Simone's Kitchen

Boerenkool met chorizo en knoflook

Boerenkool met chorizo | simoneskitchen.nl

Stylingstress

Pffft, je hebt van die dagen dat alles lukt en dan heb je van die dagen dat het gewoon niet zo erg wil. Ik had natuurlijk deze boerenkool gemaakt en voor ik ging koken leek het me leuk om de paarse boerenkool te gebruiken die ik op de kop had getikt.

Het was een schaarse vrije dag dat Tom en ik samen aan het koken zouden gaan. We hadden nog een flink stuk buikspek en zo nog wat andere plannen om te maken. Echter; tegen de tijd dat we echt gingen koken was het al een uur of half twee. En zoals jullie ook wel weten is het om vier uur soort van donker. Niet helemaal maar eigenlijk te donker voor fatsoenlijke foto’s.

Boerenkool met chorizo | simoneskitchen.nl

Lampjes maar te lui

En ja tuurlijk heb ik wel lampjes die ik kan gebruiken maar daar had ik dan weer geen zin in. Bovendien bleek die boerenkool natuurlijk hartstikke donker en dus niet heel erg charmant. Had ik dan weer niet zo goed bij nagedacht. En toen wilde mijn kerstsetting ook al niet lukken.

Ik had grote plannen maar het probleem met kerstverlichting is dat het – bij te donker weer – heel erg gaat overstralen qua licht op de rest van de set. Krijg je niet makkelijk goed. En ik had geen zin om een uur te pielen. Wilde gewoon even snel een fotootje maken. Komt het al bekend voor?

Nou ja het resultaat zie je hierboven. Niet geweldig, maar ook niet meteen dramatisch. Als die styling nou een beetje in orde was geweest dan had het nog wat geleken. Hahaha…

Bijgerecht

Wel een lekker en makkelijk bijgerecht voor de kerst. Neem dan wel groene boerenkool trouwens. Ziet er een stuk gezelliger uit!

Boerenkool met chorizo en knoflook
Voorbereiding
5 mins
Kooktijd
10 mins
Totale tijd
15 mins
 
Soort: Bijgerecht
Keyword: boerenkool
Servings: 2 personen
Ingredienten
  • 300 gr boerenkool fijn gesneden
  • 1/2 chorizo ongeveer 100-150 gram
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 klont boter
  • amandelschaafsel even kort geroosterd
  • peper en zout
Instructies
  1. Snij de chorizo in blokjes en verhit een hapjespan of grote koekenpan zonder boter. Doe de chorizo erbij en laat even goed uitbakken. Er komt flink wat vet uit. Hier voeg je de boter aan toe.
  2. Voeg de knoflook toe en bak deze even mee voor je de boerenkool aan de pan toevoegt.
  3. Zet het vuur lager en laat het geheel goed stomen tot de boerenkool gaar is. Proef even of het al zout genoeg is. Zo niet dan voeg je peper en zout toe. De chorizo is vrij zout dus is niet altijd nodig.
  4. Serveer met het amandelschaafsel eroverheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos