Rabarber kokoscake | simoneskitchen.nl

Jullie hebben het wellicht al meegekregen via facebook of via Tom’s bericht over de plannen voor Simone’s Kitchen in het komende jaar maar er wordt hier achter de schermen héél hard gewerkt aan mijn eerste eigen kookboek. Natuurlijk heb ik voor al heel veel kookboeken de fotografie mogen doen, maar om dan ineens zelf een kookboek te maken is serious business!

Teksten schrijven, recepten ontwikkelen en testen, doorstrepen, overnieuw beginnen, boodschappen karren vol met boodschappen halen, nog meer testen, teveel eten, voorbereiden voor de shoot en dan phoe… o ja, ook nog de foto’s maken.

Behind the scenes kookboekshoot | simoneskitchen.nl

En ik vind het geweldig leuk om te doen al is het af en toe gekkenwerk dankzij al die deadlines die ineens heel belangrijk worden. As we speak heb ik de hele middag in de keuken gestaan om allerlei gerechten voor te bereiden voor de komende shoot. Shoot nummer eh…. vier geloof ik? Het wordt namelijk geen dun kookboekje dus dat betekent véél recepten en véél werk maar we hebben een topteam dus het gaat helemaal goed komen.

IMG_2518

Natuurlijk was ook Bob als stand-in aanwezig tijdens de shoot.. Haha… Hij heeft er zin in zie je het? Met een beetje mazzel kan ik al snel de cover onthullen. Zenuwslopend momentje natuurlijk want ja dat is wel het gezicht (neeeee! Niet mijn gezicht!) van het kookboek en dus heel belangrijk.. 🙂

In de tussentijd wil ik hier natuurlijk ook nog zo nu en dan wat recepten plaatsen dus ook daar moet voor gekookt en gebakken worden en ja dan kan ik zelden weerstand bieden aan rabarber. Het is er maar zo kort! En het is zo lekker! Deze rabarbercake is niet overmatig zoet en hij wordt lekkerder als je hem een dagje laat staan. Probeer je dus even te beheersen en laat de smaken eerst goed intrekken.

Rabarbercake met kokos | simoneskitchen.nl

Ook best een lekkere cake om je moeder mee te verrassen op moederdag of gewoon zomaar. Omdat er rabarber is en je daar nog even van wilt genieten!

Rabarber kokoscake | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
3.75 van 4 stemmen

Rabarber kokoscake

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 45 min
Totale tijd: 55 min
Porties: 10 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
  • Doe in een kom bloem, bakpoeder en zout bij elkaar. In een andere kom doe je de kokosmelk en de eieren en die klop je samen.
  • Doe de kokosolie en de suiker bij elkaar in de beslagkom van je mixer. Klop tot het een glad mengsel is. Voeg de helft van het bloemmengsel toe en klop door. Voeg de helft van het ei/melk mengsel toe en klop weer even. Voeg de andere helft van de bloem erdoor en vervolgens de andere helft van het ei-mengsel.
  • Roer op het laatst de rabarber en de geraspte kokos erdoor. Doe over in een ingevet cakeblik en zet in de oven voor ongeveer 45 minuten. Check of het gaar is door met een houten prikker in de cake te prikken. Komt de prikker er schoon uit dan is de cake gaar. Zet hem anders nog even terug in de oven.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!