Nic’s paleobrood

Nic's paleobrood | simoneskitchen.nl

Glutenvrij brood

Om eerlijk te zijn, vind ik glutenvrij en brood altijd een soort van tegenstelling. Want brood is nu eenmaal het lekkerste met gluten erin. Althans dat vind ik dan. Maar niet iedereen kan of wil gluten eten natuurlijk, dus ik vind het ook altijd weer een leuke uitdaging om eens te kijken of ik een brood recept kan vinden dat in ieder geval eetbaar is. Want geloof me, er zijn een hoop oneetbare glutenvrije broden in omloop. Ik heb er de nodige uitgeprobeerd!

Sowieso is het woord ‘paleo’ en ‘brood’ eigenlijk een tegenstelling die je niet in een zin bij elkaar zou moeten stoppen… 🙂

Dit recept is van de vrouw of vriendin van Pete Evans en klonk erg lekker. Het stelt niet teleur; het is een makkelijk te maken brood en prima om te eten als ontbijt met een lekker gebakken eitje. Er zit wel een enorme hoeveelheid eieren in dit recept. Dat vind ik dan wel meteen een beetje een nadeel, want jee 12 eieren?? Maar het wordt er wel lekker luchtig door, dus de keus is aan jou of je hem wilt maken. Een alternatief is eventueel dit brood van Jamie maar daar zit dan weer kikkererwtenmeel in of deze van Sarah Britton. Allemaal lekker in ieder geval!

Nic's paleobrood

Ingredients:

  • 150 gr amandelmeel
  • 50 gr kokosmeel
  • 6 eetlepels psylliumvezels (vlozaad)
  • 1 el bakpoeder
  • 3 snufjes zeezout
  • 12 biologische eieren, licht geklopt
  • 1,5 el appel cider azijn
  • 120 ml extra virgin olijfolie

Directions:

  1. Verwarm de oven voor op 140˚C.
  2. Bekleed een cakeblik van 20 x 10 cm met bakpapier aan alle kanten.
  3. Combineer de droge ingredienten in een grote kom. Voeg de eieren, azijn en olijfolie toe en roer goed door.
  4. Doe het mengsel in je klaarstaande cakeblik en strijk glad.
  5. Bak het voor 1 uur en 20 minuten of tot een houten prikker er schoon uitkomt. Laat heel even afkoelen in het blik voor je het eruit tilt en verder laat afkoelen op een rek.
  • Mijn baktijd was net iets meer dan een uur. Check het dus goed want het ligt erg aan het formaat van je cakeblik.
  • Bewaar het brood in de koelkast voor 5 dagen of in de vriezer tot drie maanden. Ik snij het in plakken en vries het in per twee plakken. Als ik het nodig heb doe ik de plakken even in de broodrooster en eet ze meteen . Erg lekker met een gebakken eitje!

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *