Boekweitpannenkoekjes met spinazie en banaan

Boekweitpannenkoekjes met banaan en spinazie | simoneskitchen.nl

Pannenkoeken!

Handen omhoog wie van pannenkoeken houdt! Ondanks het feit dat er hier best wel wat pannenkoekrecepten op de site te vinden zijn maak ik ze eigenlijk niet zo vaak. Gek best wel. Misschien omdat ik het stiekem altijd wel werk vind om eerst beslag te maken en dan alles te bakken. Het beslag maken is natuurlijk niet veel werk maar dat bakken… Het is wat eentonig. Pan verwarmen, beetje boter of olie erin, beslag erop en dan maar wachten. En dan de volgende. En de volgende.

Boekweitpannenkoekjes met banaan en spinazie | simoneskitchen.nl

Boekweitpannenkoekjes

Dus voordat ik pannenkoeken ga maken moet ik er wel echt van overtuigd zijn dat ze de moeite waard zijn. En deze boekweitpannenkoekjes zijn dat zeker! Door de spinazie die er door zit zijn ze licht groen. En heb je meteen toch wat groente naar binnen, wat niet zo heel gebruikelijk is natuurlijk met pannenkoeken. (Tenzij je mijn bietenpannenkoekjes of wortelpannenkoekjes eens probeert)

Boekweitpannenkoekjes met spinazie | simoneskitchen.nl

Omdat je dit wel goed moet mengen met de banaan en de spinazie doe ik het in mijn (high speed) blender. Even draaien en klaar. Een gewone blender kan natuurlijk ook, maar dat zal iets minder glad worden vermoed ik. Ik serveer deze pannenkoekjes met banaan en ahornsiroop, maar je kunt er natuurlijk bij eten wat je leuk vindt.

Banaan spinaziepannenkoekjes

Ingredienten:

  • 120 gr boekweitmeel
  • 95 gr speltmeel
  • 3 tl bakpoeder
  • twee flinke handen spinazie
  • 1 tl kaneel
  • 3 bananen
  • 1 ei
  • 60 ml ahornsiroop
  • 180 ml amandelmelk
  • boter om te bakken

Bereiding:

  1. Ik maak het beslag voor deze pannenkoekjes altijd in de blender. Ik doe alle ingrediënten erin, druk op de knop en laat de machine het werk doen. Als alles goed gemengd is kun je de pannenkoekjes bakken.
  2. Verhit boter in de koekenpan en bak kleine of grote pannenkoekjes naar keus.
  3. Serveer met banaan en ahornsiroop

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. God-de-lijk-Je pannenkoekjes!!!!
    Die boekweit met spinazie en banaan😍😍😍😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.