Deze snelle dumplings worden gevuld met een mix van garnaal en varkensvlees en zijn een heerlijke snelle versie om te maken als snack.

Snelle dumplings

Snelle dumplings

Altijd als ik bij Esmee op bezoek ben maken we allerlei lekkere, vaak Aziatische gerechtjes. In dit geval maakten we hele snelle dumplings. Snel Ă©n makkelijk. Dumplings die iedereen kan maken.

Natuurlijk is het een bonuspunt als je ze ook nog eens mooi kunt vouwen, maar zoals je ziet in de foto’s is dat niet noodzakelijk. Zolang ze maar goed dicht blijven zitten, is er niks aan de hand.

Snelle vulling

Voor de vulling van deze snelle dumplings gebruik je kant- en klare worst en dit combineer je met garnalen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik mijn twijfel had over deze surf en turf variatie maar ze waren echt heel erg lekker. Zo lekker dat ze die avond in no time verslonden werden.

Snelle dumplings

Maken van de dumplings

Voor het maken van de dumplings gebruik je kant- en klare vellen uit de toko. Terwijl de vellen ontdooien, maak je de vulling. Hiervoor haal je het vel van de worsten af en je doet het worstvlees samen met de gepelde garnalen, de chili peper, de bosuitjes, geraspte gember en de knoflook in de kom van de keukenmachine en je draait het tot een glad mengsel. Zout en peper heb je waarschijnlijk niet nodig, aangezien de worsten al gekruid zijn.

Vouwen van de dumplings

Voor het beste plakresultaat gebruik je een mengsel van water met een beetje maizena en hiermee maak je de randen van je dumpling een beetje nat zodat ze goed bij elkaar blijven zitten. Het is leuk om te oefenen met mooie vormpjes maken, maar de smaak blijft natuurlijk hetzelfde. Zorg wel dat je niet al te dikke randen maakt want dat heeft wel effect op de smaak.

Je frituurt de dumplings vervolgens in de olie en je eet ze het liefst meteen op. Ik vind het heerlijk met eenvoudig wat sweet chilisaus maar je kunt elke saus gebruiken die je maar lekker vindt.

Ben je nou op zoek naar dumplings die iets meer tijd en moeite kosten voor in de soep? Check dan vooral het recept voor de shiitake dumplings.

Snelle dumplings
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Snelle dumplings

Echt heel exacte aantallen zijn hier niet vermeld omdat je er eigenlijk redelijk naar eigen inzicht mee aan de gang kunt. Beetje van dit en een beetje van dat. Omdat de worsten al gekruid zijn hoef je er verder weinig peper en zout aan toe te voegen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 30 dumplings

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 2 verse varkensworsten
  • 100 gr rauwe tijgergarnalen schoongemaakt en gepeld
  • 1 chili peper
  • 2 bosuitjes
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 30 stuks dumplingvellen toko
  • water met een beetje maizena gemengd
  • olie om in te frituren

Instructies

  • Haal de worsten uit hun velletje, snij de garnalen klein en snij de chili, bosui, gember en knoflook ook klein. meng alles goed door elkaar en maak een apart kommetje met wat water en maizena erdoorheen gemengd.
  • Leg een dumpling velletje klaar en doe daar ongeveer een theelepel vulling op. Je merkt snel genoeg wat teveel is want dan krijg je hem niet meer goed dichtgevouwen. Doe de vulling erop en maak de randen nat met je maizena-water mengsel en vouw hem creatief dicht.
  • Zodra je alles hebt gevouwen verhit je de olie en bakt ze goudbruin.
  • Serveer met sweet chili saus
Gang: Bijgerecht, snacks
Keuken: Aziatische keuken
Trefwoord: garnalen

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 24kcal, Koolhydraten: 1g, Eiwit: 1g, Vet: 2g, Verzadigd vet: 1g, Meervoudigd onverzadigd vet: 0.2g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g, Transvet: 0.01g, Cholesterol: 8mg, Natrium: 61mg, Kalium: 26mg, Vezels: 0.1g, Suiker: 0.1g, Vitamine A: 33IU, Vitamine C: 2mg, Calcium: 4mg, Ijzer: 0.1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!