Weg met de weegschaal | simoneskitchen.nl

Een boek van Marijke van Herwijnen. Ik heb het jaren geleden gekocht in de hoop dat zij dé oplossing had. Zou zij het ultieme dieet hebben waardoor ik nooit meer hoef te wegen?


Dat was natuurlijk niet zo. Maar wat zij wel verkondigde was dat je gewoon gezond moet eten en bewust en dat je dan op je gewicht komt en blijft. Niet makkelijk maar ze heeft wel gelijk weet ik nu.

Het was voor mij ondenkbaar dat ik ooit langs mijn weegschaal zou lopen zonder er op te gaan staan. Maar ik bedacht mij vandaag dat het al weken geleden is.

En ik kan je zeggen dat geeft me daar toch een rust! Ik voel als ik iets aankom dat gebeurd in tijden van stress. Ik weet nu ook dat ik dan kan gaan diëten tot ik, oh nee die ons gaat hier niet op. Ik weet nu waarom ik dan toch niet af ga vallen. Dus accepteer ik even dat ik iets zwaarder ben en laat het los. Wetende dat ik vanzelf weer af ga vallen.

Ik eet gezond en leef gezond dus zullen die extra onsjes weer verdwijnen. Weg met de weegschaal, ik kan er zo van genieten dat ik dat ding los heb gelaten!

Delen is fijn!