Chai koekjes | simoneskitchen.nl

Koekjes…. Het blijven toch een beetje rare dingen. Vaak zijn ze het allerlekkerste als je ze nog niet gebakken hebt. Dat vind ik dan tenminste. Mijn allereerste koekjes bakte ik bij een vriendinnetje thuis en ik geloof dat er erg weinig deeg over was toen ze uiteindelijk de oven in moesten. De rest hadden wij al opgesnoept. Pijn in onze buik natuurlijk die avond, maar dat mocht de pret niet drukken.

chai koekjes | simoneskitchen.nl

Deze koekjes met chai thee zijn geen uitzondering want hoe lekker zijn ze wel niet zo rauw! Lekkerder als het gebakken artikel, maar he, ik laat geheel aan jullie over of je de koekjes wilt bakken – zoals het hoort – of burgerlijk ongehoorzaam wilt zijn en het deeg op wilt snoepen.

Chai koekjes | simoneskitchen.nl

Chai koekjes

5 van 1 stem

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 8 minuten
Koeling1 uur
totaal 18 minuten

22 koekjes

Ingrediënten

  • 2 el chai thee
  • 125 gram zachte boter
  • 110 gram fijne suiker
  • 1/2 ei losgeklopt
  • 150 gr tarwebloem gezeefd + beetje extra
  • 1 tl bakpoeder
  •  

  • Maal de chaithee fijn in een vijzel.
  • Klop de boter, suiker en thee in vijf minuten met een mixer lichtgeel en romig. Voeg het ei toe en klop nog 1 minuut. Spatel bloem en bakpoeder erdoor. Vorm een bal, verdeel in tweeen en vorm op een met bloem bestoven werkvlak 2 rollen van 12 centimeter lang. Wikkel ze elk in plastic folie en laat 1 uur in de koelkast opstijven. Verwarm de oven voor op 200 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snij van de deegrolletjes plakken van 1 centimer en druk ze een beetje uit. bak de koekjes in 8 minuten lichtbruin in een oven. Let even op want ze gaan snel te hard dus zorg dat ze niet te donker worden. Laat afkoelen op de bakplaat en bewaar in een luchtdichte trommel.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

 

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.