Simone's Kitchen

Snelle dumplings

Snelle dumplings

Grijze haren kan ik ervan krijgen… Ellende met je website, ellende met dingen die je nou net niet helemaal begrijpt en ellende met dingen die je gewoon ook liever niet wilt begrijpen.. 😉 Ik durf te wedden dat we het allemaal wel eens hebben meegemaakt; je site loopt als een trein, alles gaat volgens planning en ineens – hop – ben je uit de lucht. Om onverklaarbare en frustrerende redenen. Soms heb je niet genoeg bandbreedte, kan de server van je host het niet aan of heb je zelf ergens een fout in je site zitten die onbedoeld problemen veroorzaakt. Er zijn zoveel redenen waarom iets mis kan lopen dat het ondoenlijk is om die altijd voor te zijn.

Mijn host is niet slecht dus ik kan hen wel de schuld geven maar dat is niet helemaal eerlijk. Maar het gevolg is wel dat ik het risico ga spreiden; meerdere hosts dus om mijn sites onder te brengen. Dat betekent in ieder geval dat niet alles uit de lucht valt als één site problemen veroorzaakt. En dat is best allemaal even werk.

Het voordeel is dan weer dat we voor To be a blogger meteen weer leuk materiaal hebben want hoe stap je over naar een andere hosting provider? Wat moet je doen en wie moet je kiezen? 😉 To be a blogger zelf moet ook omgezet worden dus kan zijn dat we een dagje uit de lucht zijn maar de bedoeling is om voor onze officiele live datum van 1 januari in ieder geval over te zijn. En te werken. En niet uit de lucht te vallen.

En omdat de inwendige mens natuurlijk ook versterkt moet worden heb ik hier een heerlijk snack gerechtje dat Esmee en ik alweer een tijdje geleden maakten. Toen hadden we nog tijd om samen te koken in plaats van samen website plannen te bekokstoven… 🙂

Snelle dumplings
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Snelle dumplings

Echt heel exacte aantallen zijn hier niet vermeld omdat je er eigenlijk redelijk naar eigen inzicht mee aan de gang kunt. Beetje van dit en een beetje van dat. Omdat de worsten al gekruid zijn hoef je er verder weinig peper en zout aan toe te voegen
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 25 min
Porties: 30 dumplings

Ingrediënten

  • 2 verse varkensworsten
  • paar rauwe tijgergarnalen schoongemaakt en gepeld
  • 1 chili peper
  • 2 bosuitjes
  • gember
  • knoflook
  • dumplingvelletjes toko
  • water met een beetje maizena gemengd
  • zonnebloemolie om in te frituren

Instructies

  • Haal de worsten uit hun velletje, snij de garnalen klein en snij de chili, bosui, gember en knoflook ook klein. meng alles goed door elkaar en maak een apart kommetje met wat water en maizena erdoorheen gemengd.
  • Leg een dumpling velletje klaar en doe daar ongeveer een theelepel vulling op. Je merkt snel genoeg wat teveel is want dan krijg je hem niet meer goed dichtgevouwen. Doe de vulling erop en maak de randen nat met je maizena-water mengsel en vouw hem creatief dicht.
  • Zodra je alles hebt gevouwen verhit je de olie en bakt ze goudbruin.
  • Serveer met sweet chili saus

 

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Avatar

    Maar ook leuk, en samen koken doen we gewoon ook weer eens.. Heb overigens nu wel trek in die dumplings…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!