Wortelmuffins

Makkelijke wortelmuffins

Komende week, om precies te zijn morgen, begin ik met 10 dagen sportvasten. Dat is georganiseerd door Urban Gym Almere en is onder begeleiding. Ik vind het wel spannend om eerlijk te zijn en ben heel benieuwd wat het gaat doen.

Ik zal jullie de komende 10 dagen regelmatig een update geven. Of hier of via instagram. In ieder geval zijn gerechten zoals deze wortelmuffins de komende tijd even off limits. Ik moet het dus even doen met naar de wortelmuffins staren op de foto.

Amandelmeel

De wortelmuffins maak je met amandelmeel, maar als je daar niet zo goed tegen kunt dan kun je er ook voor kiezen om ze te maken met chufameel. Ik vind beiden net zo lekker en wissel af als ik daar zin in heb. Een mix van de twee kun je natuurlijk ook gebruiken.

Carrotcake

Ergens in de verte doen deze wortelmuffins me wel een beetje denken aan de lekkerste (glutenvrije) carrotcake die ik ooit maakte. Maar dan in een handzaam formaat. Ideaal om mee te nemen voor onderweg of als snelle snack tussendoor.

Het recept is voor 6 exemplaren, maar je kunt het natuurlijk makkelijk vermenigvuldigen als je er meer wilt maken. Ik vries ze dan vaak per stuk in zodat ik altijd snel wat uit de vriezer kan halen.

Wortelmuffins

Wortelmuffins

5 van 1 stem
GangKoek en gebak

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 40 minuten
totaal 40 minuten

6 muffins

Ingrediënten


  • Verwarm de oven voor op 175˚C.
  • Doe amandelmeel, arrowroot, bakzout, zout, kaneel, kardemom, nootmuskaat en de suiker bij elkaar in een mengkom. Roer goed door.
  • Als de geraspte wortel erg vochtig is knijp dit dan even goed uit voor je het in een andere kom doet. Voeg hier de eieren, kokosmelk, kokosolie, citroensap en vanille aan toe en roer even goed door.
  • Voeg dit bij je meelmengsel en roer tot een geheel.
  • Verdeel over de muffinvormpjes en bak voor 25 minuten of tot gaar en goudbruin.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 284kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 6g | Vet: 23g | Verzadigd vet: 12g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Transvet: 1g | Cholesterol: 55mg | Natrium: 163mg | Kalium: 121mg | Vezels: 2g | Suiker: 10g | Vitamine A: 2586IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 56mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.