Chai koekjes
Koekjes…. Het blijven toch een beetje rare dingen. Vaak zijn ze het allerlekkerste als je ze nog niet gebakken hebt. Dat vind ik dan tenminste. Mijn allereerste koekjes bakte ik bij een vriendinnetje thuis en ik geloof dat er erg weinig deeg over was toen ze uiteindelijk de oven in moesten. De rest hadden wij al opgesnoept. Pijn in onze buik natuurlijk die avond, maar dat mocht de pret niet drukken.
Deze koekjes met chai thee zijn geen uitzondering want hoe lekker zijn ze wel niet zo rauw! Lekkerder als het gebakken artikel, maar he, ik laat geheel aan jullie over of je de koekjes wilt bakken – zoals het hoort – of burgerlijk ongehoorzaam wilt zijn en het deeg op wilt snoepen.
Chai koekjes
Ingrediënten
- 2 el chai thee
- 125 gram zachte boter
- 110 gram fijne suiker
- 1/2 ei losgeklopt
- 150 gr tarwebloem gezeefd + beetje extra
- 1 tl bakpoeder
Instructies
- Maal de chaithee fijn in een vijzel.
- Klop de boter, suiker en thee in vijf minuten met een mixer lichtgeel en romig. Voeg het ei toe en klop nog 1 minuut. Spatel bloem en bakpoeder erdoor. Vorm een bal, verdeel in tweeen en vorm op een met bloem bestoven werkvlak 2 rollen van 12 centimeter lang. Wikkel ze elk in plastic folie en laat 1 uur in de koelkast opstijven. Verwarm de oven voor op 200 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snij van de deegrolletjes plakken van 1 centimer en druk ze een beetje uit. bak de koekjes in 8 minuten lichtbruin in een oven. Let even op want ze gaan snel te hard dus zorg dat ze niet te donker worden. Laat afkoelen op de bakplaat en bewaar in een luchtdichte trommel.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.