Simone's Kitchen

Notenreepjes om mee te nemen

Noten-dadelreep | simoneskitchen.nl

Nak’d… dat kan ik toch zelf ook!

Ik koop vaak de reepjes van Nak’d om als tussendoortje te gebruiken voor als ik echt geen tijd heb voor wat anders of gewoon stiekem wat lekkers wil snoepen. Als je kijkt naar de ingredientenlijst van deze reepjes dan zie je dat er niks geks in zit. Dadels en cashewnoten. Of dadels, cashewnoten en nog een andere soort noten. Dat soort dingen. Prima dus om als tussendoortje te gebruiken. Maar kijkend naar die ingredientenlijst leek me het toch een duidelijk geval van ‘dat kan ik toch zeker zelf ook maken!’ Nou… ja en nee.

Noten en dadelsreep | simoneskitchen.nl

Het recept is zo eenvoudig dat je het amper een recept kunt noemen. Je neemt cashewnoten en je neemt dadels. Van beiden de helft. Mengt dit goed in een keukenmachine, plet het in een bakje en voila. Je hebt reepjes. Tot zover ging alles goed. Ik zette de reepjes in een bakblik in de koeling en ging door met andere zaken tot het tijd werd om ze op de foto te zetten. Om te beginnen de smaak; die is top. Wel erg zoet dus als je last hebt van schommelende bloedsuikerspiegels maak dan niet de fout om te denken dat dadels geen suiker zijn. Caroline en ik hadden best wat van de reepjes gesnoept met als gevolg dat we allebei een uur later een mega suikerdip hadden. Pfft… Niet teveel van eten dus. Maar 1 reepje kan prima.. 😉

Noten-dadelreepje | simoneskitchen.nl

Het probleem met deze notenreepjes is echter dat ze veel meer plakken dan de nak’d reepjes. Ik vermoed dat mijn ‘pers-kwaliteiten’ een stuk minder zijn dan een machine. Dus bewaren in de koeling is wel essentieel. Wel lekker als tussendoortje!

Noten-dadelreepje
Soort: Snack
Keyword: cashewnoten, dadels
Servings: 10 repen
Ingredienten
Instructies
  1. Doe de cashewnoten en de medjool dadels bij elkaar in de keukenmachine

  2. Draai dit tot het een samenhangend geheel wordt. Stort in een bak die je bekleed hebt met bakpapier en druk zo hard mogelijk aan. Zet in de koeling om iets te harden en snij in stukken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos