Wie houdt er nu niet van lekkere pannenkoekjes? En deze boekweitpannenkoekjes zijn lekker fluffy en makkelijk te maken. Ik serveer ze graag met lekker veel banaan eroverheen, honing, poedersuiker en Griekse yoghurt.

boekweitpannenkoekjes

Boekweitpannenkoekjes met banaan

Van het weekend (of was het alweer vorig weekend) maakte ik pannenkoekjes met ei, spinazie en banaan. Super eenvoudig en niet meer dan drie ingrediënten nodig. Bovendien zijn ze knalgroen. Daar wordt ik altijd wel vrolijk van. Toch zijn boekweitpannenkoekjes totaal anders qua smaak. Komt ook met name doordat ik er hier ook wat bloem doorheen heb gedaan. Dat maakt het wat steviger dan een glutenvrij pannenkoekje.

Ik doe momenteel mee met de januari challenge van Jasper Alblas. Die is nu natuurlijk alweer afgelopen maar ik ben nog even lekker aan het doorgaan. Het is niet dat ik het nodig heb om te weten wat ik moet eten, maar ook ik vind het soms gewoon lekker als iemand anders me vertelt wat ik moet eten. En overigens pas ik dan nog her en der dingen aan. Ik woon natuurlijk alleen dus als ik dat niet doe blijf ik met allerlei halve stukken groente en zo zitten. Dus ik voeg wat vaker een restjes dag in.

boekweitpannenkoekjes

Focus

Deze boekweitpannenkoekjes vallen dus niet onder het programma maar ik volg het niet tot de letter nauwkeurig. Het moet goed voelen en het is een richtlijn. Af en toe uit de band springen mag gerust, zeker als je al langer dan een maand bezig bent. Ik ga namelijk in maart naar Curacao (whiehoo) en dan moet die bikini/badpak weer uit de kast he. Haha… Begin dit keer eens op tijd. Wie weet dat het dan nog wat wordt. En anders ook goed.

Ik maak de boekweitpannenkoekjes overigens met karnemelk. Ik krijg dan vaak de opmerking van mensen dat ze niet van karnemelk houden maar dat proef je dus echt niet meer terug. De karnemelk zorgt ervoor dat de boekweitpannenkoekjes wat extra fluffy zijn. Je kunt ze trouwens ook heel goed serveren met wat gesmolten chocola eroverheen. Banaan en chocola is sowieso een match made in heaven dus ik zeg doen! O of pindakaas! Ook lekker om erbij te eten.

boekweitpannenkoekjes
Print recept Pin recept
5 van 2 stemmen

Boekweitpannenkoekjes met banaan

Deze lekkere boekweitpannenkoekjes eet je met honing en banaan. Of ander fruit naar keuze
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Dieetsoort Vegetarisch
Porties: 15 pannenkoekjes

Benodigdheden

Ingrediënten

 • 100 gr boekweitmeel
 • 100 gr bloem
 • 1 tl gemalen kaneel
 • 1 rijpe banaan
 • ½ tl zout
 • 1 tl baking soda
 • 3 el ongezouten boter gesmolten + boter om te bakken
 • 1 ei
 • 500 ml karnemelk

Om te serveren

 • Griekse yoghurt
 • 2 bananen in plakjes
 • Honing/poedersuiker

Instructies

 • Maak het pannenkoekbeslag door de bloemsoorten, kaneel, kardemom, zout, baking soda bij elkaar te mengen. Prak of pureer de rijpe banaan en meng dit samen met de gesmolten boter door de droge ingrediënten.
 • Klop nu het ei door de helft van de karnemelk. Voeg nu deze 250 ml karnemelk toe aan de droge ingredienten en meng door. Voeg nu de rest van de karnemelk toe tot het beslag de juiste dikte heeft. Kan dus zijn dat je niet alles nodig hebt.
 • Serveer de boekweitpannenkoekjes met de banaan en griekse yoghurt. Drizzle de honing erover.
Gang: Ontbijt
Keuken: Hollandse keuken
Trefwoord: banaan, bloem, boekweit
Dieetsoort: Vegetarisch

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 113kcal, Koolhydraten: 17g, Eiwit: 3g, Vet: 4g, Verzadigd vet: 2g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g, Transvet: 1g, Cholesterol: 21mg, Natrium: 222mg, Kalium: 181mg, Vezels: 2g, Suiker: 5g, Vitamine A: 157IU, Vitamine C: 2mg, Calcium: 47mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!