Simone's Kitchen

Peper Travels: Lok Lak – Cambodja

Lok lak Cambodja | simoneskitchen.nl

We waren net ongeveer een uur aangeland in Cambodja (aangeland met de bus hoor want we kwamen vanuit Laos!) en omdat het toevallig lunchtijd was, werd onze eerste kennismaking met Cambodja ook meteen een traditioneel gerecht. Na wat gepuzzel over de menukaart waren we er achter; dat moesten een lok lak worden en een chicken amok. En dan maar afwachten wat je voorgeschoteld krijgt!

20150730-MH2A8230

Ik had de lok lak en Tom de chicken amok (een soort curry) en de smaak van mijn gerecht was heerlijk, maar het vlees zo taai dat er amper door te komen was. Tja, we zaten tenslotte in Cambodja en de koeien zullen er wat minder mals rondlopen als hier. Haha… Ik was dus wel echt heel benieuwd hoe een home made versie zou smaken. Met Hollandse biefstuk in plaats van Cambodjaanse taaie koe. En ik kan je zeggen; 100% beter en erg lekker ook! De smaken zijn superlekker.

Lok lak Cambodja | simoneskitchen.nl

Oorspronkelijk hoor je dit gerecht te serveren met een gebakken eitje, maar we hadden nog een gekookt eitje over van de gado gado die we al eerder maakten dus nou ja, dat is een klein detail lijkt me toch? Overigens kregen we in het restaurant waar we de oorspronkelijke lok lak voor het eerst aten een eitje apart op een bordje, vandaar dat je hem niet in de foto helemaal bovenaan ziet.

Lok lak Cambodja | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Cambodjaanse Lok Lak

Schrik niet van de lijst met ingredienten want op zich valt het heel erg mee en is het vooral het combineren van wat smaken. Niet heel veel werk dus!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Marinade

  • 500 gram biefstuk dun gesneden
  • 3 tenen knoflook fijn gehakt
  • 1 tl suiker
  • 1 el oestersaus
  • 1 tl zwarte peper

Roerbaksaus

  • 4 el sojasaus
  • 1 el suiker
  • 120 ml water
  • 1 tl maizena
  • zout
  • olie

Limoen-pepersaus

  • 60 ml limoensap vers geperst
  • 30 ml water
  • 1 tl knoflook puree
  • 1 tl suiker
  • 1 tl vissaus
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 rode peper fijn gesneden
  • zout naar smaak

Voor de salade

  • Sla naar keuze
  • 2 rijpe tomaten in plakjes
  • komkommer
  • 1 rode ui in hele fijne ringetjes
  • bosuitjes
  • gekookt of gebakken ei

Instructies

  • Snij de biefstuk dun en meng met de marinade en laat dit minstens een uur staan.
  • Maak ondertussen de limoen peper saus en de roerbaksaus door de ingrediënten te combineren. Zet apart.
  • Roerbak de biefstukreepjes kort in de olie en haal ze dan uit de pan. Doe de roerbaksaus erin en laat deze flink inkoken tot je een dikke stroperige saus hebt. Indien nodig kun je nog wat extra maizena erin doen.
  • Doe op het laatst de biefstukreepjes er weer bij en laat even opwarmen.
  • Maak een bord op met de salade en serveer de biefreepjes erop. Serveer met de limoen peper saus.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.