Wafels met blauwe bessen en advocaat | simoneskitchen.nl

Tom was laatst natuurlijk druk met zijn dudefood wafels met kip en aangezien één batch wafelbeslag best aardig wat wafels maakt… Het was dus een min of meer logische conclusie dat er nog een soort wafel gemaakt moest worden.Want hoewel wafels en kip best lekker zijn, vind ik toch de ultieme wafel een zoete wafel. Aldus bedacht ik deze. Supersimpel natuurlijk maar zeker niet minder lekker (en stiekem natuurlijk lekkerder dan die met kip. Laten we eerlijk zijn)

Wafels met blauwe bessen en advocaat | simoneskitchen.nl

De advocaat was nog over van oud- en nieuw toen ik de chocolate chip surprise maakte. En aangezien advocaat niet zo heel erg lang houdbaar is (en ik het nooit zo eet) leek me dit een leuke twist. Dat maakt deze wafel ook meteen niet zo erg geschikt als ontbijt. Tenzij je geen bezwaar hebt tegen een beetje alcohol bij je ontbijt, maar meestal niet mijn keuze.

Wij hadden nog stroopkoeken liggen dus die zijn eroverheen verkruimeld, maar dit is ook lekker met speculaasjes of een ander soort koekjes.

Wafels met blauwe bessen en advocaat | simoneskitchen.nl

Wafels met blauwe bessen en advocaat

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 35 minuten

Ingrediënten

Voor de wafels:

  • 225 gr bloem
  • 35 gr maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 375 ml karnemelk
  • 60 ml plantaardige olie
  • 2 eieren gesplitst

Topping:

  • Blauwe bessen
  • advocaat
  • slagroom
  • suiker voor de slagroom
  • Koekjes naar keuze

Voor de wafels:

  • Doe de bloem, bakpoeder, zoet en maizena bij elkaar in een kom en mix even goed.
  • Doe karnemelk,  olie en de eidooiers erbij en klop het geheel tot het glad is.
  • Van de eiwitten klop je stevig schuim en schep dit er luchtig doorheen.
  • Bak de wafels volgens de aanwijzingen van jouw wafel apparaat

Topping:

  • Voor de topping klop je de slagroom met de suiker stijf. Doe eerst een flinke klodder slagroom op de wafels, giet hier wat advocaat over, bestrooi met blauwe bessen en verkruimel de koekjes erover. Meteen opeten!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.