Simone's Kitchen

Glutenvrije spinaziepannenkoekjes

spinaziepannenkoekjes

Spinaziepannenkoekjes met bosbessen

Deze spinaziepannenkoekjes zijn gegarandeerd een succes bij de kinderen, want ze zijn knalgroen door de spinazie. Bovendien makkelijk te maken als je alle ingredienten in de blender doet.

Alles in de blender

De makkelijkste manier om het beslag voor deze spinaziepannenkoekjes te maken is om alle ingrediënten in een blender te doen. Het makkelijkste is om eerst de spinazie in de blender te doen, dan de bananen en dan de rest van de ingrediënten. Mocht het nou niet genoeg vocht hebben dan kun je nog een klein scheutje amandelmelk toe voegen maar het zou voldoende moeten zijn.

Voorzichtig bakken

Zoals met alle glutenvrije pannenkoeken geldt ook voor de spinaziepannenkoekjes dat je ze niet te groot moet maken en voorzichtig moet omdraaien. Ik heb zelf gemerkt dat het het beste werkt als ik de spinaziepannenkoekjes bak in een crepe pan en dan in de lucht omflip.

Ik heb er een kunst van gemaakt. Haha.. Het hoeft natuurlijk niet maar als je eenmaal de slag te pakken hebt is het makkelijker dan je denkt.

Uit het beslag haal je ongeveer 6 spinaziepannenkoekjes. Het is lekker om te serveren met verse banaan of met blauwe bessen. Of met ander fruit naar keuze. Drizzel er nog wat honing of ahornsiroop overheen en je hebt een heerlijk en makkelijk paleo ontbijt.

Bindmiddel

Als “bindmiddel” voor glutenvrije pannenkoeken gebruik ik meestal arrowroot, maar heb je dat niet in huis, dan kun je dat eventueel vervangen door tapioca. Dat werkt ook prima voor deze spinaziepannenkoekjes.

De eieren zorgen ook al voor dat het redelijk in elkaar blijft zitten dus met een beetje beleid moet dit heerlijk ontbijt binnen no time op tafel staan.

Eet smakelijk!

Probeer ook zeker eens deze bietenpannenkoekjes

spinazie pannenkoekjes
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Spinaziepannenkoekjes

Deze pannenkoekjes zijn gegarandeerd een hit bij de kids. Door de spinazie zijn ze knalgroen en heb je meteen wat groente naar binnen. Let wel op dat omdraaien voorzichtig moet gebeuren!
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 20 min
Porties: 6 pannenkoekjes

Ingrediënten

  • 200 gr spinazie
  • 4 eieren
  • 2 bananen
  • 2 el amandelmelk
  • 2 el amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/8 tl zout
  • 1 el arrowroot
  • Kokosolie of ghee om te bakken
  • Om te serveren: vers fruit ahornsiroop of honing

Instructies

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender en draai het glad.
  • Verhit een koekenpan met wat kokosolie en doe een kleine hoeveelheid beslag in de pan. Let op dat het vuur niet te hoog staat en bak de pannenkoekjes rustig tot de bovenkant droog is. Draai voorzichtig om en bak de andere kant. Herhaal voor alle pannenkoekjes en serveer de pannenkoekjes warm met vers fruit en ahornsiroop.
Gang: Ontbijt
Keuken: paleo
Trefwoord: ontbijt, spinazie

Voedingswaarde

Calorieën: 104kcal, Koolhydraten: 12g, Eiwit: 6g, Vet: 4g, Verzadigd vet: 1g, Cholesterol: 109mg, Natrium: 124mg, Kalium: 451mg, Vezels: 2g, Suiker: 5g, Vitamine A: 3309IU, Vitamine C: 13mg, Calcium: 98mg, Ijzer: 2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.