Simone's Kitchen

Een ongeluk zit in een klein hoekje…

Wat het hoogtepunt van de reis had moeten worden werd uiteindelijk het absolute dieptepunt; een hondenslede tocht met Alaskan Husky Tours.

20151207-MH2A6730

De dag begon goed. We hadden er allemaal reuze zin in; een fijne tocht door de sneeuw met ons eigen team van Husky’s. Om een uur of kwart voor tien vertrokken we (geloof ik, ben de tijden een beetje kwijt) naar de locatie van de tours, ongeveer 45 minuten rijden vanaf Røros. De honden waren al net zo opgewonden als wij en het aanlijnen van de honden en de uitleg over hoe we een en ander moesten besturen leek allemaal straight forward en duidelijk.

20151207-MH2A6698

Lianne en ik zouden samen een team vormen. Lianne aan het stuur en ik zat in de slee zodat ik leuk kon filmen en foto’s maken van de honden in actie. En het was prachtig. Al waren onze honden wat aan de langzame kant en stonken ze af en toe behoorlijk. Blijkbaar is het standaard zo dat honden meteen gaan poepen als ze gaan rennen! Nou dat was te merken!

20151207-MH2A6706

Maar we genoten ervan en bij onze pauze, halverwege, besloten we dat Lianne aan het stuur zou blijven en ik zou blijven zitten. Niet wetende dat het een paar meter verderop zou eindigen in een drama.

Al vrij snel na de pauze kwamen we bij een flinke afdalende heuvel. Dus we gingen hard. Voor ons lag iemand ineens met slee en al op haar zij, met als gevolg dat Lianne ging remmen. Met volle vaart op iemand inrijden met een hondenslee is tenslotte ook niet zo fijn.

Remmen en bochten maken gaan echter niet samen bij een hondenslee en laat er nou een enorme boom staan aan de linkerkant van het pad? Vast zittende in de slee kwam de boom met een noodgang recht op me af en een paar tellen later lag ik op de grond te creperen van de pijn.

Onderweg naar het ziekenhuis
Onderweg naar het ziekenhuis

En er zijn van die dingen die je gewoon meteen weet. Zo wist ik ook dat er iets gebroken was. Ik was eerst bang dat het beide voeten waren maar de tenen van mijn linkervoet kon ik vrij snel weer bewegen. En dat was maar goed ook want we waren tenslotte in the middle of nowhere. De mannen van de husky tours hebben me overeind gehesen en vervolgens moest ik hoppend op mijn linkerbeen ( zwaar gekneusd ook overigens en ook met een kleine breuk) naar de auto die in allerijl was gehaald. Eindelijk met veel pijn en moeite in de auto gehesen raken we met de auto vast in de sneeuw. Al met al duurde het vier uur voor ik eindelijk in het kleine ziekenhuis van Tynset was aangekomen. Vier uur van redelijk ondraagbare pijn.

Eindelijk in het ziekenhuis
Eindelijk in het ziekenhuis

Ik zal jullie alle details besparen van de X-rays en de CT scans en het gedoe voor er een vliegtuig naar huis was, maar ik ben er nu. In het AMC. Mijn enkel is – kort gezegd – volledig naar de klote. De talus is dwars doormidden waardoor de bloedtoevoer is gestopt en het bot nu – 99% zeker – is afgestorven. De planning is dat het aan elkaar wordt gezet met schroeven en dan is het afwachten of het bot goed blijft of langzaam afbrokkelt. Als dat gebeurt volgt fase 2 waarin er een soort oplossing wordt gemaakt waarbij het enkelbot wordt nagebouwd en ingebracht. Echt veel rare dingen kun je dan niet meer doen maar je kunt in ieder geval nog lopen.

