Simone's Kitchen

Snelle dumplings met garnaal en varkensvlees

Snelle dumplings

Snelle dumplings

Altijd als ik bij Esmee op bezoek ben maken we allerlei lekkere, vaak Aziatische gerechtjes. In dit geval maakten we hele snelle en makkelijke dumplings. Dumplings die iedereen kan maken.

Natuurlijk is het een bonuspunt als je ze ook nog eens mooi kunt vouwen, maar zoals je ziet in de foto’s is dat niet noodzakelijk. Zolang ze maar goed dicht blijven zitten, is er niks aan de hand.

Snelle vulling

Voor de vulling van deze snelle dumplings gebruik je kant- en klare worst en dit combineer je met garnalen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik mijn twijfel had over deze surf en turf variatie maar ze waren echt heel erg lekker. Zo lekker dat ze die avond in no time verslonden werden.

Voor het maken van de dumplingvellen gebruik je kant- en klare vellen uit de toko. De vulling maak je door de worst (even vel verwijderen) te mixen met de garnalen en de kruiden.

Voor het beste plakresultaat gebruik je een mengsel van water met een beetje maizena en hiermee maak je de randen van je dumpling een beetje nat zodat ze goed bij elkaar blijven zitten.

Je frituurt de dumplings vervolgens in de zonnebloemolie en je eet ze het liefst meteen op. Ik vind het heerlijk met eenvoudig wat sweet chilisaus maar je kunt elke saus gebruiken die je maar lekker vindt.

Ben je nou op zoek naar dumplings die iets meer tijd en moeite kosten voor in de soep? Check dan vooral het recept voor de shiitake dumplings.

Snelle dumplings
Print recept Pin recept
No ratings yet

Snelle dumplings

Echt heel exacte aantallen zijn hier niet vermeld omdat je er eigenlijk redelijk naar eigen inzicht mee aan de gang kunt. Beetje van dit en een beetje van dat. Omdat de worsten al gekruid zijn hoef je er verder weinig peper en zout aan toe te voegen
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 25 min
Porties: 30 dumplings

Ingrediënten

  • 2 verse varkensworsten
  • paar rauwe tijgergarnalen schoongemaakt en gepeld
  • 1 chili peper
  • 2 bosuitjes
  • gember
  • knoflook
  • dumplingvelletjes toko
  • water met een beetje maizena gemengd
  • zonnebloemolie om in te frituren

Instructies

  • Haal de worsten uit hun velletje, snij de garnalen klein en snij de chili, bosui, gember en knoflook ook klein. meng alles goed door elkaar en maak een apart kommetje met wat water en maizena erdoorheen gemengd.
  • Leg een dumpling velletje klaar en doe daar ongeveer een theelepel vulling op. Je merkt snel genoeg wat teveel is want dan krijg je hem niet meer goed dichtgevouwen. Doe de vulling erop en maak de randen nat met je maizena-water mengsel en vouw hem creatief dicht.
  • Zodra je alles hebt gevouwen verhit je de olie en bakt ze goudbruin.
  • Serveer met sweet chili saus

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Maar ook leuk, en samen koken doen we gewoon ook weer eens.. Heb overigens nu wel trek in die dumplings…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.