Boekweitpannenkoekjes met banaan en spinazie | simoneskitchen.nl

Pannenkoeken!

Handen omhoog wie van pannenkoeken houdt! Ondanks het feit dat er hier best wel wat pannenkoekrecepten op de site te vinden zijn maak ik ze eigenlijk niet zo vaak. Gek best wel. Misschien omdat ik het stiekem altijd wel werk vind om eerst beslag te maken en dan alles te bakken. Het beslag maken is natuurlijk niet veel werk maar dat bakken… Het is wat eentonig. Pan verwarmen, beetje boter of olie erin, beslag erop en dan maar wachten. En dan de volgende. En de volgende.

Boekweitpannenkoekjes met banaan en spinazie | simoneskitchen.nl

Boekweitpannenkoekjes

Dus voordat ik pannenkoeken ga maken moet ik er wel echt van overtuigd zijn dat ze de moeite waard zijn. En deze boekweitpannenkoekjes zijn dat zeker! Door de spinazie die er door zit zijn ze licht groen. En heb je meteen toch wat groente naar binnen, wat niet zo heel gebruikelijk is natuurlijk met pannenkoeken. (Tenzij je mijn bietenpannenkoekjes of wortelpannenkoekjes eens probeert)

Boekweitpannenkoekjes met spinazie | simoneskitchen.nl

Omdat je dit wel goed moet mengen met de banaan en de spinazie doe ik het in mijn (high speed) blender. Even draaien en klaar. Een gewone blender kan natuurlijk ook, maar dat zal iets minder glad worden vermoed ik. Ik serveer deze pannenkoekjes met banaan en ahornsiroop, maar je kunt er natuurlijk bij eten wat je leuk vindt.

Banaan spinaziepannenkoekjes | simoneskitchen.nl

Banaan spinaziepannenkoekjes

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd

6 -8 pannenkoekjes

Ingrediënten

  • 120 gr boekweitmeel
  • 95 gr speltmeel
  • 3 tl bakpoeder
  • twee flinke handen spinazie
  • 1 tl kaneel
  • 3 bananen
  • 1 ei
  • 60 ml ahornsiroop
  • 180 ml amandelmelk
  • boter om te bakken

  • Ik maak het beslag voor deze pannenkoekjes altijd in de blender. Ik doe alle ingrediënten erin, druk op de knop en laat de machine het werk doen. Als alles goed gemengd is kun je de pannenkoekjes bakken.
  • Verhit boter in de koekenpan en bak kleine of grote pannenkoekjes naar keus.
  • Serveer met banaan en ahornsiroop

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.