The making of een kookboek en rabarber kokoscake

Rabarber kokoscake | simoneskitchen.nl

Jullie hebben het wellicht al meegekregen via facebook of via Tom’s bericht over de plannen voor Simone’s Kitchen in het komende jaar maar er wordt hier achter de schermen héél hard gewerkt aan mijn eerste eigen kookboek. Natuurlijk heb ik voor al heel veel kookboeken de fotografie mogen doen, maar om dan ineens zelf een kookboek te maken is serious business!

Teksten schrijven, recepten ontwikkelen en testen, doorstrepen, overnieuw beginnen, boodschappen karren vol met boodschappen halen, nog meer testen, teveel eten, voorbereiden voor de shoot en dan phoe… o ja, ook nog de foto’s maken.

Behind the scenes kookboekshoot | simoneskitchen.nl

En ik vind het geweldig leuk om te doen al is het af en toe gekkenwerk dankzij al die deadlines die ineens heel belangrijk worden. As we speak heb ik de hele middag in de keuken gestaan om allerlei gerechten voor te bereiden voor de komende shoot. Shoot nummer eh…. vier geloof ik? Het wordt namelijk geen dun kookboekje dus dat betekent véél recepten en véél werk maar we hebben een topteam dus het gaat helemaal goed komen.

IMG_2518

Natuurlijk was ook Bob als stand-in aanwezig tijdens de shoot.. Haha… Hij heeft er zin in zie je het? Met een beetje mazzel kan ik al snel de cover onthullen. Zenuwslopend momentje natuurlijk want ja dat is wel het gezicht (neeeee! Niet mijn gezicht!) van het kookboek en dus heel belangrijk.. 🙂

In de tussentijd wil ik hier natuurlijk ook nog zo nu en dan wat recepten plaatsen dus ook daar moet voor gekookt en gebakken worden en ja dan kan ik zelden weerstand bieden aan rabarber. Het is er maar zo kort! En het is zo lekker! Deze rabarbercake is niet overmatig zoet en hij wordt lekkerder als je hem een dagje laat staan. Probeer je dus even te beheersen en laat de smaken eerst goed intrekken.

Rabarbercake met kokos | simoneskitchen.nl

Ook best een lekkere cake om je moeder mee te verrassen op moederdag of gewoon zomaar. Omdat er rabarber is en je daar nog even van wilt genieten!

Rabarber kokoscake

Ingredients:

  • 250 gr bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 150 gr kokosmelk
  • 3 eieren
  • 200 gr suiker
  • 150 gr kokosolie, gesmolten (kun je vervangen door boter)
  • 250 gr rabarber
  • 50 gr geraspte kokos

Directions:

  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
  2. Doe in een kom bloem, bakpoeder en zout bij elkaar. In een andere kom doe je de kokosmelk en de eieren en die klop je samen.
  3. Doe de kokosolie en de suiker bij elkaar in de beslagkom van je mixer. Klop tot het een glad mengsel is. Voeg de helft van het bloemmengsel toe en klop door. Voeg de helft van het ei/melk mengsel toe en klop weer even. Voeg de andere helft van de bloem erdoor en vervolgens de andere helft van het ei-mengsel.
  4. Roer op het laatst de rabarber en de geraspte kokos erdoor. Doe over in een ingevet cakeblik en zet in de oven voor ongeveer 45 minuten. Check of het gaar is door met een houten prikker in de cake te prikken. Komt de prikker er schoon uit dan is de cake gaar. Zet hem anders nog even terug in de oven.

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur (IO) Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

16 comments

  1. Hmmm lijkt me heerlijk! Succes met je kookboek!

  2. Hi Simone! Lijkt me inderdaad een “hell of a job”! maar ook een hele leuke!! En dan ook nog op je blog met regelmaat posten – petje af! Heerlijk het is ook weer rabarbertijd, ga ik ook snel mee aan de slag – lekker! Deze cake ook! grtjes & succes he!

  3. Héél véél succes met je kookboek! Wordt zeker en vast een toppertje!! We kijken er al naar uit!
    Vast veel en hard werken maar ook zoiets helemaal van jezelf – super!
    De cake ziet er alvast heerlijk uit….
    Dikke kussen!!

  4. Mijn laatste kookervaring met rabarber was niet zo’n succes. maar deze cake ziet er wel weer heel erg OK uit, een lust voor het oog! Dus misschien dat ik voor de komende nachtdienst deze cake toch maar weer eens ga proberen. (normaal maak ik dan altijd een appelcake of appelgalettes of iets dergelijks ) Je gaat er van horen!

  5. Hi Simone, ik wil de rabarbercake graag maken, maar wat moet je precies met de rabarber doen? Alleen in stukjes snijden of ook nog voorkoken? Dankjewel alvast.

    • Simone van den Berg

      He Arianne,
      Je hoeft de rabarber alleen in stukjes te snijden. Door het bakken wordt de rabarber ook ‘gekookt’ dus hartstikke simpel… 🙂 Succes! Hou er wel rekening mee dat de cake niet heel zoet is. Dus als je hem meteen wilt eten is het lekker met slagroom oid. Op de een of andere manier wordt ie zoeter als je hem de dag erna eet.

  6. Het werd ook wel eens tijd dat er een kookboek zou komen, met al die lekkere recepten en zo mogelijk nog mooiere foto’s!
    Die rabarber kokoscake lijkt me ook heerlijk. Ik probeer na de laatste dagen weer wat gezonder te eten en dit soort plaatjes helpen echt niet met de lekkere trek :’)

  7. Zo leuk (en terecht!) dat je een kookboek gaat maken, die krijgt straks sowieso een plekje in mijn boekenkast 🙂 En hmmm deze cake lijkt me echt leker!

  8. Hey Simone, als je zo verzot bent op rabarber, moet je echt eens iets met de combinatie rabarber, aardbeien en steranijs doen.
    Zoooo lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *