Dit makkelijke snackgerechtje van chorizo in rode wijn kost weinig tijd om te maken en is weer eens een heel andere manier om chorizo te eten!

Chorizo in rode wijn

Chorizo in rode wijn

Ik hou van chorizo. Die lekkere pittige Spaanse worst komt hier dan ook vaak op tafel. Ik verwerk het graag in een pasta gerecht zoals bijvoorbeeld in dit lekkere gerecht van pasta met chorizo of deze mac & cheese met chorizo. Ja ik stop het zelfs in oliebollen met chorizo! (dat zijn dan uiteraard hartige oliebollen en geen zoete!)

Het allerlekkerste vind ik chorizo als ik je het lekker krokant uitbakt. Er komt altijd enorm veel vet uit de chorizo en mijn rookmelder is al een paar keer afgegaan omdat het ook nogal walmt. Als je dan vergeet om de afzuigkap aan te zetten schrik je je wezenloos als dat alarm afgaat. Haha. Maar ik wilde eens iets heel anders maken en ging dus voor een chorizo in rode wijn.

Chorizo in rode wijn

Lekker makkelijk

Dit is echt een lekker snackje wat makkelijk op tafel te zetten is als je gasten krijgt. De wijn trekt in de worst en maakt dit een super fijn snackje. Ik vond het het lekkerste om het te serveren met wat lekker brood, anders is het behoorlijk heftig.

Maar wil je eens iets anders doen dan alleen een plakje chorizo serveren? Dan kan ik je dit gerechtje van chorizo in rode wijn van harte aanbevelen! Het kan ook prima als onderdeel van een tapas tafel.

Chorizo in rode wijn

Chorizo in rode wijn

Nog geen review
GangBijgerecht
KeukenHollandse keuken

Lekkere snack van Spaanse worst die ingekookt is in een stevige wijn. Ideaal om neer te zetten op een feestje, wanneer je visite krijgt of gewoon lekker voor de buis wilt hangen
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 pittige chorizo worst in stukken van ongeveer 1 cm gesneden
  • 1,5 dl rode wijn stevige
  • ½ tl kaneel
  • Lekker brood

  • Bak de stukken chorizo in een koekenpan met wat olie voor een minuut of twee en voeg dan de wijn toe
  • Strooi de kaneel erbij, roer even door en laat dan een minuut of tien inkoken op laag vuur
  • Draai het vuur uit en laat in de pan afkoelen, zodat de smaken nog wat beter intrekken
  • Serveer in een schaaltje met prikkers erbij en lekkere stukjes brood

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 174kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 8g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 4g | Cholesterol: 31mg | Natrium: 2mg | Kalium: 48mg | Vezels: 0.1g | Suiker: 0.2g | Vitamine A: 178IU | Vitamine C: 0.01mg | Calcium: 4mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.