Oergranen banaancake

Oergranen banaancake | simoneskitchen.nl

Oerrrlekker.. Oergranen banaancake

SPONSORED

Ik had het beloofd he: dat ik nog een lekker recept zou maken met de Brinta Oergranen die ik hier al uitprobeerde met een soort overnight versie. Ik koos dit keer voor een warme versie, althans je bakt de cake natuurlijk in de oven en hij is het allerlekkerst als je hem warm uit de oven meteen oppeuzelt, maar smaakt natuurlijk ook prima als het is afgekoeld.

Oops

Ok, eerlijk is eerlijk als je naar de foto’s kijkt dan zie je dat het randje wel heel erg “goudbruin” is zeg maar… Dat komt doordat er bruine suiker is gebruikt. Dat kleurt altijd extra hard (plus ik was de tijd een beetje vergeten) maar het smaakt er zeker niet minder om. Maar even opletten dus. Mocht het alsnog te hard gaan dan even op het laatst afdekken met aluminiumfolie.

Brinta oergranen cake | simoneskitchen.nl

De cake is heerlijk en heeft een krokante bovenlaagje van Brinta Oergranen en honing, gemengd met walnootjes en kaneel. Dat klinkt al prima of niet? Ik maakte een bananencake ermee aangezien ik zoals gebruikelijk weer eens een overdosis banaan in huis had gehaald. Ideaal dus om de banaan op te maken. Eet je de cake warm probeer het dan eens met een bolletje vanille-ijs gecombineerd of – misschien nog lekkerder – warme vanillesaus. Als ontbijt kun je ook prima een plak van de cake nemen, want door de granen is het lekker stevig en vult het goed.

Brinta Oergranen is een nieuw product met maar liefst vijf verschillende granen erin (spelt, rogge, tarwe, haver en gerst) en dat is alles. Geen toegevoegde suiker!

Oergranen banaancake

Ingredienten:

  • 120 gr boter op kamertemperatuur
  • 140 gr bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 250 gr geprakte bananen (ongeveer 2 flinke bananen)
  • 1 tl vanille essence
  • 115 gr bloem
  • 135 gr oergranen
  • 1/4 tl zout
  • 1 tl baking soda

Voor de topping:

  • 50 gr oergranen
  • 3 el honing
  • 2 el boter, gesmolten
  • 2 el gehakte walnoot
  • 1/2 tl kaneel

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175˚C.
  2. Doe de bloem, de oergranen, het zout en de baking soda samen in een kom en meng goed.
  3. Doe de boter met de bruine suiker in een kom en mix dit goed. Klop de eieren, de geprakte banaan en de vanille erdoor. Mix het geheel met de bloem tot het een geheel vormt.
  4. Neem een cakeblik en bekleed dit met bakpapier. Doe het beslag in de cakevorm en zet even apart tot je de topping hebt gemaakt.
  5. Mix hiervoor Brinta Oergranen met de honing, gesmolten boter, walnoot en kaneel en roer goed door. Verspreid de topping over de bovenkant en schuif de cake in de oven.
  6. Check na 30 minuten hoe het eruit ziet en indien nodig bedekken met aluminiumfolie
  7. De cake is gaar als een houten prikker er droog uitkomt.
  8. Serveer warm met vanilleijs

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met Brinta Oergranen

Bewaren

Bewaren

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.