Chocolate chip surprise – uit Heerlijke Chaos

chocolate chip surprise | simoneskitchen.nl

Tja, leuk dacht ik: ik ga hier mijn favoriete recept delen uit mijn boek Heerlijke Chaos… Mjah, dat is natuurlijk easier said than done. Ten eerste staan er meer dan 100 recepten in en logischerwijs vind ik alle recepten die erin staan lekker. En dan is je favoriet kiezen ineens een heel stuk ingewikkelder. Ga ik die onwijs lekkere lamsbout delen? Of misschien toch die burgers met blauwe kaas? Of ooo, die tulband! Nee, de chocolade pavlova met noten….. Of… of… je snapt het dilemma.

Ik ben er echter achter gekomen dat heel veel van mijn vrienden meteen doorbladeren naar het hoofdstuk “Lui”. Nee, heus niet omdat ze allemaal lui zijn maar wel omdat we vrij veel vrienden hebben die houden van lekker eten maar minder van uitgebreid koken. Het hoofdstuk lui lijkt daar dus bij uitstek geschikt voor. Komt ook nog eens bij dat we binnenkort weer de feestdagen hebben en mijn all-time meest populaire recept is het “Makkelijke dessert voor de kerst” Echt… Je wilt niet wéten hoeveel die rond de kerstdagen wordt gegoogled. Honderden keren per dag, op het hoogtepunt van de decembermaand met gemak duizenden keren per dag. Raar maar waar. En ja, het is ook een heel erg lekker recept, maar het deed me wel besluiten om deze te delen. Misschien is die zelfs nog wel lekkerder dan die andere én – ook niet onbelangrijk – klaar in een paar minuten. Het enige minpuntje is natuurlijk dat je niet het hele jaar bramen hebt, maar je kunt het goed vervangen door ander fruit. Blauwe bessen zijn een goed alternatief.

Kijk.. hoef je over je kerstdessert alvast niet meer na te denken. Want geloof me: deze is superlekker! Tijdens de shoot hadden we gelukkig meer van de ingrediënten over want iedereen wilde een glaasje…  🙂

Heb je mijn boek nog niet?

ZEKER WETEN DAT JE HEERLIJKE CHAOS NIET MIST? BESTEL HEM HIER!

Chocolate chip surprise

Ingredients:

  • 250 ml slagroom
  • 1 el suiker
  • 1 doosje bramen of blauwe bessen
  • 100 ml advocaat
  • 1 rol chocolate chip koekjes
  • Poedersuiker

Directions:

  1. Klop de slagroom stijf met de suiker en roer er 2-3 eetlepels advocaat doorheen.
  2. Neem een paar mooie glazen en verbrokkel onderin wat van de koekjes. Schep een flinke hoeveelheid slagroom erop en verkruimel daar weer wat koek over. Giet de advocaat daaroverheen. Doe eventueel nog extra slagroom erop en eindig met de bramen. Decoreer eventueel met poedersuiker.
  3. Serveer met een glaasje advocaat

Bewaren

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

1 comment

  1. Pingback: 27 Nagerechten Met Bramen En Frambozen Voor De Echte Zoetekauw

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *