Simone's Kitchen

Digitale fotografie Food


Vroeger, heel heel lang geleden, droomde ik ervan om een beroemd schrijfster te worden… Zo eentje die spannende boeken schreef. Boeken over enge verhalen, want dat vond ik leuk… Ergens op zolder, verstopt in een doos, ligt ie nog.. Mijn allereerste boek; “Ineke en Simone in de Jungle” Haha… Ach ik was acht jaar oud en die paar kladjes papier voelden toch wel als een hele opgave en voor mijn gevoel was het gewoon echt een boek…

En eigenlijk is het dus best wel raar dat ie er dan ineens nu is; mijn eigen boek. Een boek over foodfotografie, wat anders. Die dromen over spannende boeken met enge monsters zijn er allang niet meer, maar toen uitgeverij Pearson me benaderde en vroeg of ik een boek over foodfotografie wilde schrijven, ja toen kon ik natuurlijk niet anders als ja zeggen. En het is inmiddels bijna zover; nog een paar weekjes geduld en dan ligt ie ook echt in de winkels. Raar idee hoor, dat wel!

En ik hoop dat het in de smaak valt natuurlijk! Het boek is vanaf 15 augustus (vandaag dus) o.a. bij bol.com te koop met 20% korting. Die korting is alleen geldig als je hem nu bestelt in de voorverkoop. De actie loopt tot 6 september dus als je jezelf wat geld wilt besparen; koop hem dan in deze periode zou ik zeggen.

Leer met eenvoudige tips je fotografie te verbeteren

En als je het boek hebt schroom dan niet om me te laten weten wat je ervan vindt. Mis je iets? Laat het me dan ook weten want wellicht kan ik er een extra artikel op mijn blog aan wijden. Dat is toch het fijne van de digitale media! Het werkt zo lekker samen! Het boek is in principe bedoeld voor beginners en is met name gericht op foodbloggers en mensen die er graag meer over willen weten.

Digitale Fotografie Food vanaf vandaag te bestellen bij bol.com voor 20,99 en nu dus tijdelijk voor 16,79….

(en zegt het voort; als je iemand kent die een dergelijk boek leuk zou vinden.. 😉 want stiekem ben ik natuurlijk als de dood dat niemand hem koopt… Brrrrr… best eng hoor! O en er komt ook een e-book versie overigens!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

49 comments

 1. Avatar

  Gefeliciteerd. Met jouw expertise in foodfotografie, ben jij ook wel de aangewezen persoon!
  Ik ga hm zeker kopen, hoor.

 2. Avatar

  Spannend Simone. Ik weet zeker dat het een ontzettend mooi en handig boek gaat worden. Als het straks online staat ga ik hem zeker alvast bestellen. Kadotje voor mezelf 🙂

 3. Avatar

  Had helemaal gemist dat je met een boek bezig was! Wat leuk zeg. Die kan ik wel gebruiken. 😉

 4. Avatar

  Gefeliciteerd!

  Ik vind het een ontzettend leuk onderwerp en je foto’s zijn prachtig!

 5. Avatar

  Ik ga um vandaag nog bestellen!

 6. Avatar

  Wow! Wat goed zeg. Gefeliciteerd!!

  Groetjes, Ellen

 7. Avatar

  Jaaa nu echt. Gefeliciteerd, ik ga hem direct bestellen 😉

 8. Avatar

  Gefeliciteerd! Ik ga hem ook zeker bestellen 🙂 kijk er alvast naar uit.

 9. Avatar

  Gefeliciteerd! Ga hem bestellen!
  Heb ook een linkje op m’n FB pagina gezet!

 10. Avatar

  Cool, deze ga ik voor m’n verjaardag vragen!
  (psst: als je hem nu besteld = bestelt en wat je ervan vind = vindt). Ben superbenieuwd naar je boek!

 11. Avatar

  Gefeliciteerd Simone! Ik ga kijken of ik vanuit midden-amerika kan bestellen met de korting en anders doe ik het na mijn vakantie.
  Geniet van je minutes of fame, je hebt het verdient!

 12. Avatar

  He Sim,
  Proficiat met je eigen (eerste) boek!! Fantastisch hoor…Ik ga hem zo snel mogelijk bestellen; tenminste als de bol site meewil!
  Ook voor niet food photographers een boek dat je moet hebben lijkt me – met al jouw kennis…

 13. Avatar

  Ik wacht nog even op Bol, maar ik hoop hem maandag te bestellen. ben erg benieuwd!

 14. Avatar

  Wow, wat ziet het er mooi uit! Ik ga hem ook gelijk bestellen. Zo handig om eindelijk eens een boek te hebben waar dingen begrijpelijk in staan voor een beginner.

 15. Avatar

  Foodfotografie is voor mij de lastigste kant van het foodbloggen. Maar ik krijg er wel steeds meer plezier in. Met goede aanwijzingen zal het vast ook beter lukken, dus ik laat deze kans niet voorbij gaan.

  Wellicht kom ik later ook nog eens een cursus bij je volgen! Dat zit namelijk al langer in de planning 🙂

 16. Avatar

  Wij maken altijd foto’s bij zoveel mogelijk zon/daglicht in de keuken op onze zelfgebouwde bar..

  Maar dit is misschien wel een heel tof hulpstuk! Wij gaan NU bestellen!

 17. Pingback: Food fotografie - het boek - MiCook

 18. Avatar

  Dit ziet er een heel interessant boek uit. Ik zou het me eigenlijk moeten aanschaffen (en ik denk ook van dit te doen :)). Mijn foto’s op mijn blog zijn echt niet goed. Ik neem ze met mijn iPhone of een gewoon fototoestel. Ik kan ook niet werken met bewerkprogramma’s zoals Photoshop. Ik gebruik gewoon standaardprogromma zoals instagram 🙂 … Ik denk dat ik nog veel te leren heb.
  Hoe heb jij het aangepakt in het begin met je foto’s? Of was jij al van opleiding fotografe 😉 ?
  Wat ik ook moeilijk vind is zorgen dat mijn eten niet koud wordt vooraleer ik een foto neem want meestal zet in recepten van mijn avondmaal op mijn blog 🙂 dus ik mag eigenlijk niet veel tijd verliezen en het moet smakelijk blijven…
  Gr. Julie

  • Simone van den Berg

   Nou ik fotografeer wel al vanaf mijn 8e ongeveer. Mijn vader had een donkere kamer dus ik vond het geweldig om mee te kijken. Maar ik ben met food fotografie ook niet meteen geweldig goed begonnen hoor.. 😉 Ik gebruik in de workshops altijd nog mijn allereerste “foodfoto” Dramatisch onderbelicht geval van Engelse drop.. Lachwekkend natuurlijk. In de fotografie opleiding (die ik wel heb gedaan) wordt er eigenlijk niks geleerd over foodfotografie dus dat is vooral heel veel doen. Kijken naar hoe anderen het hebben gedaan qua licht en proberen daar dan weer van te leren. En ik leer ook nog steeds hoor. Dat houdt ook niet op denk ik. Ik ga zelf ook nog regelmatig naar workshops van collega’s in het buitenland. Voor inspiratie en nou ja voor een groot gedeelte ook voor de gezelligheid.. 😉 Mijn grootste struikelblok is de styling.. Die foto, dat lukt wel, maar het mooi neerleggen is soms echt nog steeds moeilijk! Geduld is een schone zaak..
   En ja in de avond even snel een foto maken van je avondeten is lastig. Dus ik zet alles al klaar (in de set) en als ik het eten klaar heb, hop op het bord, foto maken en eten maar!

 19. Avatar

  Beste Simone, Samen met m’n dochter het boek bij Bol.com in de voorverkoop besteld, het boek hadden we al in het verlanglijstje bij Bol.com gezet. Bij de aanschaf van onze nieuwe camera’s en nieuwe hobby van m’n dochter, kregen we via de Fotozaak van Ringfoto het blad Ringflash, Jaargang 5, Nummer 1, Zomer 2013 in handen. Op pagina 12 stond je/de column: Simone van den Berg, Foodfotografie is Hot, en m’n dochter is gek op het fotograferen van eten, dus dat kwam mooi uit. Alleen even wachten tot 10 september, we zijn benieuwd, dan kunnen we aan de slag.

 20. Avatar

  Hey Simonne

  Hoe bedoel je dat je alles klaar zet? Je bord en tafelschikking enzo? En dan daarna eet je het op?
  Misschien geen slechte tip om eerst een mooi decor op voorhand klaar te zetten en dan alles op het bord leggen (ik wil er ook altijd teveel op doen). Ga eens een extra bordje maken voor puur de foto denk ik.
  Gr. Julie

  • Simone van den Berg

   Ik zet de tafelschikking zoals ik die op de foto wil hebben al klaar. Dan zet ik mijn camera op statief, stel de belichting al in enzo. Ik gebruik daar dan een ‘stand-in’ bordje voor in een beetje de kleur waarvan ik denk dat de uiteindelijke foto ook is. Dus bijvoorbeeld als ik een salade op de foto zet met tomaatjes dan leg ik iets groen op een bord met wat roods, en stel daar de belichting op in. Op het moment dat mijn eten dan klaar is hoef ik in principe alleen het bord te verwijderen, echte bordje neer te zetten, even scherpstellen, belichting nog even controleren en foto maken. Dat kost letterlijk een paar seconde tijd. Probeer het maar eens!

 21. Avatar

  Lijkt me een fijn boek. Tijdens jullie workshop al veel geleerd,
  Maar een naslagwerk is altijd handig.

 22. Avatar

  Bij bol is hij al niet meer leverbaar 🙁 enig idee wanneer hij weer online komt? Had hem al in mijn winkelmandje gestopt, maar nu is hij er weer uit.

 23. Avatar

  Vind het zo stoer Simone, je eigen boek!! Ga hem vanavond bestellen. Ben erg benieuwd:) Groetjes, Ellen

 24. Avatar

  Het is me gelukt om hem te bestellen! Sinds de actie voorbij is is het plots geen probleem meer, maar geen erg hoor, het komt op hetzelfde neer met verzending anders en ik heb er echt wel de volle pot voor over!
  Gefeliciteerd, ik weet zeker dat je veel exemplaren zal verkopen!
  Super!!!
  xxx

 25. Avatar

  Hoi Simone, ik heb je boek met veel plezier gelezen en een recensie geschreven op http://www.toetjesentaarten.nl/stap-voor-stap-mooie-foodfotos-maken-met-simone-van-den-berg/. Ik hoop dat er veel van verkocht worden en dat niemand meer foto’s van zijn eten maakt met flitser 😉

 26. Avatar

  Hallo Simone,

  Ik heb inmiddels veel gelezen over je boek ‘Digitale fotografie: food’ en wil deze dan ook graag kopen! Ik ben net begonnen met mijn foodblog en kan dus zeker tips voor de fotografie gebruiken 🙂 Het boek is echter niet meer verkrijgbaar bij bol.com, ergens anders online of bij de boekhandels bij mij in de buurt. Weet jij of het boek nog ergens anders verkocht wordt, of verkoop je misschien zelf nog exemplaren?

  Ik hoor het graag, want kan niet wachten om erin te beginnen 🙂

  Groetjes!
  Anouk

 27. Avatar

  Hi Simone,
  Waar kan ik zo’n, reflectie schermpje krijgen die jij hierboven gebruikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!