Een lekker zomerse en snelle pastasalade met broccoli en kip. Heerlijk voor warme zwoele avonden als je geen zin hebt om uren in de keuken te staan.

Pastasalade met broccoli | simoneskitchen.nl

Snelle pastasalade

Pastasalades blijven bij mij favoriet. Ik vind het makkelijk om te maken, het is altijd snel klaar plus ook nog eens heel geschikt om restjes op te maken. Voor deze pastasalade met broccoli koos ik ervoor om het te combineren met pulled chicken. Natuurlijk kun je dat vervangen voor gewone stukjes gebakken kip als je die hebt.

Ook gerookte kip is heel lekker hierbij (check ook maar eens mijn recept voor pastasalade met pesto en gerookte kip) of voeg er stukjes uitgebakken spek aan toe. Chorizo is ook een topper bij de salade.

Voor de crunch voeg ik er altijd pijnboompitjes aan toe, maar een ander soort nootjes kan ook prima. Denk hierbij aan geroosterde stukjes amandel bijvoorbeeld. Of hazelnootjes.

pastasalade met broccoli

Snelle pastasalade met broccoli

Wil je de pastasalade met broccoli liever vegetarisch maken? Dan kun je dat heel makkelijk doen. Er zit alleen maar kip in dus weglaten is sowieso een optie, maar wil je het vervangen dan zijn er ook opties. Natuurlijk kun je kiezen voor vega kipstukjes maar dat is wel heel makkelijk natuurlijk.

Afhankelijk van het seizoen zou ik hier dan kiezen voor stukjes komkommer, groene asperges of wat sojaboontjes voor erdoor. De laatste geven de pastasalade met broccoli ook meteen een beetje een bite.

Glutenvrij maken wordt ook steeds makkelijker omdat er steeds meer lekkere glutenvrije pastasoorten op de markt komen. De moeite waard om daar eens naar te kijken. Mijn favoriet tot nu toe is met linzen of doperwten in plaats van graan. Maar het verdiend de moeite om even goed op te letten welk merk lekker is.

Er zit nogal verschil in. Check ook vooral alle pastarecepten hier.

Pastasalade met broccoli | simoneskitchen.nl

Pastasalade met kip

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr mini penne
  • 250 gr broccoli
  • 200 gr kipfilet
  • 2 bouillonblokjes
  • 150 gr kerstomaatjes
  • basilicum

Dressing

  • 4 el mayonaise
  • 2 el basilicum olie
  • 2 el appelciderazijn

  • Zet een pan met ruim water op met de twee bouillonblokjes. Zodra het kookt doe je hier de kip bij en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Giet af en laat afkoelen. Zodra koud genoeg trek je de kip uit elkaar met je handen of met een vork.
  • In de tussentijd kook je de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat afkoelen.
  • Snij de broccoli roosjes kleiner en blancheer ze even een minuutje of vier in kokend water. Giet af en spoel na met koud water.
  • Doe penne, broccoli en de kip bij elkaar in een ruime kom. Voeg de tomaatjes toe (door de helft of in vieren)
  • Maak de dressing door de ingredienten te combineren en meng dit met de salade.
  • Bestrooi vlak voor serveren met wat verse basilicum

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Hou je van snelle pastasalades? Dan is deze ook erg lekker!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.