Nic's paleobrood | simoneskitchen.nl

Glutenvrij brood

Om eerlijk te zijn, vind ik glutenvrij en brood altijd een soort van tegenstelling. Want brood is nu eenmaal het lekkerste met gluten erin. Althans dat vind ik dan. Maar niet iedereen kan of wil gluten eten natuurlijk, dus ik vind het ook altijd weer een leuke uitdaging om eens te kijken of ik een brood recept kan vinden dat in ieder geval eetbaar is. Want geloof me, er zijn een hoop oneetbare glutenvrije broden in omloop. Ik heb er de nodige uitgeprobeerd!

Sowieso is het woord ‘paleo’ en ‘brood’ eigenlijk een tegenstelling die je niet in een zin bij elkaar zou moeten stoppen… 🙂

Dit recept is van de vrouw of vriendin van Pete Evans en klonk erg lekker. Het stelt niet teleur; het is een makkelijk te maken brood en prima om te eten als ontbijt met een lekker gebakken eitje. Er zit wel een enorme hoeveelheid eieren in dit recept. Dat vind ik dan wel meteen een beetje een nadeel, want jee 12 eieren?? Maar het wordt er wel lekker luchtig door, dus de keus is aan jou of je hem wilt maken. Een alternatief is eventueel dit brood van Jamie maar daar zit dan weer kikkererwtenmeel in of deze van Sarah Britton. Allemaal lekker in ieder geval!

Nic's paleobrood | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Nic's paleobrood

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 1 uur 20 min
Totale tijd: 1 uur 30 min
Porties: 1 cake

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 140˚C.
  • Bekleed een cakeblik van 20 x 10 cm met bakpapier aan alle kanten.
  • Combineer de droge ingrediënten in een grote kom. Voeg de eieren, azijn en olijfolie toe en roer goed door.
  • Doe het mengsel in je klaarstaande cakeblik en strijk glad.
  • Bak het voor 1 uur en 20 minuten of tot een houten prikker er schoon uitkomt. Laat heel even afkoelen in het blik voor je het eruit tilt en verder laat afkoelen op een rek.
Gang: Ontbijt

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!