Onderweg naar huis met het vliegtuig
Onderweg naar huis met het vliegtuig

Hoe het allemaal verder moet de komende periode daar heb ik nog absoluut geen kijk op. De eerste drie maanden mag er geen gewicht op het gewricht komen, dus nou ja, reken maar uit hoe lang het allemaal gaat duren. Ik ga er gewoon proberen het beste van te maken en misschien dat ik een soort dagboek bij ga houden op Fruits&Veggies. Of ik nog veel kan koken binnenkort…? Allemaal dingen die ik eigenlijk nog niet weet.

Dus allemaal duimen dat het goed komt!

IMG_1036

Het vervolg op dit “avontuur” kun je lezen in de categorie persoonlijk.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

67 comments

 1. Jeeetje, ik schrik er echt van. Wat een naar ongeluk en wat een pijnlijke dagen moet jij achter de rug hebben. En dan heb je ook nog zo’n lange weg voor de boeg. Ik hoop echt dat de boel snel heelt en dat je snel weer een beetje de oude bent. Ik duim voor een goed herstel! 

 2. Nee!! Super veel beterschap. Dacht in eerste instantie toen ik het ging lezen, valt vast mee. Maar dit is echt heftig! Dat je bot al is afgestorven…. Hopelijk is er nog een wondertje en blijf je ondanks alles toch lekker mobiel. Het had zoiets moois moeten worden! Succes met alle strubbelingen en veel beterschap! 

 3. Dapper dat je er al over schrijft! Het klinkt echt heel dramatisch maar ze kunnen zoveel tegenwoordig! knap hoe positief je bent, probeer dat vol te houden (niet makkelijk)!! Komt een tijd dat dit allemaal achter je ligt! vorig jaar iets vergelijkbaars meegemaakt met mn vader (verbrijselde heup & arm) maar het komt goed!! 

 4. Oh, wat een naar einde van je trip. Wens je heel veel beterschap toe en hopelijk ben je snel weer een beetje mobiel.

 5. Jeetje… ben er n beetje stil van. Heftig… heel veel sterkte en beterschap gewenst!!!

 6. Goh Simone, klinkt toch wel allemaal vrij serieus dit. Hoop dat het allemaal meevalt en hopen voor het beste!!! Probeer in ieder geval positief te blijven. Ik wens je toch een spoedig herstel toe en het allebeste! 

 7. Jeetje, wat onwijs heftig zeg! Ik schrok ervan toenik het voor het eerst zag en nu ook nog het hele verhaal erbij.. Pff! Onwijs veel sterkte en beterschap gewenst! 

 8. Echt schrikken hoor Simone. Ik leef met je mee en hoop dat je snel herstelt. In ieder geval veel sterkte!

 9. Jeetje Simone… Ook al hadden we van de week nog best wel wat gein op Twitter over wat er was gebeurd, toch komt het wel hard aan hoor. Een afgestorven stuk bot, dat is niet mis… Gelukkig heb je verder nog wel doorbloedingen gehad in je huid, waardoor je voet er in ieder geval aan kan blijven, maar ik hoop van harte dat je binnenkort weer een beetje positiever nieuws hebt en dat de behandeling aanslaat. En weet je, positief denken is heel knap en nodig, maar vergeet ook af en toe niet flink te huilen. Dat lucht op. Echt. Sterkte lieve Simone en als ik iets voor je kan doen? Je weet me te vinden!

 10. Jeetje meissie, je had het al verteld, maar ik wist niet dat het zo erg was. 
  Ik kan alleen maar voor je duimen, hopen dat het allemaal goed gaat komen, en jou, maar ook manlief heel veel sterkte wensen de komende tijd. ??

 11. Oh jeetje wat een heftig ongeluk! En wat ontzettend klote dat het zo lang gaat duren.. Ik hoop in ieder geval op een goed herstel en dat je snel weer op de been bent. Beterschap!!!

