Zelf popcorn maken met chili en chocola | simoneskitchen.nl

Zelf popcorn maken

Ik geef eerlijk toe; ik kocht altijd van die kant- en klaar zakjes in de supermarkt die je dan in de magnetron doet en voila, een paar minuten later heb je een hele zak met lekker verse popcorn. Maar op gegeven moment ging de magnetron de deur uit (want alleen voor de popcorn in huis houden is dan ook weer zo een sta in de weg) en bleek die popcorn ook meteen de deur uit te gaan.

Tot niet zo heel lang geleden we een zakje popcorn mais nodig hadden voor een shoot en ik toen voor het eerst (ja echt) zelf in een pannetje ouderwets popcorn heb staan maken. Maar serieus… hoe makkelijk is dat? Bijkomende bonus: je kunt de popcorn allerlei smaken meegeven!

Zo was ik ooit fan van de kaaspopcorn (die magnetronvariant dus) maar die ging op gegeven moment de winkel uit. Ik vermoed omdat ik de enige was die het lekker vond. Maar dat kun je dus echt heel makkelijk Ă©n veel lekkerder, zelf maken.

Zelf popcorn maken met chili en chocola | simoneskitchen.nl

Popcorn met chili en chocola

Die wil je nu ook he?  Ik hou van de combinatie van pittig met chocola. En dan geen melkchocola of witte chocola (technisch gezien trouwens helemaal geen chocola) maar lekker pure choco. Hoeveel je erover doet is geheel aan jou maar begin met weinig. Je wilt de chocolade smaak subtiel hebben en niet laten overheersen. Datzelfde geld voor de chili. Hou je van super pittig, ga dan vooral wild met de chili maar ik zou enige voorzichtigheid aanraden… 🙂

Zelf popcorn maken met chili en chocola | simoneskitchen.nl

Popcorn met chili en chocola

No ratings yet
GangSnack

clock
totaal 15 minuten

Ingrediënten

  • 50 gr popcornmais
  • 1 klont boter
  • 1 el chilivlokken meer of minder naar smaak of chilipoeder
  • 1/2 el zeezout
  • stuk pure chocola
  • olie om in te bakken

  • Neem een pan met deksel, verhit de olie en doe de popcorn erbij. Doe de deksel op de pan en wacht tot de mais begint te poppen. Ga niet uit nieuwsgierigheid het deksel eraf halen want voor je het weet vliegt de popcorn je om de oren. Zet het vuur niet te hoog want je wilt niet dat de onderkant al verbrand. Je hoort vanzelf als het poppen minder wordt of ophoudt. Haal dan van het vuur.
  • In de tussentijd smelt je in een ander pannetje de boter en hier roer je de chilivlokken doorheen.
  • Zodra de popcorn klaar is doe je het over in een grote kom. Hier voeg je de boter met de chilivlokken bij (niet alles in een keer maar sprenkel het erover, schud en doe dan weer wat erbij zodat het goed mengt) en het zout.
  • Schud alles om.
  • Rasp de chocola over de popcorn heen, schud ook weer goed om en smullen maar!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.