Noten-dadelreep | simoneskitchen.nl

Nak’d… dat kan ik toch zelf ook!

Ik koop vaak de reepjes van Nak’d om als tussendoortje te gebruiken voor als ik echt geen tijd heb voor wat anders of gewoon stiekem wat lekkers wil snoepen. Als je kijkt naar de ingredientenlijst van deze reepjes dan zie je dat er niks geks in zit. Dadels en cashewnoten. Of dadels, cashewnoten en nog een andere soort noten. Dat soort dingen. Prima dus om als tussendoortje te gebruiken. Maar kijkend naar die ingredientenlijst leek me het toch een duidelijk geval van ‘dat kan ik toch zeker zelf ook maken!’ Nou… ja en nee.

Noten en dadelsreep | simoneskitchen.nl

Het recept is zo eenvoudig dat je het amper een recept kunt noemen. Je neemt cashewnoten en je neemt dadels. Van beiden de helft. Mengt dit goed in een keukenmachine, plet het in een bakje en voila. Je hebt reepjes. Tot zover ging alles goed. Ik zette de reepjes in een bakblik in de koeling en ging door met andere zaken tot het tijd werd om ze op de foto te zetten. Om te beginnen de smaak; die is top. Wel erg zoet dus als je last hebt van schommelende bloedsuikerspiegels maak dan niet de fout om te denken dat dadels geen suiker zijn. Caroline en ik hadden best wat van de reepjes gesnoept met als gevolg dat we allebei een uur later een mega suikerdip hadden. Pfft… Niet teveel van eten dus. Maar 1 reepje kan prima.. šŸ˜‰

Noten-dadelreepje | simoneskitchen.nl

Het probleem met deze notenreepjes is echter dat ze veel meer plakken dan de nak’d reepjes. Ik vermoed dat mijn ‘pers-kwaliteiten’ een stuk minder zijn dan een machine. Dus bewaren in de koeling is wel essentieel. Wel lekker als tussendoortje!

Noten-dadelreepje | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Noten-dadelreepje

Porties: 10 repen

Ingrediƫnten

Instructies

  • Doe de cashewnoten en de medjool dadels bij elkaar in de keukenmachine
  • Draai dit tot het een samenhangend geheel wordt. Stort in een bak die je bekleed hebt met bakpapier en druk zo hard mogelijk aan. Zet in de koeling om iets te harden en snij in stukken.
Gang: Snack
Trefwoord: cashewnoten, dadels

Voedingswaarde per portie

Calorieƫn: 125kcal, Koolhydraten: 16g, Eiwit: 3g, Vet: 7g, Verzadigd vet: 1g, Natrium: 2mg, Kalium: 203mg, Vezels: 2g, Suiker: 11g, Vitamine A: 22IU, Calcium: 15mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!