 12. Lieve Simone,

  Wat een vreselijke pechh heb je gehad en wat zul je een pijn gehad hebben. Hopelijk is dat nu allemaal beter en komt alles weer helemaal goed!
  Ik wens je een volledig herstel en heel veel sterkte.
  groetjes, Caroline

 13. Lieve Simoon,

  Wat een shit situatie he.. Man man, zo leuk begonnen en dan op deze manier eindigen. Het wordt een pittige tijd, maar met je positiviteit en optimisme weet ik zeker dat het goed gaat komen. Je hebt een enorme groep vrienden die dag en nacht voor je klaarstaan en natuurlijk die lieve Tom. En ik ben er ook voor je, met taart en koffie en met mijn extreme aanleg voor composities kan ik vast een paar foto’s voor je schieten ;-).
  Dikke knuffel, volhouden kanjer!

 14. Jeetje Simone, wat verschrikkelijk heftig en naar!! Ook een vreselijk einde van zo’n mooie trip. Ik duim voor je dat je herstel spoedig gaat verlopen. Het van je af schrijven kan je misschien gaan helpen bij het verwerken van alles, maar kan me ook goed voorstellen dat je totaal geen zin /energie hebt om erover te schrijven. Ook al kennen we elkaar niet (zo goed), dikke knuffel en mocht je hulp nodig hebben/willen.. Geef gerust een gil! Liefs, Floortje

 15. My god Simone, wat een dráma! Vreselijk om zo’n prachtig avontuur op deze manier af te moeten sluiten. Ik hoop niet dat Lianne er een trauma aan heeft overgehouden of zich al te schuldig voelt…Ik zou er toch redelijk kapot van zijn.

  Ik hoop dat de operatie goed gaat en er uitzicht komt op volledig herstel. Heel veel sterkte de komende tijd ?

 16. Oh Simone, wat erg! Ik wens je echt ongelooflijk veel beterschap en veel moed om de “imobiele” dagen te overleven… Dikke knuffels vanuit België. xxx

 17. Jeetje mina Simone, wat een verhaal! Wat moet jij een pijn hebben gehad, en nog!! voor wat het waard is, heel veel beterschap en heel voorspoedig herstel gewenst! ?

 18. Ooh nee! Ik heb het ook gevolgd op facebook, maar klinkt echt als een nachtmerrie zo opeens! Ik hoop echt dat het uiteindelijk weer allemaal ok is – en dat je kan blijven doen waar je zo goed in bent en blij van wordt! Zet ‘m op meid! Alle sterkte!

 19. Jeetje, Simone wat erg! Heel veel sterkte en beterschap. Ik hoop dat het snel weer een beetje de goede kant op gaat!

 20. Bah! Je mag nog blij zijn dat er zo snel een auto bij jullie kon komen zeg. Zo’n uitgestrekt land kent vele plaatsen waar je niet zo maar een twee drie opgehaald kan worden. Sterkte!! Gelukkig kan de dude ook een beetje koken 😉 

 21. O jee, een ongeluk zit inderdaad in een klein hoekje. Wat een pech (verhaal). Ik duim mee dat de operatie goed verloopt en het bot het gaat houden.  Ik wens je een voorspoedig herstel en heel, heel, heel veel beterschap. Groetjes Andréa

 22. Nou, dat klinkt allemaal niet te best. Ik schrik er even van. Duimen dat het minst slechte scenario werkelijkheid wordt dan. Ik wens je alvast veel beterschap!

 23. Jemig Simone, toen ik afgelopen week je berichtje op twitter las dacht ik: jee wat erg.  Nu ik je verhaal lees denk ik: woww dit is zó heftig. Normaal zeg ik altijd tegen mensen: als ik iets voor je kan beteken, laat het me weten. Helaas kan ik niet zoveel voor jou betekenen denk ik. Het enige wat ik kan doen is jou ( en ook Tom) heel veel sterkte wensen en duimen dat alles weer goed gaat komen .  Lieve groetjes en toi toi toi ?

 24. Wat een domme pech en wat een ontzettend vervelende situatie! Heel erg veel succes de komende tijd!

  Ik duim voor je.

