Lunchwrap met yazzara en rosbief | simoneskitchen.nl

Eerst even een gewetensvraag: als het laat wordt op een avond, laten we zeggen zeven uur, half acht, voordat je thuis bent… Ga je dan nog koken of kies je voor een snelle hap? Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar hoe later op de avond hoe meer moeite ik heb om te bedenken dat ik nog een half uur de keuken in moet. Want tegen die tijd heb ik flinke trek en dus geen zin meer om te wachten tot iets gaar is, gesneden is of wat dan ook. Dan wil ik eigenlijk meteen aanschuiven.

Lunchwrap met yazzara en rosbief | simoneskitchen.nl

En het is natuurlijk helemaal niet erg om eens een keer iets heel snels te eten in de vorm van een broodje of een patatje of iets van die aard. Geeft niks als dat een paar keer in de maand voor komt, maar als het drie keer in de week eigenlijk structureel is, dan is dat wel een probleem. Want drie keer in de week “ongezond” eten tikt nogal aan. En ja, momenteel staat Tom drie keer in de week op de markt en dat is standaard om zes uur op en hij komt dan zo rond half acht pas weer thuis. ‘Kun jij toch alvast eten’ hoor ik je denken, maar dat vinden we dan weer niet gezellig.  Dus proberen we erom heen te plannen en de ene week gaat dat beter als de andere week. Nu ik gelukkig weer wat mobieler wordt, is het makkelijker en kan ik alvast aan het eten beginnen zodat we niet al te lang hoeven te wachten als Tom eenmaal binnen is.

Lunchwrap met yazzara en rosbief | simoneskitchen.nl

En dat het soms eigenlijk helemaal geen tijd hoeft te kosten bewijst dit lekkere gerechtje. Letterlijk binnen een paar minuten op tafel en voor een snelle hap heel erg gezond. Wij gebruikten de superlekkere yazzara dip van Maza. Die ken je misschien nog niet, maar het is een pompoen worteldip. Iets zoeter als bijvoorbeeld een hoemoes en erg lekker op deze wrap. (oa hier verkrijgbaar) Ik doe er een flinke laag op… 🙂 Hier is de wrap belegd met sla, wortel en rosbief, maar het is heel eenvoudig te variëren natuurlijk. Maza heeft bijvoorbeeld ook een grote variatie aan hoemoes soorten en de nieuwe hoemoes ras el hanout of die met tuinkruiden doen het ook erg goed hierbij. Of neem een labneh (yoghurtdip) voor een andere smaak. Keus genoeg.

Lunchwrap met yazzara en rosbief | simoneskitchen.nl

Wraps met rosbief en yazarra

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 4 wraps
  • 1 bakje Yazzara dip van Maza
  • 100 gram rosbief vleeswaren
  • rucola
  • 1 grote wortel
  • 1/2 komkommer

  • Besmeer eerst de wraps royaal met een laag yazarra.
  • Rasp de wortel en snij de komkommer in reepjes
  • Beleg de wrap vervolgens met de plakjes rosbief, Leg hierop wat rucola, reepjes komkommer en wat geraspte wortel. Rol de wrap op en snij doormidden.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Disclaimer: Deze post betreft een samenwerking met Maza

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.