de cake in plakken en maak lagen op bordjes met de cake, het verse fruit en de frambozen room en eten maar!

Summer-picnic

The following two tabs change content below.
Food photographer and foodblogger from the Netherlands. Love to eat good food, sometimes eat really healthy for about a month (but working on making that longer...) Lives together with Tom and their three cats; Humphrey, Sookie and Buffy. Love to travel and also has a travel blog at http://papertravels.com

This post is also available in: Engels

   

9 Responses to “Zomer trifle want het is mei!”

  1. Julie Hapjesprincess posted May 1, 2014 at 8:23 am

    Yummie! Heerlijk en nog vrij gezond ook ;)

    Reply

    • Simone van den Berg replied on May 1st, 2014 at 11:30 pm

      Nou gezond… :) Haha… Ach er zit fruit in toch?

  2. Maura - YLT posted May 1, 2014 at 10:54 am

    Yeeey, het is weer tijd voor zomerse recepten! Kan niet wachten tot al het zomerfruit weer volop verkrijgbaar is :)

    Reply

    • Simone van den Berg replied on May 1st, 2014 at 11:31 pm

      Ja ik ben er vroeg bij maar kon deze even niet laten liggen… :)

  3. Suus posted May 1, 2014 at 2:31 pm

    Wat ziet dat er heerlijk uit. Echt zomer en fris. En dit geldt ook voor je site. Heel mooi geworden!

    Liefs Suus

    Reply

    • Simone van den Berg replied on May 1st, 2014 at 7:02 pm

      Dank je wel Suus! Ben er ook echt blij mee!

  4. Carla | Sugar&Pies posted May 1, 2014 at 11:07 pm

    Wat een mooie foto’s! Ik krijg er meteen een echt zomers gevoel van en zin om te gaan picknicken.

    Reply

  5. Mariska posted May 2, 2014 at 9:20 am

    Zit er heerlijk zomers uit. Ik ben gek op Trifle, merk wel altijd dat bijna niemand in Nederland het echt kent.

    Reply

Leave a Comment