 25. Poeh, Simone, wat een heftig verhaal zeg. Ik ken je niet persoonlijk maar ik wens je ontzettend veel sterkte en beterschap!

  groetjes

  Esther

 26. Wat een tegenslag! Heel veel sterkte en een ontzettend snel herstel gewenst Simone! 🙂

 27. Hé Sim, even heel erg geschrokken…..Ik kan het niet zo heel goed beoordelen wat je letsels precies zijn maar ik denk echt wel dat je in het AMC in een prima ziekenhuis bent. Dat klinkt misschien een beetje duffig maar geloof maar dat daar een héél groot verschil in kan zijn. Dat er nog operaties zullen volgen en een lange revalidatie zal volgen denk/vrees ik ook….Maar je hebt ook een ingebakken optimisme, én de onvoorwaardelijke steun van Tom en super veel mensen die met je meeleven en je ook steunen! Dat doen wij ook, vanuit België. Heel veel knuffels en kussen en kop op!!! Sandra en Alain

 28. Tjonge Simone, ik volg je blog al een poosje, maar dit is echt verschrikkelijk zeg. Wat een afschuwelijk ongeluk!  Ik hoop en bid dat het goed mag komen met je voet. Lieve help, wat een toestand. 

  Tieneke

 29. Allemachtig wat een ellende. Heel veel sterkte en beterschap!

 30. Dat je er nu al over geblogt hebt. Zo ken ik je kanjer. Het is nu even volkomen k*t, maar alles gaat voorbij. Als je thuis bent en zin hebt om te kletsen kom ik bij je langs hoor. Ik heb vandaag voor het eerst in 10 mnd 2 km pijnloos gefietst door mn knieblessure. Je geduld gaat heeeel erg op de proef worden gesteld. Blijven duimen voor je (snelle) herstel. Liefs!

 31. pff, heftig. Veel beterschap! Hoop dat je geen pijn hebt en je herstel goed verloopt. Ik lees met veel plezier je blog, we hebben nu de tijd om al je recepten van de afgelopen jaren te gaan koken.. 
  Liefs

 32. Wat vreselijk! Ik wens je heel veel sterkte en beterschap toe! Je weet nooit wat het leven voor je in petto heeft. Denk aan je gezondheid en hopelijk zul je er gauw van opknappen!

 33. Ik wens je heel veel sterkte en een voorspoedig herstel.

 34. Oh nee…wat een verhaal! 
  En dan die ellende dat je met al die pijn geen kant op kunt. Wat afschuwelijk zeg. 
  Heel veel sterkte!

 35. Jeetje, heftig zeg. Heel veel sterkte de komende tijd. Ik ga duimen voor je

 36. Jé, wat een toestand ik hoop dat alles in orde komt, sterkte groetjes Carla 

 37. A gatsie, wat een gruwel.
  Heel veel sterkte.

 38. Hey Simone, wat shit dit. Excuse my French
  Veel sterkte, laat je verwennen en spannend hoe helemaal gaat lopen.

  Toitoitoi!

  Gr Chantal

 39. Heel veel beterschap en sterkte met alles Simone! 
  Lieve groetjes

 40. Wat een heftig verhaal! En dan te bedenken dat het nog erger had kunnen aflopen! Heel veel sterkte de komende tijd!

 41. Jeetje Simone, al het een en ander meegekregen op Twitter maar dat het zó heftig was… Ik wens je heel veel sterkte toe en ga keihard voor je duimen dat je goed herstelt. Liefs!

 42. Jeetje Simone wat vreselijk voor je! Wat een pijn moet je gehad hebben/nog hebben. We hopen dat het snel weer beter met je gaat. Heel veel sterkte! 

 43. Jeetje Simone, veel sterkte en succes in de komende periode. 
  Ik hoop voor je dat je weer (snel) ‘op de been’ bent (no pun intended).

   

 44. Hoi Simone, wat heftig zeg. En wat een onzekerheden allemaal. Je schrijft er heel helder over en ik hoop dat die helderheid en stoerheid, samen met veel optimisme en steun van je omgeving jou er weer helemaal bovenop gaan helpen. En uiteraard dan nu ook de nodige dude food! Sterkte en goed herstel gewenst.

