Chili popcorn met chocola

Zelf popcorn maken met chili en chocola | simoneskitchen.nl

Zelf popcorn maken

Ik geef eerlijk toe; ik kocht altijd van die kant- en klaar zakjes in de supermarkt die je dan in de magnetron doet en voila, een paar minuten later heb je een hele zak met lekker verse popcorn. Maar op gegeven moment ging de magnetron de deur uit (want alleen voor de popcorn in huis houden is dan ook weer zo een sta in de weg) en bleek die popcorn ook meteen de deur uit te gaan.

Tot niet zo heel lang geleden we een zakje popcorn mais nodig hadden voor een shoot en ik toen voor het eerst (ja echt) zelf in een pannetje ouderwets popcorn heb staan maken. Maar serieus… hoe makkelijk is dat? Bijkomende bonus: je kunt de popcorn allerlei smaken meegeven!

Zo was ik ooit fan van de kaaspopcorn (die magnetronvariant dus) maar die ging op gegeven moment de winkel uit. Ik vermoed omdat ik de enige was die het lekker vond. Maar dat kun je dus echt heel makkelijk én veel lekkerder, zelf maken.

Zelf popcorn maken met chili en chocola | simoneskitchen.nl

Popcorn met chili en chocola

Die wil je nu ook he?  Ik hou van de combinatie van pittig met chocola. En dan geen melkchocola of witte chocola (technisch gezien trouwens helemaal geen chocola) maar lekker pure choco. Hoeveel je erover doet is geheel aan jou maar begin met weinig. Je wilt de chocolade smaak subtiel hebben en niet laten overheersen. Datzelfde geld voor de chili. Hou je van super pittig, ga dan vooral wild met de chili maar ik zou enige voorzichtigheid aanraden… 🙂

Popcorn met chili en chocola

Ingredients:

 • 50 gr popcornmais
 • flinke klont boter
 • 1 el chilivlokken (meer of minder naar smaak) of chilipoeder
 • 1/2 el zeezout
 • stuk pure chocola
 • olie om in te bakken

Directions:

 1. Neem een pan met deksel, verhit de olie en doe de popcorn erbij. Doe de deksel op de pan en wacht tot de mais begint te poppen. Ga niet uit nieuwsgierigheid het deksel eraf halen want voor je het weet vliegt de popcorn je om de oren. Zet het vuur niet te hoog want je wilt niet dat de onderkant al verbrand. Je hoort vanzelf als het poppen minder wordt of ophoudt. Haal dan van het vuur.
 2. In de tussentijd smelt je in een ander pannetje de boter en hier roer je de chilivlokken doorheen.
 3. Zodra de popcorn klaar is doe je het over in een grote kom. Hier voeg je de boter met de chilivlokken bij (niet alles in een keer maar sprenkel het erover, schud en doe dan weer wat erbij zodat het goed mengt) en het zout.
 4. Schud alles om.
 5. Rasp de chocola over de popcorn heen, schud ook weer goed om en smullen maar!

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *