Glutenvrije banaandonuts met kokosdip
Weekend weer voorbij
Voorheen zou ik deze glutenvrije banaandonuts wellicht niet meteen gedeeld hebben op de maandagochtend. Want tenslotte is het weekend weer voorbij en dat betekent dat we weer aan het werk moeten. Maar dat was voor de crisis. Het blijft gek om je dat te realiseren. Het geld voor mij net zo hard als voor de rest van Nederland. Ja ik kan natuurlijk bloggen en daar ben ik nu echt heel blij mee.
Goede redenen
Ten eerste omdat het me wat te doen geeft, ten tweede omdat ik iedereen die dat wil ook wat te doen geef en ten derde omdat we toch moeten eten nietwaar? Nu zal wellicht niet iedereen massaal deze glutenvrije banaandonuts gaan maken, maar jongens echt proberen hoor, want ze zijn lekker!
Ik heb sinds kort zo’n siliconen donut bakvormpje. Gekocht via Ali Express. In de tijden dat dat nog kon. Ik vraag me trouwens af of Ali Express überhaupt nog zaken doet nu? Niet alles komt daar uit China, mocht je je dat afvragen. Je kunt er voor kiezen om iets meer te betalen om je spullen uit een wat arbeidsvriendelijker land te halen. Vind ik persoonlijk dan wel belangrijk.
Een nieuwe week
Wat zijn jullie plannen deze week? Heb je nog werk of zit je thuis met man, kinderen en de hond? Ik heb nog één shoot gepland staan deze week op vrijdag. Met 1 persoon in de studio, dus alle ruimte om afstand te houden, maar om eerlijk te zijn denk ik dat die niet doorgaat. Ik hoop van wel, maar de kans is vrij groot dat het op het laatste moment wordt afgezegd. Het wordt dus weer een onzekere week. Wel eentje gevuld met veel online gedoe. Haha..
Anyway, deze glutenvrije banaandonuts dus. Want daar komen jullie tenslotte voor en niet voor dat slappe geklets van mij (maar he, ik moet de tijd ook doorkomen he jongens) Ze zijn supersnel om te maken. Je doet in principe alle ingredienten bij elkaar in een bak. Even doorroeren, in de vormpjes en binnen 15 minuten staan ze op tafel.
Ik gebruikte mini donut vormpjes dus de hoeveelheden zijn voor 6 kleine donuts. Heb je een vorm met grote donuts verdubbel of verdriedubbel dan de hoeveelheden.
Wil je echte donuts maken? Check dan hier het recept voor het zelf maken van de originele donuts
Banaan donuts met kokosdip
Benodigdheden
- Oven
- Donutvormpjes
Ingrediënten
- 25 gr kokosbloem
- 1 banaan
- 80 ml ahornsiroop
- 1 tl vanille extract
- 1/8 tl zeezout
- ½ tl bakingsoda
- 2 tl koekkruiden
- 2 eieren
- 1 el ahornsiroop voor erover
- Kokosrasp om te bestrooien
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Doe alle ingredienten (behalve kokosrasp en extra el ahornsiroop) in een keukenmachine en draai glad.
- Verdeel over je – ingevette – donutvormpjes en bak in ongeveer 15 minuten gaar.
- Zodra ze zijn afgekoeld gebruik je een klein kwastje om de bovenkant licht in te smeren met ahornsiroop. Strooi er vervolgens de kokosrasp overheen.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.