 45. Tjee wat erg. Heel veel sterkte en ook geduld….
  Hoop dat we op de hoogte blijven, fijn dat je het al geblogd  hebt!
  Kunnen we je ergens mee verblijden? 

 46. Oh zeg, wat schrikken. Ik hoop dat het alweer een beetje beter gaat. Veel sterkte!

 47. Pff jezus Simone, wat een hel! Ik had het nieuws al ergens via twitter vernomen maar nu ik het hele verhaal lees.. ik hoop dat het allemaal nog enigszins goed komt en dat je straks weer gewoon kunt lopen. Het zal wel saai worden de komende tijd, hopelijk heb je genoeg lieve en leuke mensen om je heen die je er weer bovenop helpen! Veel sterkte!!

 48. Wat ontzettend naar voor je. Ik wens je heel veel sterkte en beterschap!!

 49. Jemig Simone, wát een verhaal en wát een drama! 
  Hopelijk kun je het straks verwerken (bloggen zal daar vast een beetje bij helpen), en ga je zo goed als mogelijk herstellen.

  Take care! <3

 50. Wat heftig zeg…… veel sterkte en beterschap!

 51. Wat een ellende Simone! Ik zit je verhaal met verbijstering te lezen. Niet te geloven dat zo’n mooi avontuur in een oogwenk kan veranderen in een drama. Ik wens je heel veel sterkte, beterschap en een succesvol en spoedig herstel toe! Ga voor je duimen. Gr, Annemiek

 52. O nee! Wat heftig zeg! Heel veel sterkte en hopelijk op naar een goed herstel! 

 53. Wat een akelig ongeluk. Veel sterkte en ik hoop voor je dat het goed gaat komen met je enkel.

 54. Pfffft, Simone, wat naar! Denk nu maar even niet aan koken en bloggen, je gezondheid komt op de eerste plaats. Ik duim voor een spoedig herstel! xx

 55. Nou dat is wel heftig ! heel veel sterkte en beterschap , hoop dat alles goed komt voor jouw enkel .

 56. Jeetje wat heftig en wat ontzettend balen!

  Maar ook wat een ontzettend respect dat je er gewoon nog een leuke blog van weet te maken! moest even schakelen tussen de leuke hilarische toon van je en de ernst van de situatie.
  Beterschap! ik hoop dat herstel voorspoedig gaat en dat je stiekem toch wat meer kunt dan niks en duimen draaien….

 57. Heftig verhaal zeg, wens je veel beterschap de aankomende tijd.

 58. Jeetje wat heftig! Heel veel sterkte en beterschap Simone

 59. Heel veel succes met je herstel, wat balen zeg :(:(

 60. Oh jee, Simone! Wat kl%%^&&te voor je! Veel sterkte en een goed herstel toegewenst. Hopelijk is het eten in het ziekenhuis goed 😉

 61. Och, Simone. Wat een naar ongeval. Ik wens je veel beterschap!

 62. Jeetje.. ik weet niet wat ik lees. Echt verschrikkelijk!! Het enige wat ik kan zeggen is ontzettend veel beterschap en hopen dat het allemaal toch nog goed komt. De rest is allemaal bijzaak je gezondheid is echt het allerbelangrijkste.  Zal aan je denken. Sterkte.. ??

 63. Wat super vervelend voor je zeg! Ik had wel vernomen dat er iets met je enkel aan de hand was, maar niet dat het zo ernstig was. 

  Heel veel sterkte! 

 64. Ik hoorde het van de week van een paar collega bloggers. Wat heftig zeg!  Veel sterkte!

 65. Pingback: When life gives you lemons, make lemonade | Simone's Kitchen

 66. Pingback: Is het echt alweer twee jaar geleden?? | Simone's Kitchen

 67. Pingback: Wanneer ben je eigenlijk (te) oud? | Simone's Kitchen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.