Pannacotta met vlierbloesemsiroop en thee | simoneskitchen.nl

Alweer een hele tijd terug werd ik gevraagd door Simon Levelt om een recept te bedenken met thee. Op het moment dat ik ja zei was het nog wel soort van rustig, maar tegen de tijd dat ik het recept had bedacht en op de foto moest zetten liep ik als een kip zonder kop rond te rennen. Dit moest er dus even snel tussendoor enne… nou ja ik vind dat je dat ziet. Maar dat kan aan mij liggen en is verder ook totaal niet relevant voor de smaak van deze pannacotta want die is voortreffelijk!

20150726-MH2A8120

Koken met thee is leuk om te doen, al doe ik het zelf ook te weinig. Dat was ook de reden dat ik ja riep want ik ben wel een thee-leut. De andere blogger die naast me in het magazine staat is Wendy van Foodiemoods. Zij had een lekker recept met shortbreads. Die staat nog niet online volgens mij maar wel al in het magazine natuurlijk dus als je in de buurt van een winkel bent dan even binnen wippen. Er staan nog meer lekkere dingen in het magazine ook.

In deze pannacotta wilde ik de smaak van thee goed naar voren laten kopen en liet die dan ook meetrekken in de room. Dat was echter veel te subtiel dus uiteindelijk ook verwerkt in de saus en dat was een stuk duidelijker qua smaak. Kersen zijn er nu natuurlijk niet meer, maar je kunt altijd gebruik maken van seizoensfruit. (stoofperen!!!!)

Pannacotta met vlierbloesemsiroop en thee | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Pannacotta met fancy osmanthus thee en vlierbloesemsiroop

Voorbereidingstijd: 15 min
Koelkast: 4 uur

Ingrediënten

  • 340 ml slagroom
  • 500 gram volle yoghurt
  • 50 ml vlierbloesemsiroop
  • 4 blaadjes gelatine
  • 110 gram suiker
  • 1 tl vanille
  • 2 el theeblaadjes ik gebruikte Fancy Osmanthus van Simon Levelt

Voor de topping:

  • 400 gram abrikozen
  • handjevol mooie rijpe kersen
  • 2 el suiker
  • 2 el honing
  • Fancy Osmanthus thee

Instructies

  • Doe de slagroom in een steelpannetje met de suiker, de vlierbloesemsiroop en de 2 el theeblaadjes. Laat dit langzaam warm worden totdat de suiker is gesmolten. Hoe langer het langzaam kan trekken, des te sterker zal de theesmaak worden.
  • Doe de blaadjes gelatine in koud water om te weken
  • Zeef de stukjes thee eruit en los de uitgeknepen gelatine op in de warme vloeistof. Roer even goed door.
  • Voeg de yoghurt en de vanille toe en giet in de klaarstaande vormpjes.
  • Zet in de koelkast en laat minimaal 4 uur (maar liever de hele nacht) opstijven in de koelkast

Serveren:

  • Maak het fruit schoon en verwijder de pitten. Doe dit in een ruime schaal met de honing en suiker (je kunt natuurlijk ook alleen honing of alleen suiker gebruiken) en giet hier hete thee overheen. Laat het even staan. Het fruit wordt dan iets zachter.
  • Doe het fruit over in een blender en voeg een beetje van het vocht erbij. Blend tot het de gewenste gladheid heeft. Als het te dik is kun je er nog wat vloeistof bij doen.
  • Stort de pannacotta uit op een bordje (zie notitie) en serveer met de fruitpuree.
  •  

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!